Hava Durumu

Seçimde Bursa'ya vaat edilen 100 projenin akıbetini açıklayacak!

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2013 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2013 00:49

O dönemde;
"Kanalistanbul" ile başlayan ve bazı büyük illerde AK Parti'nin açıkladığı "dev projeler" konuşulurken, Türkiye'nin 4. büyük ili Bursa'ya yönelik ne hükümet, ne de AK Parti Genel Merkezi'nden bir proje sunulmamıştı.
Öyle ki;
Bursa'dan küçük illerde bile halka büyük projeler vaat edilirken, Bursa'nın bu kapsamda bulunmaması kafaları karıştırmıştı.
Hatta;
Bursa'da AK Parti içinde bile bazı sıkıntılar ve tereddütler yaşanmıştı.
Ve yine hatırlıyoruz da;
Bu konu medyaya da yansımış, iktidar bu yönde "Bursa'ya proje yok mu" diye sorgulanmıştı.
İşte bu noktada;
Konuya, Bursa listebaşı milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç el attı.
Seçime çok az bir süre kala Bursa kurmaylarını geceli gündüzlü çalıştırarak, "Bursa için 100 proje" hazırlattı.
Bunu da;
Seçime az bir süre kala epeyce uzun bir sunumla Merinos AKKM'de bizzat kendisi açıkladı.
Tabii;
Bu seçimlerin üzerinden yaklaşık olarak 19 aylık bir süre geçti.
Haliyle;
Başta muhalefet partileri olmak üzere Bursalılar'a açıklanan ve vaat edilen bu 100 projenin akıbetini sormaya başladılar.
Galiba, bu sorgulama AK Parti içinde birtakım rahatsızlıklara yol açtı ki, konuya deneyimli siyasetçi Arınç bir kez daha el koydu.
Ve bu pazar günü Polis Evi'nde geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı.
Bursa için öngörülen 100 proje ve gelinen noktalara dair, kamuoyuna yönelik genel bir bilgilendirme yapacak olan Arınç'ın bu açıklamaları kuşku yok ki, not düşmek adına büyük önem taşıyacak.

 

BTSO gözüyle 2012 ve 2013'ün yorumu?

2012 yılı geride kaldı.
Dolayısıyla;
Ekonomik değerlendirmeler de merak ediliyor.
Bu yönde;,
Bursa'nın en büyük sivil toplum ve iş dünyası kuruluşu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi acaba ne düşünüyordu?
Bu sorunun cevabı dün BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'den geldi.
İlk dikkat çektiği enflasyona yönelikti.
Tüketici enflasyonunun, hedef olarak belirenen yüzde 5'in biraz üzerinde yüzde 6.16 olmasını, dalgalanma nedeniyle olumlu bulan Sönmez'e göre, yıllarca yüksek enflasyonda yaşayan Türkiye'nin artık bu sorunlu dönemlerden sıyrılması sevindirici.
Yine;
Bir yıl önceye göre TÜFE'nin yüzde 10.45'ten yüzde 6.16'ya, ÜFE'nin de yüzde 13.33'ten yüzde 2.45 bandına gerilemesi de Sönmez'e göre bir başarı.
Bu da;
Bugün Türkiye'deki enflasyonun, AB ortalamasına ilk kez bu kadar yaklaşılması anlamı da taşıyor ki, Celal Sönmez'in bu yöndeki tespiti de dikkat çekiciydi.
Peki ya 2013 beklentisi.
BTSO'nun başkanına göre, yeni yılda iç piyasanın biraz canlanması bekleniyor ki, bu da geleceğe dair bazı iç karartıcı yorumları bir kenara atmış oluyor.

 

Yeni düzenlemede unutulan neydi?

Dün;
Araçlarıyla bir şekilde Kent Meydanı'ndan geçenler, herhalde aynı düşüncelere sahip oldular.
Bursa'ya;
Kazandırılmak istenen tramvayın ray inşaatında dün sabahtan itibaren Kent Meydanı'na geçildi.
Haliyle yeni bir düzenleme yapıldı.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden gelen araçlar artık kent merkezine girmek için Gençosman Kavşağı'nı dolaşmak zorunda kalırken, Fevzi Çakmak'tan inen araçlar da bu Gençosman kavşağını dolaşmak zorunda kalan araçlarla birleşti.
Ve haliyle içinden çıkılmaz bir hal aldı trafik dünden itibaren.
Oysa;
Gençosman Kavşağı'ndaki trafik ışıkları, süre açısından yeniden düzenlense, buraya yönlendirilen yüzlerce araç bekleme yapmayacak ve şişme olmayacaktı.
Kanımızca;
Bu planlamayı yapanlar, sadece alternatif güzergah üretmektense, araçların aynı hatta neden sıkışabileceğini de düşünmüş olsalardı, günlerce sürecek bir çileye de imza atılmamış olurdu.

 

Turgay Erdem'in anne acısı!

Ölümler her zaman acı bırakır.
Nilüfer'de;
Başkan Mustafa Bozbey'in, babasını kısa bir süre önce kaybetmesinin ardından dün akşam saatlerinde de Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, annesini kaybetti.
Bir süredir Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören anne Birsen Erdem, son yolculuğuna bugün Orhangazi'ye bağlı Yenisölöz beldesinde öğle namazının ardından uğurlanacak.
Erdem ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

"Torpilli atamaları" Vali'ye şikayet etti

Milli Eğitim Bakanlığı;
Bir süre önce, il ve ilçelerdeki şube müdürlüklerine yapılacak atamalara dair bir genelge yayınlamıştı.
Ne var ki;
Bursa'da genel manada bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle çok sayıda şube müdürünün görevlendirilmesinin yapıldığı iddiaları geldi peş peşe.
Bu iddiaları da belgeli olarak gündeme Türk Eğitim-Sen sendikası yönetimi getirdi. Sendika Başkanı Selçuk Türkoğlu dün bu yönde Valiliğe başvurarak, Milli Eğitim'de hukuksuz görevlendirmeler yapıldığını, görevlendirmelerde herhangi bir kriter ve şart aranmadan, yandaş sendika olarak nitelediği Memur-Sen mensuplarının bu kadrolara yerleştirildiği belirtti ve görevlendirmelerin iptalini istedi.
Türkoğlu; Hukuk dışı olarak nitelediği toplam 20 atamanın Valilik'çe iptal edilmemesi halinde, konuyu yargıya taşımanın da hazırlığını yapıyor.

 

Başkanlık Divanı atamayı yaptı!

Ahmet Yıldırım’ın Genel Başkanı ile yaptığı görüşme sonrası anlaşmalı istifasının ardından Demokrat Parti’nin Bursa İl Başkanlığı için düşünülen Halil Öz’ün ataması dün yapıldı.
Ankara’da Genel Başkan Gültekin Uysal’ın başkanlığında toplanan DP Başkanlık Divanı’nın kararı uyarınca, DYP’nin Yıldırım ilçe eski başkanlarından Halil Öz, DP Bursa İl Başkanlığı görevine resmen atandı.
Atama yazısını dün akşam saatlerinde Teşkilat Başkanlığı’ndan alan yeni başkan Öz, şimdi yeni yönetim kurulunu oluşturma çalışmalarına başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.