Hava Durumu

Soğuk bahanesiyle kaldırılan 19 Mayıs’ı 23 Nisan ile 30 Ağustos da izler mi?..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2012 08:57
Ne tartışması vardı.
Ne de gündeme gelmişliği.
Ancak;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın artık "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin statlarda kutlanmayacağı"na dair talimatı, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Başta;
CHP ve MHP bu kararı "Cumhuriyet'in getirdiği yeniliklerin yavaş yavaş unutturulmaya çalışılması" olarak yorumlarken, toplumun çeşitli katmanlarından da tepkiler geliyor.
İşin ilginç yanı;
Kimsenin aklında böyle bir şey yokken ve bugüne değin gündemde bile olmazken Milli Eğitim Bakanlığı'nın tuhaf gerekçesi.
Gerekçeye göre;
19 Mayıs kutlamalarının soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle öğrencilerin üşüyor olmaları ve bu işe gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okul yönetimleriyle ilişkilerinin bozulması.
Tabii;
İster istemez akla geliyor.
Diyelim ki;
19 Mayıs soğuk bir döneme geliyor.
Ki tartışılır çünkü fotoğraftaki örnekten de görüleceği üzere, öğrencilerin üzerinde kalın bir giysi olmadığı gibi kısa kollu tişörtler, mini etekler var.
Ancak;
Bakanlığın mantığından hareket edersek, o zaman mayıs ayından daha önce olan nisan ayında da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var ki, bu bayramın da statlardan kaldırılması gerekmez mi?
Kaldı ki;
Soğuk kadar sıcak da etken.
Dolayısıyla;
Ağustos sıcağında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor bu mantığa göre.
Hatta;
Ekim ayındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından da, protokolün üşüyebileceği gerekçesiyle Atatürk Anıtı önündeki törenler çıkartılabilir.
Doğrusu bu kararı anlamakta güçlük çekiyoruz.
Yıllar yılı kutlanan, gençliğin, Ata'sı Mustafa Kemal'e olan bağlılıklarının bir sembolü olan bu ritüellerin bir kalemde ortadan kaldırılıyor olmasını ve dahası buna bağlı sessizliği de anlamakta zorluk çekiyoruz.
Hiç gerek yokken ve de toplumun önceliği değilken kamuoyunda böylesine derin tartışmalar açmanın hiçbir faydası olmadığını aksine zararı olduğunu düşünüyoruz.


ASPARAGAS

Recep Altepe (Büyşükşehir Bld Bşk):
- Bundan sonra tüm pazaryerlerinde belediyemizin ürettiği bu çok kaliteli belediye patateslerini satışa sunuyoruz ki, Bursalılar fiyat artışlarından artık etkilenmeyecekler.


YISİAD’da da başkan değişti

Koltuk değişimleri kısa adı YISİAD olan Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği'ni de etkiledi.
Yapılan genel kurulda derneğin başkanlığı Atilla Karagöz'den Ali Kamil Goral'a geçerken yeni yönetim de Feridun Özyüksel, Taki Eren, Yakup Koçaslan, Savaş Sefa, Alim Karasu, Nur Akan, Şule Tercanlıoğlu, Mehmet Güngör ve Cengiz Yıldız'dan oluştu. Yeni başkan Goral, geçmişte DYP/DP'de aktif siyaset yapmıştı.



Ağzındaki baklayı törende çıkardı!


Recep Altepe'nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Arabayatağı Spor Tesisleri'nin açılışı dün soğuk bir havada törenle gerçekleştirildi.
Çok sayıda konuğun ve siyasi otoritenin katıldığı açılışta Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, daha önce parti içinde yaptığı teklifi dün açıkça kamuoyu önünde ilk kez açıkladı.
Keskin'in önerisi;
Yeni Adliye binasının BUTTİM arkasındaki araziye yapılmasına karar verilmesiyle, daha önce bu tesis için ayrılan Yıldırım'daki alana da Bursa'nın yeni Spor Salonu'nun yapılmasına dairdi. Bu önerisini töreni izleyen milletvekillerine de sunan Başkan Keskin, yeni bir tartışmayı da kamuoyu geneline taşımış oldu.



Geldiğinde Bursa'yı adeta sallamıştı!


Yavruvatan KKTC'de;
Gazetelerin "Atamızı kaybettik" başlığıyla verdiği Kıbrıs davasının efsane ismi Rauf Denktaş'ın vefatı kuşku yok ki anayurdu da fazlasıyla etkiledi.
Yaşamını adeta bu davaya adayan KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı, daha doğrusu her şeyi Denktaş, geriye de koca bir kutsal miras bıraktı.
Yanlış hatırlamıyorsak Denktaş'ı son olarak 2003 yılında Bursa'da TKM'de verdiği bir konferansta izlemiştik. O zaman Oğuz Kağan Köksal Vali, Erdoğan Bilenser Büyükşehir Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı da Ergenekon Davası'ndan halen tutuklu olan Levent Ersöz'dü.
Anımsıyoruz da;
Her gittiği yeri adeta mahşer yerine çeviren Denktaş için Bursalılar TKM'ye akın etmiş, yüzlerce kişi de salona girememişti. Gerçekten büyük insandı Denktaş. İnsanını seviyor, seviliyordu. Allah rahmet eylesin.



"Bursa'nın Seçimi" yarın başlıyor


AS TV'de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiğimiz siyaset ve yerel yönetim programı "Bursa'nın Seçimi" yarından itibaren başlıyor. Saat 22.00'de başlayacak ilk programda kaldırılan 19 Mayıs Bayramı kutlamaları tartışmalarından, Gemlik'teki başkanvekilliği seçimine, yeni anayasa tartışmalarına değin geniş bir yelpazeyi AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ve CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile birlikte yorumlayıp, konuşacağız.



Boş oyların mı hesabı soruluyor?


AKP'de iddialar dilden dile dolaşıyor.
Kısa bir süre önce AKP Genel Merkezi'nin telkiniyle Cihat Çini başkanlığında yeniden oluşturulan Osmangazi ilçe yönetiminin, geride kalan kongreyi incelemeye aldığı ve 90 dolayında boş oyun "hesabını sormaya" başladığı konuşuluyor.
Bu amaçla da;
Çoğunluğu mahalle temsilcilerinden oluşan delegelerin aranarak neden boş oy kullandıkları yönünde bir baskıya maruz kaldığı ifade edilirken, ilk etapta Fatih Mahallesi temsilcisi Serkan Aydın ile Küplüpınar Mahallesi temsilcisi Erkan Güler'in görevden alındığı belirtiliyor.
Yine;
Osmangazi'nin parti kulislerinde adeta gündem yaratan bu sorgulama ve görevden almanın arkasında ise ilçenin eski başkanlarından Tahsin Kara'nın, çiçeği burnunda başkan Cihat Çini'ye yönelik "telkininin" bulunduğu konuşuluyor.




TARİHTE BUGÜN

"Çin'den sonra elektrik tüketimi en hızla artan ülke Türkiye. Çok şükür bu artışı son derece rahatlıkla karşılayabiliyoruz"
Tayyip Erdoğan
(Başbakan)           


GÜNÜN SÖZÜ

Türk pop müziğinin ünlü bestecisi ve aranjörü Onno Tunç, kendi kullandığı uçağın Bursa Gemlik'te dağa çarparak düşmesiyle hayatını kaybetti. (15 Ocak 1996)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.