Hava Durumu

Son yerel seçim verileri Bursa'da bir ilk olmuştu

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2012 10:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2012 10:27
Verileri, dijital arşivi düzenlerken gördük dün.
Hayli ilginç olan ve o döneme dair epey ses getiren veriler, aslında bugün için de önem taşıyor.
Veriler, 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının yaptıkları harcamalar ile mal varlıklarına dair.
O dönemde;
CHP'nin Büyükşehir adayı Sena Kaleli mal varlığını ve seçimde harcadığı parayı açıklayınca, AKP de aynı açıklamayı yapmak durumunda kalmıştı.
O verileri kısaca hatırlatalım.
Büyükşehir adayı Recep Altepe'nin şahsi harcaması 110.000 lira görünüyordu.
Altepe'nin beyan ettiği nakit parası da 120.000 liraydı.
Osmangazi adayı Mustafa Dündar'ın şahsi harcaması 110.000 lira, mal beyanındaki nakit para da 55.000 liraydı.
Yıldırım adayı Özgen Keskin'in mal beyanında ise 60.000 lira nakit para vardı, cebinden de 52.000 lira harcama yaptığı görünüyordu.
Beyanda;
Nilüfer'de ise Işıl Zeliha Gençoğlu'nun nakit parası görünmüyordu partinin harcadığı para ise 138.000 lira olarak yer almıştı.
Kestel'de ise;
Başkan adayı Yener Acar'ın kayıtlarda sadece 1360 lira nakit parası görünüyor, şahsi harcaması da 20.000 lira olarak beyan edilmişti.
Mudanya adayı Hasan Aktürk'ün ise nakit olarak 50.000 lira parası görünüyordu. Açıklamaya göre Aktürk de cebinden 35.000 lira harcamıştı.
Mal varlığına göre AKP'nin arazi zengini ise Gürsu adayı Orhan Özcü'ydü ama hiç nakit parası yoktu verdiği beyanda. Cebinden de 35.000 lira seçim harcaması görünüyordu.
AKP'nin bir başka gayrimenkul zengini de Gemlik'in adayı Cemal Aydın Aybey'di ve mal varlığında hiç nakdi görünmüyordu ve 53.000 liralık bir harcama yaptığı belirtilmişti.
Hatırlıyoruz da;
O dönemde biraz da zoraki açıklanan bu rakamlara, "ileride sıkıntı olabilir" düşüncesiyle bakanlar da olmuş ve bu veriler tozlu raflara birer kayıt olarak yerini almıştı.

3 fidan için anma çağrısı
6 Mayıs 1972;
Geçmişte yaşanan ve utançla anmaya devam edeceğimiz günlerden biri.
Bu tarih, 1980 öncesi öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildikleri gün.
Bir kişiyi bile yaralamamışken dönemin sistemince "yok edilen" 3 fidan için, Nilüfer Belediyesi önceki yıl, İzmir Yolu üzerinde "3 fidan anıtı" dikmişti.
Aynı yerde bugün de saat 19.00'dan itibaren geniş çaplı bir anma etkinliği yapılacak ki, Başkan Mustafa Bozbey, sadece Nilüferliler'i değil, 3 fidanı anmak isteyen herkesi bu akşam bu törene bekliyor. Törende 68'liler Vakfı yöneticileri ile Deniz Gezmiş'in arkadaşları da hazır bulunacak.

Tipioğlu, dönüşüm için rapor tuttu
Emekli eğitimci Cihat Tipioğlu, 2009 yılındaki yerel seçimlerde DSP'nin Yıldırım Belediye başkan adayıydı.
Şimdi de partisinin Yıldırım ilçe başkanlığı görevini sürdürüyor.
DSP Yıldırım'ın bugünlerdeki gündemi, Belediye Başkanı Özgen Keskin'in Yıldırım'da Yavuzselim, Mevlana, Arabayatağı, Ulus, Çınarönü ve Şirinevler mahallelerinde yapmayı planladığı dev kentsel dönüşüm.
Keskin'in kamuoyu ile kısa bir süre önce paylaştığı bu proje üzerine kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerde bir inceleme yapan Tipioğlu, genişçe bir rapor tuttu.
Ancak görebildiğimiz kadarıyla bu rapor, o bölgedeki vatandaşın tereddütleri ve soru işaretleriyle dolu. Daha da açığı, bu rapora göre 'vatandaş bu dönüşüme sıcak bakamıyor' gibi görünüyor.
Şimdi, gözleme dayalı bu raporun havada kalmaması ve çözüm bulması içinde DSP'li başkan, Belediye Başkanı Keskin'e de bu raporu göndermeye hazırlanıyor.

Genç'in sözleri hâlâ ayıplanıyor
Belli ki;
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in hata sonunda partisinin Yıldırım ilçe kongresinde söylediği sözler hala, bazı CHP'lilerin kulağından gitmemiş.
Kongre gündemi dışında genel siyasete dair konuşma yaparken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik verdiği bir cevapta ağır bir argo söz kullanan ve başta kadın partililerinden olmak üzere tepki alan Kamer Genç, kongre üzerinden günler geçmesine rağmen halen Bursalı bazı partilileri tarafından konuşuluyorsa, bu durum, kongrede kullandığı sözlerin ne denli yakışıksız olduğunu da gösteriyor.

Unutulan lezzet belediye eliyle
Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BESAŞ'ın Genel Müdürlüğü'nü, Keles'in eski belediye başkanı Mustafa Bektaş yapıyor. Geldiği günden beri de başarılı işler yapıyor Bektaş.
Hem şirketi rantabl kullanıyor, hem de akıllı yatırımlar yapıyor.
BESAŞ, şimdi de başka bir yeni ürün olan köy ekmeği üretimi yaptı ve Bursalılar'ın da kullanımına sunmaya başladı. 600 gramlık poşetli ekmek, 1 liradan satışa sunuluyor ve eski bir lezzet olan köy ekmeği tadı da yeniden damaklarla buluşmuş oluyor.

TARİHTE BUGÜN
Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı olan Magic Box şirketinin Star 1 isimli televizyonu yayına başladı.
(5 Mayıs 1990)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.