Hava Durumu

Sönmez’in rekor katkısı domino etkisi yarattı...

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:20
Kuşku yok ki;
Türkiye’nin yıllardır en büyük iki sorunu, sağlık ve eğitim.
Artan nüfusun ve göçün de etkisiyle hedeflenen rakamların üzerinde performans gösteren hastane ve okullar, hayırseverlerin de destekleriyle bir nebze olsun rahatlatılmaya çalışılıyor.
Biraz da tesadüf oldu ama…
Yaklaşık 10 gün önce, Bursa’nın vergi rekortmenlerinden Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’in attığı adım adeta domino etkisi yarattı.
Acemler’de;
Merkez Komutanlığı’nın boşalttığı 100 dönümlük araziye yapılacak ve bünyesinde 3 hastane barındıracak olan toplam 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için, ailesi adına 50 milyon liralık rekor bağışta bulunan Celal Sönmez, bu protokolü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte imzalamıştı.

İşte;
Sönmez’in bu protokolünün ardından peşi sıra iki yatırım bağışı daha geldi.
Gürsu’da;
Merhum Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız adına yapılması planlanan 75 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımını da, Rönesans Holding üstlendi.
Kurulacak olan Bursa Şehir Hastanesi’nin müteahhidi olan Rönesans Holding yönetimi de Gürsu için 15 milyon lira bağışlayarak, protokolü yine Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile imzaladı.
Bursalılar ne şanslı ki;
Kestel’e yıllardır yapılması planlanan ama yapılamayan 125 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımını da Sunteks Şirketler Grubu Başkanı Ferudun Kahraman üstlendi.
Merhum babası Rafet Kahraman’ın adının verileceği hastane için 15 milyon lira bağışlayan Kahraman da bu protokolü Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile imzaladı.
7 Haziran’da; Bursa Milletvekili sıfatı kazanan Bakan Müezzinoğlu’nun, seçimden bu yana geçen yaklaşık 1 aylık sürede, Bursalı hayırseverlerden gelen bu bağışlar sayesindeki mutluluğu da görmeye değerdi doğrusu.

EN ŞANSSIZ BURSALI VEKİL?

Yeni dönem; TBMM’sinin en şanssız milletvekillerinden biri de CHP’nin Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil.
Çekilen kura sonucu kendisine oda çıkmayan 40 milletvekilinden biri olan İrgil, kendi deyimiyle çalışmalarını “şimdilik koridorda” yürütüyor.
Odasızlık nedeniyle;
Oda telefon numarası da olmadığı için, seçmenlerine mevcut cep telefonu aracılığıyla ulaşmaya çalışan İrgil, bu nedenle geçici hükümetin görev  yapması nedeniyle bir an önce odaların boşalmasını ve kendisine oda tahsisini bekliyor.

AK PARTİLİ BAŞKAN'IN CHP'LİLERE JESTİ

CHP’nin;
Bursalı 5 milletvekili Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Kayışoğlu TBMM’de hoş bir sürprizle karşılaştılar.

Ankara’ya;
Partisinin milletvekillerini tebrik ziyaretine giden Orhaneli’nin AK Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ziyaretlerinin sonunda CHP’li vekilleri de ziyaret etti. Erkan Aydın’ın; TBMM’deki odasında gerçekleşen buluşmada, parlamentoya ilk kez giren CHP’li vekillere başarılar dileyen AK Partili Başkan, bu tavrıyla siyasi nezakete dair çok iyi bir örnek oldu.

TPB YÖNETİMİNE GİREN TEK BURSALI

7 Haziran genel seçimlerinin ardından kongre zamanı gelen Türk Parlamenterler Birliği de seçime gitti.
Eski ve mevcut milletvekillerinin bir araya gelmesinden oluşan Türk Parlamenterler Birliği’nin Genel Başkanlığı’nı Nevzat Pakdil yapıyordu.
Ankara’da;
Yine tek liste üzerinden gidilen seçimlerde TBMM eski başkanvekillerinden Pakdil yeniden genel başkan seçildi.
Listede bulunan Bursalı tek isim olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Yüksek Danışma Kurulu üyesi seçildi.

BAŞBAKAN'IN BAŞDANIŞMANI OLDU

Bursa’da;
Milletvekilliğini kıl payı kaçıran isimlerden biri de AK Partili Gürsel Dönmez’di.
İlkokulu Bursa’da okuyan göçmen kökenli Dönmez, 2009-2015 arasında Balkanlar ve Yurtdışı Türkler konularında üst düzey diplomat olarak görev almıştı.

Nitekim;
Başbakan Davutoğlu’nun da isteğiyle 7 Haziran genel seçiminde Bursa’dan milletvekili adayı gösterilmiş ancak parlamentoya gidememişti.
Dönmez;
Seçim sonrasında yeni bir görev üstlendi şimdi de.
Başbakan;
Davutoğlu tarafından, Başbakanlık Başdanışmanı ve Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilen Dönmez, kısa bir siyaset tecrübesinin ardından yine bürokrasiye dönmüş oldu.

KÜLTÜRPARK VE İFTAR GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜLER

Bursa’da;
Bu ramazan ayında hiçbir siyasi partinin düzenlemediği toplu iftar törenleri geleneğini, Demokrat Parti sürdürdü.
Bu yönde;
Dün akşam Kültürpark Özgen Çay Bahçesi’nde bir araya gelen Demokrat Partililer, hem seçim sonrasında ilk kez toplu halde bir araya gelip bir değerlendirme yapma fırsatı buldular, hem de her ramazan ayında gerçekleştirdikleri iftar geleneklerini sürdürdüler.
Bursa’ya günübirliğine gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı iftar programı, parti teşkilatlarına da moral verdi.

BU RAMAZANDA DA SUYUN ÖTESİNDELER

Genel Başkanlığı’nı Doç. Dr. Yüksel Özkan’ın yaptığı Türkiye’nin en büyük Balkan göçmeni kuruluşu Bal-Göç, bu yıl da ramazan ayını “suyun ötesi”nde kutluyor.
Bulgaristan’da;
Türklerin ağırlıklı yaşadığı bölgelerden Rusçuk’un Smirnenski, Razgrad’ın Beli Lom ve Silistre’nin Dulova ilçelerinde 1500’er kişilik toplu iftar yemekleri düzenleyen Bal-Göç yönetimi, bu etkinliklere Bursa’dan katılan bürokrat ve yerel yöneticilerle birlikte, Bal-Göç’ün ve Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini hissettiriyorlar.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.