Hava Durumu

Uluslararası rekor denemesinde börek hamuruna siyaset karıştı

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2012 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 06:00
Gerçi;
Uluslararası Guinness rekorlar kitabına girebilmek için iyi hazırlık yapmışlar, iyi düşünmüşler.
Ancak;
Rekor denemesi yapmak için hazırlayacakları böreğin içine un, yumurta, su ve yağın içine siyaseti de karıştırınca, bir börek firmasının yetkilileri, işin rengini biraz değiştirmişler.
Belki ilginç gelecek ama...
Bursa'da önceki gün farklı bir rekor denemesinin hazırlığı yapıldı.
İlgili börek firmasının yetkilileri, 81 ilden getirdikleri unları karıştırıp, 2023 metre uzunluğunda kol böreği yapmak için kolları gerçekten sıvadılar.
Yanı sıra;
İlk hamur harcını yapmak için düzenlenen törende AK Parti eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da hazır bulunup, dev tencerelere ilk unları attılar.
Dikkat çeken ise;
Söz konusu börek firmasının bu rekor kırma denemesinde kullandığı sloganın "Hedef 2023" olmasıydı.
Malum;
İktidar partisi AK Parti'nin sloganıyla aynı.
Bu sloganı elbette ki herkes kullanabilir ancak uluslararası bir rekor denemesinin yapılacağı böylesine kurumsal bir uygulamada, rekor denilen bu 2023 metrelik kol böreğinin yapımına bile kenarından siyaset bulaştırılması biraz tuhaf olmuş doğrusu.

Yalçın'dan yedek üyelere çağrı!
AK Parti;
İl Başkanı Sedat Yalçın'ın 22 Nisan'daki kongreden galip çıktıktan sonra bir sözü vardı.
Yalçın;
Kamuoyuna listesini tanıtırken, 50 kişilik asıl yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, 50 kişilik yedek yönetim kurulu üyelerinin de karar sürecine dahil edileceğini açıklamıştı.
Nitekim, program da belliydi.
Her hafta yapılan yönetim kurulu toplantılarına ayda bir de yedek yöneticilerin davet edilmesi kararlaştırılmıştı.
Ne var ki bugüne değin 5 toplantı yapılmış olmasına karşın, yedek yönetim kurulu üyeleri, yeni yapılanma döneminde parti toplantısına davet edilemedi ki bu da yedek üyeler cephesinde soru işareti yarattı.
Ancak;
Bu durumun nedenini partinin kurmay isimlerinden Ömer Demir arayıp anlattı dün.
Binadaki fiziki yetersizlik nedeniyle en az 120 kişilik bir buluşmanın mümün olmadığını bu nedenle çözüm arayışlarını uzatmamak için asıl ve yedek yöneticili ilk toplantının yarın akşam Doburca tesislerinde yapılacağını anlattı.
Demir, Yalçın'ın dediği üzere bu toplantıların ayda bir mutlaka sürdürüleceğini de belirtti ki, biz de aktarmış olalım.

DP'nin lideri bugün komşuda
Bugün;
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk askeri darbesi olan 27 Mayıs 1960'ın 52. yıldönümü.
Dönemin Genelkurmay Başkanı'nın bile darbeci subaylar tarafından tutuklanıp, idam kararlarına değin her yönüyle tartışmalı bu darbe, çok geride kalsa da izleri halen duruyor.
Bu amaçla;
Demokrat Parti'nin çiçeği burnunda yeni ve genç Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün şehit Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın memleketi olan Eskişehir'e gelip, anma törenine katılacak.
Uysal'ın programında,
DP'nin kurucusu ve darbe döneminde Cumhurbaşkanı'yken cunta tarafından iktidardan indirilip tutuklanan merhum Celal Bayar'ın memleketi olan Umurbey/Bursa ise bulunmuyor.

Tartışılan sisteme görüş aktaracaklar
Kısa adı;
TESİAD olan Tüm Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği'nin üst kurulu olan TESİAD Federasyonu, yeni anayasa çalışmaları ve tartışmaları kapsamında detaylı bir çalışma yapmış ve bu yönde taslak hazırlamıştı.
TESİAD yönetimi bugün de MHP Milletvekili Necati Özensoy'la bir araya gelip, Türkiye gündeminde yer edinen "Başkanlık Sistemi"ne dair görüşlerini aktaracaklar kamuoyuna.

Sorusunu, meclis üyelerine bırakmadı
MHP Milletvekili İsmet Büyükataman bu yasama döneminde en yoğun soru önergesi veren Bursa milletvekillerinden.
Büyükataman;
Şimdi de Bursa trafiğine el attı ve bunun nedenini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu.
Önergesinde;
Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından BURBAK tarafından işletilen yol üzerindeki ücretli otoparklara dikkat çeken ve bu parklanma nedeniyle yolların daha yetersiz hale geldiğini anlatan Büyükataman, bu uygulamanın kaldırılıp, trafik akışının rahatlatılması yönünde bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini ve alternatif çalışmalar olup olmadığını sordu.
MHP'nin;
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclis üyeleri varken ve bu üyeler bu soruyu direkt olarak Başkan Recep Altepe'ye yöneltebilecekken, Milletvekili Büyükataman'ın bu konuyu TBMM'ye taşıması bir hayli dikkat çekici.

Ekmeğini kazanan terörist!
Maraş'ta kontrol noktasından kaçan PKK militanları Kayseri'de bombayı patlattı, 1 şehit, 17 yaralı var. Teröristlerin 60 km boyunca neden yakalanamadığına dair soruya, gaflarıyla ünlü İçişleri Bakanı Şahin'in "Polisimiz, jandarmamız, bu araçtakileri evinin ekmeğini kazanmaya çalışan ama trafikten kaçan birileri zannetmiş" sözleri ise, neredeyse olay kadar tartışılacak görünüyor.

TARİHTE BUGÜN
Ordu yönetime el koydu. Org. Cemal Gürsel, Milli Birlik Komitesi'nin başına getirildi. Komite önce TBMM ve hükümeti feshetti.
(27 Mayıs 1960)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.