Hava Durumu

Vali Harput’un kararnamesine dair akıllarda kalan sorular?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2013 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2013 08:29

Bursa’nın;
Özellikle siyasi, ekonomik ve sosyal yapısıyla yakından ilgilenenler için hafta sonunda, Kadir Gecesi’nde iftardan hemen önce gelen kararname haberi, fazlasıyla yoruma yol açtı.
17 ilin;
valisinin değiştiği, 8’inin de merkeze alındığı ve hayli sürpriz denebilecek kararname, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u da etkiledi.
Harput artık merkez valisi.
2007 yılından beri Bursa Valisi olarak görev yapan Harput, normal şartlarda yılbaşında yaş haddinden emekli olacaktı.
Ne var ki;
Harput’un merkeze alınması, kendisini de şaşırtmış ve belki de beklememiş görünüyor.
Nitekim;
Vali Harput, kısa bir süre önce İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı’nın Tarabya Köşkü’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le özel bir görüşme yapmıştı.
Hatta;
Harput bu görüşmeyi sosyal medyadan Bursa kamuoyu ile paylaşmış ve Cumhurbaşkanı Gül’ün selamlarını ileterek, Bursa’nın önemli meselelerini görüştüklerini aktarmıştı.
Acaba Harput, bu görüşmede kişisel konulara da girmiş miydi?
Çünkü,
Valiler’in kent meselelerini ve yatırımları, direkt olarak Cumurbaşkanı ile görüştükleri pek görülmez.
Şimdi;
Tam da bu görüşmenin hemen sonrasında Vali Harput’un 7 il valisi ile birlikte merkeze çekilmesi, biraz manidar da karşılandı.
Bazı kaynaklar, Vali Harput’un bir süre sonra Çankaya Köşkü’nde görev alabileceği beklentisiydeyken, yeni bir görevlendirme yapılmayıp, direkt olarak merkeze alınmasının siyasi anlamı olduğunu da söylüyorlar.
Dahası, bu kararın, Bursa’da da yaklaşan yerel seçime yönelik olduğu da ifade ediliyor.
Kararnamaye ilişkin genel haber bültenlerinde adı daha     çok Bursaspor-Beşiktaş maçı ile Yavuz Selim Mahallesi’nde çıkan toplumsal olaylarla adlandırılan Vali Harput, Bursa’da uzun süre kalan valilerden oldu.
Yeni görev yeri olan Ankara’dan sonra gerçek anlamda emeklilik hayatına başlar mı, yoksa kendisi için yeni bir dönem mi başlar, şimdilik bilinmiyor.
Tabii;
Hayli siyasi önem taşıyan bir kent olması nedeniyle, Vali Harput sonrasındaki bir takım idari ve adli uygulamalara dair kararlar da merak ediliyor.
Harput’un masasında beklediği konuşulan dosyaların akıbeti de, yeni Vali Münir Karaloğlu ile belki yön bulmuş, belki de çok konuşulmuş olacak.
Hayatının en ilginç ve belki de en buruk Ramazan Bayramı’nı geçirecek olan Vali Harput’un beklentisi neydi bilinmez ancak bu Kadir Gecesi gelen bu sürpriz kararnamenin kendisini etkilediği muhakkak.

Kentin sosyal simalarındandı

Kentin sosyal simalarından biriydi Recep Cenkçiler.
Geçmişte;
Merkez sağda yaptığı siyasetin yanı sıra, son olarak da bir dönem öğretmen olarak görev yaptığı Bursa Erkek Lise-si’nin Mezunları Derneği’nin kurucu başkanlığının ardından Bursam Bursalılar Derneği’nde yöneticilik görevi üstlenmişti. Bir süredir tedavi gören Cenkçiler pazar günü yaşamını yitirdi, dün de sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenkçiler sevilen bir insandı, Allah rahmet eylesin.

Bursa’dan Van’a giden mesaj?

Kararnamenin çıktığı;
Hafta sonundan beri Van basını ile yakında Bursa’ya gelecek olan yeni Vali Münir Karaloğlu’nu da takip etmeye başladık.
Görünen;
Karaloğlu’nun Van’da hayli sevildiği ve sayıldığı.
Vanlı meslektaşlara göre, Karaloğlu’nu Van halkına bu denli sevdiren en büyük etken de, Karaloğlu’nun doğallığı ve samimiyeti göste-riliyor.
Bu arada;
İyi bir sosyal medya kullanıcısı olan yeni Vali’ye yönelik Bursa’dan giden mesajlar da var.
Hatta bir tanesi hayli ilginçti.
“Bursa’da görev yapan, Bursalı’yı seven ve Bursasporlu olan her üst düzey bürokrata çok saygı duyulacağı”nın aktarıldığı bilgi notu, geçmişe dair içerdiği yüklü mesaj itibariyle bir hayli de manidardı.

Ergenekon’un ucu Bursa’ya dayandı

Dün;
6 yılın sonunda kimine göre “normal”, kimine göre de “anormal” bir şekilde sonuçlandı Ergenekon Davası.
Çok sayıda sanığın yüksek cezalar aldığı kararda - bildiğimiz kadarıyla- mahkumiyet alan tek Bursalı, üniversitenin eski rektörü Mustafa Yurtkuran.
Dava sürecinde tutuklandıktan sonra geçirdiği ameliyat nedeniyle tutuksuz yargılanmaya başlayan Yurtkuran, aldığı 10 yıl hapis cezası ile mahkeme heyetine göre, Ergenekon’un uzantılarından bir isim oldu.
Hakkındaki iddiaları reddeden ve Bursa’da bulunan eski rektör hocanın da gözü kulağı, pek çok kişi gibi bu davanın sonucundaydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.