Hava Durumu

Terör Avrupa’yı da korkutuyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 07:40
Strasbourg/FRANSA

Avrupa’ya;
Mülteci akınının durması için, Türkiye’nin sunduğu şartları kısmen kabul eden Avrupa Birliği’nin, göç ve mülteciler konusunda son kararları gözden geçirmek üzere toplandığı Fransa’nın Strasbourg kentindeyiz iki gündür.
Planlamaya göre;
Avrupa Konseyi’nin bu yıl 30.’su düzenlenen “Yerel ve Bölgeler Yönetimler Kongresi”nde, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük göç dalgası masaya yatırılıyor.
47 ülkeden temsilcilerin katıldığı kongrede, Türkiye’yi Bursa/Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “Bursa Belediyeler Birliği Genel Başkanı” sıfatıyla temsil ediyor.
Şu bir gerçek ki;
Suriye meselesi, Avrupalı’yı fazlasıyla korkutuyor ve endişelendiriyor.
Nedeni de;
Suriyelilerin hem Avrupa’ya entegre olamayacağına dair ortak görüş, hem de mevcut düzenin bozulmaması için gösterilen direnç.

İşte;
Böyle bir gündemle başlayacaktı Avrupa Konseyi’ndeki dünkü oturum ama AB’nin diğer başkenti Brüksel’de yaşanan terör saldırısı, adeta her şeyi altüst etti.
Avrupa Birliği için;
Belçika’nın Brüksel kenti neyse, Fransa’nın Strasbourg kenti de o kadar önemli.
Nitekim;
Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yanı sıra Avrupa Parlamentosu’nun bir kısmı da Strasbourg’ta.
Dolayısıyla, Avrupa kıtasının geleceği her şekilde bu iki şehirde belirleniyor.
Bu nedenle;
Dün sabah Brüksel’de eşzamanlı olarak yaşanan kanlı terör saldırıları, deyim yerindeyse AB yöneticilerini ve liderleri yine muazzam bir korkuya ve endişeye sevk etti.
Görünen o ki;
Terör, nasıl ki Türkiye’de Ankara ve İstanbul’u vurup büyük bir korku salıyorsa, aynı mesajı başka örgüt üzerinden Avrupa’nın kalbinde veriyor.

AB’nin;
Başkentlerinden Strasbourg’da olduğumuzu söylemiştik.
2015 Kasım’ında Paris’te 7 ayrı noktada eşzamanlı olarak meydana gelen ve 132 kişinin ölümüne yol açan canlı bomba saldırılarından beri, Fransa olağanüstü hal yaşıyor.
Bu durumu;
Fransa’ya ayak bastığımızda fazlasıyla hissettik.
Nitekim;
Kentin pek çok noktasına konuşlandırılan askeri birlikler, Fransa’da nasıl bir sıra dışılık olduğunu fazlasıyla yansıtıyor.
İşin ilginci, şüpheli kişiler durdurulup aranıyor ve sanki Paris başta olmak üzere Fransa’nın büyük kentlerindeki alarm adeta, hayatın bir gerçeği oluyor.
Zaten;
Böylesine bir tabloda yaşayan Fransızlar, dün sabah Belçika’nın Brüksel kentinde yaşanan terör saldırısı sonrasında iyice endişeye kapıldılar.
Ana caddeler bir anda askeri birliklerle doldu ve zaten yüksek olan güvenlik önlemleri bir üst seviyeye çıkarıldı.

Şunu da belirtelim.
Paris’in ardından Brüksel’de yaşanan bu patlama, örgütün adı ne olursa olsun Türkiye’de teröre karşı duyulan nefretin, Avrupa insanınca da artık daha net görülmesine yol açtı.
Hele hele bu durum, takip ettiğimiz Avrupa Konseyi buluşmasında dün iyice kendini gösterdi.
Verilen arada;
Grup üyelerinden
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Osmangazi Belediye meclis üyeleri Oktay Yılmaz, Recep Çohan ve Cemil Aydın da; dünkü saldırının terörün küresel bir sorun olduğu konusunda hemfikirlerdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.