Hava Durumu

Turizm kenti olmayı hedefleyen Bursa, EMITT’ten eli boş döndü

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2012 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2012 10:22
Kısa adı;
EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, kentlerin tanıtımı ve turist çekimi için oldukça önemli bir misyon üstleniyor.
İstanbul'da;
TÜYAP Beylikdüzü'ndeki Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 16.'sı gerçekleştirilen fuar, beraberinde pek çok yorumla birlikte kapandı.
Geçen yıla göre izleyici rekorunun kırıldığı fuarda açılan stantlarda pek çok kentin tanıtımı da yapıldı.
Ne var ki;
Bu fuar, turizm kenti olmayı hedefleyen Bursa için tam bir hayal kırıklığı oldu.
Çünkü genel anlamda Bursa bu fuarda bireysel olarak temsil edilemedi, Bursa, Bilecik ve Eskişehir'i ortak bir şekilde BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) temsil etti.
Dolayısıyla da;
Bursa ili EMITT'te tek başına bir gövde gösterisi yapamadı, hedeflerini ortaya koyamadı.
Hatta;
Geçen yılki fuarda "En iyi çıkış yapan stant" ödülü ile dönen Bursa, BEBKA bünyesindeki Bilecik ve Eskişehir'le birlikte tanıtılınca bu kez İstanbul'dan eli boş döndü.
Dahası;
Bu fuardan en çok etkilenen ilçe ise İznik oldu.
İznik;
2010 yılında Bursa Valiliği ve İznik Belediyesi'nce "İznik'in tanıtım yılı" ilan edilmesine ve pek çok tanıtım organizasyonları yapılmasına rağmen, İznik de EMITT'te yoktu.
İznik'in;
2005 yılından 2008'e değin EMITT Fuarı'na katıldığını ve fuarın gözdesi olduğuna işaret edenler, İznik'te yerel yönetimler, siyasiler ve kamu kurumları arasındaki kopukluğun ilçenin tanıtımına büyük zarar verdiğini söylüyorlar.
Yanı sıra;
Türkiye'de çinicilik denilince akla ilk gelen merkez olmasına rağmen İznik'in, belediye eliyle de bu fuara katılmaması ancak fuara gezi amaçlı 3 belediye personelinin gönderilmesi de bir başka tartışma konusu görünüyor.
Yine;
Yerli ve yabancı turizmin bölgeye çekilmesi anlamında en önemli organizasyonlardan biri olan bu fuarda yerel yönetimin yapması gereken tanıtım işini, ilçede yeni kurulan özel bir çini firmasının üstlenmesi de, "İznik'in ayağa kaldırılması" hedefinden ne kadar çok uzaklaşıldığının bir başka göstergesi olarak görünüyor.


Osmangazi'de bugün bir seçim olsa?

Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl, son yapılan genel seçimlerin üzerinden de 8 ay geçti.
Bu süreçte;
Gerek ülke genelinde, gerekse Bursa'da çok şeyler yaşandı.
Peki acaba Bursa'nın en büyük ilçesi Osmangazi'de seçmenin politik fikirlerinde değişiklikler oldu mu?
Bu sorunun cevabını yarın akşam AS TV'de Bursa'nın siyaset programı "Bursa'nın Seçimi"nde konuğumuz olan Osmangazi'nin 3 başkanından alacağız.
AKP İlçe Başkanı Cihat Çini, CHP İlçe Başkanı Yücel Akgün ve MHP İlçe Başkanvekili Mehmet Hasanoğlu hem partilerinin çalışmalarını anlatacaklar hem de Osmangazi'deki yerel yönetim uygulamalarına dair soru işaretlerine saat 22.00'den itibaren cevap verecekler. Kaçırmamanızı öneririz.


