Hava Durumu

Sönmez Ailesi'nin ve Bursa'nın gurur günü

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 04:47

Bugün Bursa'da çok hayırlı bir hizmetin daha temeli atılıyor.
Bugüne değin Bursa'da çok sayıda eğitim ve sağlık hizmeti verilen binalar yaparak kamuya devreden hayırsever Sönmez Ailesi, bir büyük mutluluğu daha yaşıyor.
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in 50 milyon lira katkısıyla, merhum babası Ali Osman Sönmez'in adını taşıyacak 750 yataklı Devlet Hastanesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılacağı törenle Acemler'de atılacak.
Bursa protokolü ile siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin de hazır bulunacağı saat 12.30'daki temel atma töreni ile Bursa yeni bir eser daha kazanmaya başlamış olacak.
2019 yılında hizmete alınması planlanan ve Bursa'nın en modern kamu hastanesi olacak olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, bünyesinde Onkoloji Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de barındıracak.
Tamamlandığında, şehir merkezindeki hastane ihtiyacını giderecek olan Ali Osman Devlet Hastanesi, Sönmez Ailesi'nin de büyük bir övünç kaynağı olacak.

İki iyi hatip coşturdu

Dün Bursa caddelerinde iki güçlü hatip vardı.
Biri;
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
Diğeri de, CHP'nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce.
İki isim de, bazı ilçelerde nokta mitingleri yapıp, yaklaşan referanduma dair "evet" ve "hayır" oyları istediler Bursalılar'dan.
Hitabet yeteneği hayli güçlü olan bu iki ismin, nokta mitingleri, doğrusu normal mitingler gibiydi.
Hayli kalabalık, hayli coşkuluydu buluşmaların tümü.

Neredeyse seçim olacaktı!

BBP'yi kastederek;
Dün bu sütunlardan paylaşmıştık.
Referanduma sayılı günler kalmasına rağmen, görüşünü hâlâ açıklamayan BBP'nin bu ısrarlı kararsızlığının çok manidar olduğunu aktarmıştık.
Nitekim;
Akıllara birtakım iddialar getiren yüzde yarım'lık BBP'nin yönetimi, her şeyden önce kendisine oy veren 259 bin seçmene karşı ayıp ediyordu.
Sanki biliyormuşuz gibi, bu yazının çıktığı dün BBP Genel Başkanı açıklama yaptı ve "evet" oyu kullanacaklarını söyledi.
Biraz daha bekleselerdi, referandum bitmiş olacaktı zaten. Lütfetmişler.

BALKANTÜRKSİAD kongreye gidiyor

Balkan kökenli işadamlarıyla birlikte Bursa'ya bir vakıf üniversitesi kazandırabilmek için BALKANTÜRKSİAD Başkanlığı'ndan ayrılıp BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'nın başına geçmişti Naci Şahin.
1 yıl önce yapılan bu olağanüstü genel kurulda da Levent Bilek derneğin yeni başkanı seçilmişti.
Şimdi 30 Mart'ta olağan kongreye gidiyor BALKANTÜRKSİAD.
Kulağımıza gelenler, Bilek'in görevine devam etmek istediği, ancak bir başka grubun da Berat Tunakan'ı başkan seçtirmek için çalıştığı yönünde.

Altepe'nin kararı çok yerinde

Günün çoğu saatinde neredeyse durma noktasına gelen Bursa trafiğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den çok radikal bir karar geliyor.
Başkan Altepe;
Dün Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde açıklamış bu kararı.
Çekirge ve Kükürtlü Caddesi'ni tek yöne çevireceklerini söyleyen Başkan Altepe, doğrusu çok doğru bir karar almış.
Tıpkı İzmir Yolu'nun kilitlenmesine neden olan ve araç yükünü artık kaldıramayan Acemler'e yeni bir viyadük yapılacak olması gibi.
Özellikle tek yön uygulaması, sadece trafik akışı kötü olan kentlerde değil, gelişmiş kentlerde de sıklıkla kullanılan bir yöntem.

Bursa'ya 2. Holiday Inn

Uzun yıllar önce, çalışma hayatına Gençosman Kavşağı'nın Ankara Yolu köşesindeki arazide "Can Alüminyum" ile başlamıştı Ali İhsan Yeşilova.
Geçmişte BUSİAD Başkanlığı da yapan Yeşilova, iş hayatına başladığı alanı iki yıl önce otele dönüştürmek üzere harekete geçmişti.
Otel tamamlandı. Dün de kapılarını ilk olarak gazetecilere açtı.
Yeşilova'nın oteli de, işadamı Sedat Çağlar'ın Görükle'de işlettiği Holiday İnn markası gibi yine aynı zincirin bir başka parçası olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.