Hava Durumu

Törende verilen bu mesajlar adeta açılışın önüne geçti!

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2013 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2013 08:26

Dün;
Nilüfer'de öyle bir tören vardı ki, adeta santranç gibiydi.
Çünkü;
Kürsüden yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar, neredeyse açılan okul kadar anlam kazandı.
Bir kaç yıl önce;
UNİCEF'in öncülüğünde Nilüfer'e bir okul kazandırılmak istendi.
Bunun için de;
Nilüfer'de çeşitli okullarda öğrenim gören 500 öğrenci, UNİCEF yararına çalıştı ve çeşitli ürünler satarak tam 600 bin lira para topladı.
Nitekim;
Nilüfer'deki bu özverili çalışmaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kayıtsız kalmadı ve eğitim yararına belediye de tam 2.5 milyon liralık bir katkı koydu.
Anadolu Lisesi olan okul kısa bir süre önce tamamlandı.
Dün de resmi açılışı vardı.
600 bin lira toplayan 500 çocuğun kıvılcımıyla başlayıp, sona gelinen çalışmanın töreninde adeta söylem savaşı yaşandı.
Okulun adı bir süre önce meclis'ten "Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi" olarak geçmişti.
Ne var ki, hem Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de Valilik, okula Nilüfer Belediyesi isminin verilmesini uygun bulmadı.
Dün;
Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da olduğu törende Başkan Mustafa Bozbey ısrarla bunu vurguladı, eğitime yaptığı katkıları anlattı, okullara kazandırılan spor salonlarından bahsetti ve sonra da "gelin şevkimizi kırmayın, okulumuzun asıl adına onay verin" dedi.
Kürsüye çıkan Gülsar bu çağrıya yanıt vermedi.
Ne var ki;
Vali adına kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Eyüp Basri Kartal öyle bir konuşma yaptı ki, CHP milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli ve İlhan Demiröz başta olmak üzere pek çok kişiyi şaşırttı.
Adeta;
Dışişler Bakanlığı'nın bir üt düzey temsilcisi gibi konuşan, 'Osmanlıcılık'tan girip, milliyetçi söylemlere kadar giden Kartal, CHP'li Bozbey'in icraatına da nazire yapar gibi "Büyükşehir Belediyemiz de 100'e yakın spor salonu yapıyor" deyince, protokol tribününden homurdanmalar başladı.
Ardından da;
Vali adına konuşarak "Bence isim böyle güzel, böyle kalmalı" diyerek, tabelaya Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi yazılmasına izin vermeyeceklerinin mesajını verdi ve pek çok kişinin hevesini kursağında bıraktı.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız'ın tören bitmeden ayrıldığı hiçbir AK Parti Milletvekilinin katılmadığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 500 çocuk adına konuması planlanan bir öğrenciye, önce konuşma izni vermek istemediğinin belediye görevlileri tarafından anlatıldığı, hatta UNİCEF'e Milli Eğitim tarafından pek sıcak bakılmadığının söylendiği tören, tam anlamıyla bir sinir harbi içinde geçti.
Öyle ki, bir ara nasıl olduysa tören esnasında sunucular bile değişti/değiştirildi.
Kısacası dün öyle bir tablo vardı ki törende, CHP'li bir belediyenin halkın imkanlarıyla yapıp açtığı devlet okulu, sanki biraz göze battı!


 

Altepe onay verdi seferler başlıyor

Karar;
Dün sabah, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve teknik ekibin yaptığı buluşma sonrası karar verildi.
Buna göre de;
Bir süredir test sürüşleri yapan Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"nin bu hafta sonundan itibaren düzenli seferlere başlaması kararlaştırıldı.
Teknik testlerin tamamlanmasının ardından oturma gruplarının da montajı yapılan "İpekböceği" bu kararla, Kurban Bayramı ve tatiliyle birlikte Bursalılar'la resmen tanışmış olacak.
İki trenden oluşan tramvayın bu hafta sonundan itibaren düzenli seferlere başlayacak olmasıyla birlikte, Bursa'nın kent içi ulaşımına da farklı bir boyut gelecek.

 

 

Bakan Avcı'ya soru yağmuru!

CHP'nin;
Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dün hayli detaylı bir soru önergesi verdi.
4+4+4 eğitim sistemine bağlı olarak okulların dönüştürülmesi çerçevesinde İmam Hatip Okulları'nın durumunu sorgulayan Ekinci, Bursa'da da geçen yıl 19 olan imam hatip lisesi sayısının bu yıl 27'ye yükseltiğini hatırlatarak, bu dönüşüm çerçevesinde "neden" ve "niçin"lerle dolu bir önerge iletti ki, Bakan Avcı'dan şimdi yanıt bekliyor.

 

Eğitime, uğurlu yerle başladılar

Seçimlere;
"Osmangazi MHP olacak" sloganıyla hazırlanan MHP'nin Osmangazi yöneticileri, daha önce belirledikleri ilçe bazındaki sandık görevlililerinin eğitimine başladı.
Osmangazi'de;
Kurulması tahmin edilen 2300 sandık için, her sandık başına 3'er görevli belirleyen MHP yöneticileri, bu çalışmalara da, 2009'daki son yerel seçimde MHP'nin hem belediye başkanlığı, hem de İl Genel Meclisi'nde 1. parti çıktığı Yenibağlar bölgesinden başladı.

 

Önseçim sonucu nihai karar mı?

Hafta sonunda;
Bursa'dan da Mudanya olmak üzere, yurdun pek çok ilçesinde CHP'nin gayrıresmi niteliğindeki önseçimleri vardı.
Üye bazında gerçemleştirilen seçimlerin sonuçları belli oldu ve olmaya da devam edecek programa göre.
Bu yönde;
Dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın çarpıcı bir açıklaması oldu ki, Bursa'da da dikkatle izlendi.
Günaydın;
Net bir dil kullanarak, sandıktan çıkan isimlerin belediye başkanı olarak ilan edileceğinin altını çizerek, iki gündür süren bir tartışmaya da somut yanıt vermiş oldu.
Nitekim;
Pazar günü CHP'nin Mudanya'da yaptığı ve Hayri Türkyılmaz'ın kazandığı önseçime dair sonuçların geleceği ve bu sonucun nihai bir karar olup olmayacağı tartılışıyordu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.