Hava Durumu

Sürpriz transfer tılsımı bozdu, CHP’li gençler Ak Partili oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2012 09:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2012 09:49


Dönemin Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın çok güvendiği gençlerden biri olan Levent Yılmaz başkanlığında oluşan CHP İl Gençlik Kolu, büyük bir süratle ilçelerde de yeni ekipler oluşturmuştu.
Hatta;
İlk etapta da İznik, Keles, Mudanya, Nilüfer, Orhaneli, Harmancık ve Karacabey’e yeni atamalar yapılarak, CHP’ye yeni yüzler kazandırıldı.
Ne var ki;
Sadece Bursa değil, Türk siyasetinde de kolay kolay görünmeyecek bir şekilde, kısa bir süre önce CHP’nin İl Gençlik Kolu eski Başkanı Levent Yılmaz sürpriz bir şekilde partisinden istifa ederek, yine sürpriz bir şekilde AK Parti’ye katıldı.
Belki de;
Başta Has Partililer olmak üzere AK Parti’ye katılım töreninde en dikkat çeken ve en çok konuşulan da Yılmaz’dı.
Bu nedenle haber editörlerimizden Bekir Uğur Gür’ün, Yılmaz’la yaptığı röportaj da bu hafta çok ses getirdi.
Dün ise bir benzer sürpriz haber daha geldi.
Bu kez Karacabey’den.
Ve;
CHP’nin ilçe gençlik kolu başkanı Turgay Çift ile kurmayları Engin Çavdar, Yavuz Dilek, Tamer Talih, Kemal Kocapınarlı ve Halit Demircan, partilerinden istifa ederek topluca AK Parti’ye katıldılar.
Başta;
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Çelik ile İl Gençlik Kolu Başkanı Süleyman Akyüz ve İlçe Gençlik Kolu Başkanı Melih Sever’in de hazır bulunduğu törende, CHP’nin başkan dahil 6 genç kurmayı böylece resmen AK Partili oldular.
Doğal olarak bu haber anında Bursa’ya da ulaştı ve başta CHP olmak üzere siyasi kulislerde anında yer etti.
AK Parti’ye geçen CHP’li Başkan Turgay Çift’in, Levent Yılmaz’ın İl Gençlik Kolu başkanı olduğu dönemde Karacabey’de yönetime girmesi, bu transferin altında Levent Yılmaz’ın yattığı inancı doğururken, her iki cephede de konuşulanlar “garip şeylerin yaşandığı” yönündeydi.

Ona hepimiz niçin saygı duymalıyız?

Tam 74 yıl önce bugün kaybettik Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü.
Genç denebilecek yaşta, 57 yaşında aramızdan ayrıldı.
Oysa O’nun daha çok yapacak şeyi vardı, kendi elleriyle kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’ne.
Kuşku yok ki;
Demokratı, liberali, solcusu, sağcısı, dindarı, muhafazakarı, aydını gibi bu ülkenin gencinden yaşlısına, herkes O’na çok şey borçlu.
O’nun sayesinde ülkemizde kendi bayrağımız dalgalanıyor, ezanlar okunuyor, kendi yöneticilerimizi kendimiz seçiyoruz.
Bu nedenle Büyük Önderimiz’i çok iyi anlamalı ve gelecek nesillerimize de doğru anlatmalıyız. Bu vesileyle, Aziz Atamız’ın manevi huzurunda hiç bıkmayacak bir şekilde bir kez daha saygıyla eğiliyor, O’nu şükran ve minnetle anıyoruz.

5 bakan Bursa’da RİG için buluşacak

Şu ana değin;
Tam 26 adet buluşma yapılmış olsa da, kısa adı RİG olan Reform İzleme Grubu, kamuoyunda pek bilinmiyor.
Bu grup;
Kısaca, Avrupa Birliği sürecinde yapılması gereken çalışmaları takip eden, yapılanları değerlendiren ve bazı bakanlardan oluşan bir yapı.
İşte;
RİG’in 27. buluşması da yarın Bursa’da gerçekleştirilecek.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın başkanlık ve ev sahipliği yapacağı buluşmada AB Bakanı Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hazır bulunacak.
Başta Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın yanı sıra, bakanlıkların 100’e yakın üst düzey yetkili ve yöneticilerinin de katılacağı buluşma, yarın Crowne Plaza Otel’de gerçekleştirilecek.

Test merkezi için oybirliği kararı!

Zorunlu olarak;
Karacabey’den vazgeçilmesi sonrasında Otomotiv Test Merkezi’nin kurulması için gözler Yenişehir’e çevrilmişti ki, TSE Başkanlığı’nca bu ilçede belirlenen arazinin resmen istendiğini geçen hafta duyurmuştuk.
Bu yönde;
Bursa Valiliği’nden dün yeni bir bilgi notu ulaştı.
Bilgi, TSE Genel Müdürlüğü’nce talep edilen 2600 dönümlük arazi ile ilgili olarak, Yenişehir Mera Komisyonu’nun toplantısından oybirliği ile olumlu karar çıktığı ve bu arazinin hazine adına tahsisinin yapılması için işlemlerin başlatıldığına dairdi.

DP’ye Özkan vekalet edecek

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yıldırım’ın Ankara’da by-pass ameliyatı olacağını ve bu yönde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Yıldırım’ı özellikle Ankara’ya çağırdığını dün paylaşmıştık. Ameliyat tarihi dün 12 Kasım olarak netleşti. Yıldırım’ın bulunmayacağı uzun bir süre ise DP İl Başkanlığı görevini vekaleten İl Sekreteri Engin Özkan yürütecek.

Ata’nın Bursa gezileri sergisi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle bugün özel bir sergi açılacak Nilüfer’de Konak Kültürevi’nde.
Atatürk’ün Bursa’ya gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle Nilüfer Belediyesi ve Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi tarafından yayınlanan Nezaket Özdemir’in “Ulusal Basında Atatürk’ün Bursa Gezileri” adlı kitabının tanıtım sergisini Başkan Mustafa Bozbey açacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.