Hava Durumu

Taleplerini bu kez halı sahada formayla verip mesaj ilettiler

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2012 08:55
Beklenti;
Hem yeni ilçeler kurulması, hem bazı illerin büyükşehir statüsüne alınması hem de bazı illerin sınırlarının büyükşehir sınırı olarak kabul edilmesine dair kanunun, içinde bulunduğumuz yasa döneminde çıkacağına dair.
Sürekli söylüyoruz.
Olası bu yasa, Bursa'yı tümüyle yakından ilgilendiriyor.
Çünkü, hem yeni ilçeler kurulması hem de 17 ilçenin birden büyükşehir belediyesi sınırına alınması düşüncesi idari ve siyasi yönden büyük önem taşıyor.
Ne var ki;
İçişleri Bakanlığı'nda hazırlandığı belirtilen bu yasa tasarı taslağında İnegöl'ün durumu halen belirsiz.
İnegöllüler, başta hemşerisi olan miletvekilleri Hüseyin Şahin ve belediye başkanları Alinur Aktaş aracılığıyla bu isteklerini her platformda sıkça ve açıkça dile getiriyorlar.
Hatta;
Bu açık dillendirme geçen hafta İnegöl'de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da herkesin huzurunda iletilmiş ancak Arınç'ın sert defansıyla karşılaşılmıştı.
Ancak şu da bir gerçek ki Arınç'ın sözleri iyi okunduğunda, Ankara'nın İnegöl'ü pek de il yapma gibi bir hazırlığının bulunmadığı görülüyor.
Buna rağmen İnegöllüler yine de ısrarlı.
Hatta bu yönde verilen mesajlar başka alanlara da geçmiş görünüyor.
Aktarılanlar;
İlçede oynanan bir halı saha futbol mücadelesinde, Milletvekili Hüseyin Şahin'in sahaya 16 numaralı formayla çıkarak, Bursa'dan ayrı olmadıklarını ancak il olmayı da hak ettikleri mesajını bu yönde verdiği yönünde.
Yine;
Aynı futbol karşılaşmasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da sahaya 82 nolu formayla çıktığı ve İnegöl'ün plakasını sembolize eden bu rakamı özellikle istediği de aktarılanlar ve konuşulanlar arasında.
Görünen o ki, İnegöllüler, özellikle seçilmişleri aracılığıyla il olma isteklerini dile getirmeye devam edecekler. Bu yönde bir geri adım atılır mı atılmaz mı şimdiden elbette bilinmez ancak, il olma kriterlerini çoktan hak ettiklerini düşünen İnegöl'ün seçilmiş üst yöneticileri, bu yolda gidebildikleri kadar gitme niyetinde.



Murat Kaçar'dan yeni bir başarı

Nilüfer Belediyespor'un veteran atleti Dr. Murat Kaçar, ulusal ve uluslararası başarılarına dün bir yenisini daha ekledi.
Finlandiya'da düzenlenen Dünya Masterler Salon Atletizm Şampiyonası'nda 65-69 yaş kategorisinde 60 metre engelli koşan Murat Kaçar, Dünya 2.'si oldu.
Çocuk doktoru olan Kaçar, geçen yıl Belçika'da düzenlenen 8. Avrupa Salon Masterler Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü olmuş, ondan önceki yıl da Fransa'da düzenlenen Dünya Masterler Şampiyonası'nda da Dünya 3.'lüğünü elde etmişti.
Başarı üzerine başarı kazanan Kaçar'ı dün ilk kutlayan da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.



MHP'li adaydan AKP'ye gönderme!

13 Mayıs'ta;
Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla gerçekleştirilecek olan MHP il kongresi öncesinde, mevcut il başkanı ve adayı Tevfik Topçu'nun ardından ikinci aday Hasan Toktaş da dün akşam AS TV'de program konuğumuzdu.
12 Haziran 2011'deki genel seçimlerde MHP'nin Bursa milletvekili adayı listesinde, dönemin il başkanı Arif Demirören bile ancak 6. sırada kendisine yer bulurken, Hasan Toktaş listenin 5. sırasına yerleştirilmişti MHP Genel Merkezi'nce.
Partinin İnegöl orijinli eski kurmaylarından olan Toktaş, görebildiğimiz kadarıyla bir hayli iddialı.
Partisinin diğer partilere benzemediğini, dolayısıyla hiçbir MHP delegesinin yönlendirme altında olamayacağını ısrarla vurgulayan Toktaş, dolaylı olarak AKP'ye de gönderme yaparak, Ankara'nın kongrelere asla karışmadığı mesajını verdi.



Demokratlar'a yeni disiplin kurulu

25 Mart'ta;
Üstelik 4 adayın birden yarıştığı Demokrat Parti il kongresinden sonra, yeni yönetim kurulunda ilk görev dağılımı da hemen yapılmıştı.
Ahmet Yıldırım başkanlığındaki parti kurmayları salı akşamı da İl Disiplin Kurulu'nun görevlendirmesini yaptılar. Buna göre Kurul Başkanlığı'na oybirliği ile Osman Zeki Çağlayan, Başkanvekilliği'ne Mustafa Elam, Sekreterliğe Erol Karabayır, kurul üyeliklerine de Huriye Yücetepe, Berrin Sarıgül, Sait Öztürk, Mehmet Değin, Murat Zeybek, Ülfet Hayman, Selim Sezer ve Ahmet Çetin getirildiler.



Eski bakandan güzel haberler

Henüz kendisini ziyaret etme fırsatımız olmadı ancak dostlarından iyi haberler alıyoruz beyin kanaması geçiren eski başbakan yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır'la ilgili.
Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da ziyaret ettiği Yalçınbayır'ın, dost ziyaretlerinde heyecandan tansiyonunun yükseldiği ifade edilse de özellikle nörolojik durumunun iyiye gittiği aktarılıyor.



TARİHTE BUGÜN

İBDA-C'nin lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun idam kararı Yargıtay tarafından onandı.
(19 Nisan 2002)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.