Yumurtayı unutmuş ama köfteyi asla!
Geçen yılın son çeyreğiydi.
IMF'nin Türkiye Masası Şefi Mark Lewis, Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 16. Ulusal İktisat Sempozyumu'nda konuşmak üzere kürsüye çıkmıştı ki, öğrencilerin yumurta yağmuruna tutulmuştu.
Önceki gün;
IMF'nin resmi internet sitesinde, Mark Lewis'in Bursa'ya geldiği sırada İnegöl'de çektiği İnegöl köftesi heykelinin fotoğrafını görünce şaşırmadan edemedik. Tüm dünyanın izlediği fotoğrafın altına da "unutamadığı lezzetin fotoğrafı" ibaresi yazan Lewis, belli ki, Bursa'da üzerine atılan yumurtaları çoktan unutmuş ama İnegöl köftesinin tadını hala unutamamış.


Erbakan kardeşler ve Kamalak geliyor
Milli Görüş camiası, merhum liderleri Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasını "Erbakan haftası" ilan etti.
Bu amaçla;
Saadet Partisi'nin Bursa yönetimi de bir dizi etkinlik planladı.
Buna göre;
21 Şubat'ta Erenler Belediye Başkanı Ömer Bektaş'ın katılımıyla bir konferans verilecek, 1 Mart'ta Ulucami'de Kuran ziyafeti programı gerçekleştirilecek, gece de Çağrı Düğün Salonu'nda Osmangazi Gençlik Kolları'nın organizasyonuyla Fatih Erbakan'ın da katılacağı "Erbakan'ı anlama konferansı" yapılacak.
Yine;
23 Şubat'ta da Yıldırım ilçe teşkilatının organizasyonuyla Yıldırım Spor Kompleksi'nde SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan'ın katılacağı "Erbakan'ı anma" programı gerçekleştirilecek.



ASPARAGAS

Rıfat Bakan (Kültür AŞ Genel Müdürü)
- Sayın başkanım prototipini yaptığımız motor-yatlar bunlar, isterseniz tramvaydan sonra bunların da seri üretimine başlayabiliriz.
Recep Altepe (Büyükşehir Bld Bşk)
- Acele etmeyelim Rıfat Bey, biraz daha bi çalışın bakalım, yeni projeler üzerinde!


Acaba ne olurdu?
Görüntüler Belçika'dan geldi.
Başkent Brüksel'de itfaiyeciler, hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için sokağa çıkmışlar, kendilerini durdurmaya çalışan polise bile su sıkıyorlardı.
İster istemez düşündük.
Acaba Türkiye'de;
Hatta örneğin Bursa'da, itfaiyeciler Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatıp AKP hükümetini eleştiren protesto yürüyüşü yapsalar ne olurdu?..



Nilüfer'de vatandaş doğrusunu yaptı!
Yine;
En doğrusunu vatandaş yaptı.
Hatırlanacaktır;
Kısa bir süre önce Nilüfer Belediyesi, 17 mahalle ve köyün isimlerini, eski Rumca isimleriyle değiştirmek için çalışma başlatmıştı.
Ne var ki;
Vatandaş, belediye yönetimi gibi düşünmedi ve yapılan anketlerde, yapılmak istenen isim değişikliğine karşı çıktı.
Sonunda da;
Sadece bir yer, Gümüştepe ismi yeniden Misi'ye döndürüldü.
Doğru da oldu.
Çünkü Misi'yi herkes halen Misi olarak biliyor.
Ama;
Alaaddinbey için kimse Fodra, Ürünlü için kimse Kite ya da Ertuğrul için kimse Çayırköy demiyordu.



GÜNÜN SÖZÜ

"Devletin hassas görüşmelerini MİT yapmayacak da, Bayındırlık mı yapacak, Tarım Bakanlığı mı yapacak, Orman Bakanlığı mı yapacak?"
Egemen Bağış
(AB Bakanı)


TARİHTE BUGÜN

CHP tarafından kurulan Halk Evleri, 1951 yılında Demokrat Parti hükümeti tarafından kapatıldı.
(19 Şubat 1932)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.