Hava Durumu

UEDAŞ şikayetlerinden sonunda AKP milletvekili de pes etti!

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 08:45

Hele hele;
Şikayetlerin sonu gelmeyince, İktidar Partisi AKP’nin Bursa İl Başkanlığı’ndan, Bursa Valili- ği’ne değin geniş çapta ele alınan UEDAŞ meselesi, ne yazık ki bir türlü bitmek tükenmek bilmiyor.
TEDAŞ’ın;
Özelleştirilmesinin ardından Bursa’da geçmişi aratır hale gelen elektrik dağıtım hizmetleri, halen Bursalılar’ın en önemli sorunlarından biri.
Ekip yetersizliği.
Ekiplerin Bursa’yı tanımaması.
Çağrı merkezinin İstanbul’da olması.
Bursalılar’ın bir arıza için dakikalarca telefonda kalması.
Kesilen ve açma için uzun süre beklenen yetkililer.
Ve dahası.
Özellikle muhtarlar, vatandaş adına UEDAŞ’ın kulaklarını en fazla çınlatan, yerel yöneticiler.
Bu nedenle;
Başta muhtarlar, Bursa’ya geldiklerinden beri UEDAŞ yetkililerinin ağız- larından düşürmedikleri “Bursa’da bu yıl 150 milyon liraya yakın bir yatırım yapacağız” sözünün ne zaman hayata geçeceğini bekliyorlar.
Zaten;
UEDAŞ’la ilgili şikayetler Bursa’da bu kadar yoğun olmasa, AKP’nin Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de pes etme konumuna gelmezdi.
Öyle ki;
UEDAŞ sonunda iktidar partisi vekili Şahin’ne bile sonunda “UEDAŞ’la ilgili sıkıntılar had safhaya varmış durumda. Biz de bu konuda müştekiyiz. Enerji Bakanlığımızı ve gerekli tüm bakanlıkları devreye sokmak için artık elimizden geleni yapacağız, çünkü tahammülümüz kalmadı” dedirtti.
Belli ki;
Hüseyin Şahin, iktidar partisi milletvekili olmasına rağmen bile UEDAŞ’tan öylesine yılmış durumda ki, siyasi kimliğinden dolayı da ancak bu kadar söyleyebilmiş.

 

Bursalı gençlere sözünü tutamadı!

Atatürk’ün;
9 aylıkken Çankaya Köşkü’ne aldığı manevi kızı Ülkü Adatepe’nin ölüm haberini alınca üzüldük.
Çünkü eğer başına bu kaza gelmemiş olsaydı, kısa bir süre sonra Bursa’ya gelecekti ve tanışacaktık.
Ama olmadı.
Adatepe bir süredir, kırılan kolu için Hacettepe Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Son olarak da Bursa’dan bazı gençler, CHP Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı Tuğçe Ayduğan başkanlığında, Adatepe’yi ziyaret etmişlerdi.
Adatepe de, gençlere bir jest yaparak, Bursa’ya gelme sözü vermişti.
Ancak olmadı. Allah rahmet eylesin.

 

 

Dağın ödülleri kimlere gidecek?

Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükor- han’ı kapsayacak şekilde, meslektaşımız Raif Yiğit’in yönetiminde yayın hayatını sürdüren Dağses gazetesinin yönetimi, kuruluşunun 7. yılında “Dağ’a katkı koyanlar ödülleri” verme kararı aldı.
Bu akşam Konak Kültürevi’nde düzenlenecek geceye dair kategoriler var.
“Yılın STK’sı” kategorisinde Uludağ Üniversitesi, Bursa Fan Kulüp, Uludağ Rotary Kulübü.
“Yılın bürokratı” ka- tegorisinde İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Kemal Demirel, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, İl Gençlik Spor Müdürü Süleyman Şahin.
“Yılın yerel yöneticisi” kategorisinde CHP Milletvekili Turhan Tayan ve MHP Milletvekili Necati Özensoy.
“Yılın yerel yöneticisi” kategorisinde de, belediye başkanları Recep Altepe, Mustafa Dündar ve Mustafa Bozbey yer alıyor.

 

Cumhurbaşkanı Gül’e konuk oldular

Bir süredir;
Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu talebine cevap bekleniyordu ki, bu görüşme önceki gün İstanbul’da Tarabya Köşkü’nde gerçekleşti.
Ve;
Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu ve beraberindeki ekibi kabul etti.
Bünyesinde 9 federasyon ve 143 dernek bulunduran ve bu nedenle Türkiye’nin Balkan nezdinde en büyük STK’sı olan konfederasyon yönetiminin bu görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Gül’e, vize, diploma denkliği, oturma ve çalışma izni, diyanet işleri ve kültürel etkinliklere dair kapsamlı bir dosya da sunuldu ki, Turhan Gençoğlu, Yüksel Özkan, Zihni Çalışkan, Süleyman Pehlivanoğlu, Zülkef Yeşilbahçe, Emin Baykan , Masut Başkır ve Ayhan Bölükbaşı’ndan oluşan heyet, bu ka- bulden gayet mutlu ayrıldılar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.