Hava Durumu

Seçim sonrası geçen 58 günde AK Parti, CHP ve MHP tablosu

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 08:04

30 Mart’ta;Kimine göre beklenen, kimine göre de sürprizlerle sonuçlanan yerel seçimlerin ardından 58 gün geçti.
Bursa’da;
AK Parti’nin 17 ilçe belediyesinden 15’ini kazandığı bu seçimler sonrasında kent siyasetinde de ilginç bir sürece girildi.
AK Parti’nin bir yeni başarı daha kazandığı,
CHP’nin hayal kırıklığı yaşadığı,
MHP’nin ise hezimete uğradığı yerel seçimler sonrasında bu 3 büyük partinin Bursa politikaları ise durağanlaştı.
30 Mart’tan beri;
Kazanılan belediyelerin reorganizasyonu ve hedefleri noktasında yerel yöneticiler ile buluşmalar gerçekleştiren AK Parti yöneticileri, bir taraftan da Ankara ağırlıklı yapılan geniş katılımlı temsilci buluşmalarıyla gözlerini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevirmiş görünüyorlar.
Halen;
Ankara’dan gelecek Köşk adayı açıklamasını bekleyen iktidarın Bursa kanadı, bu nedenle yaz rehavetinin de gelmesiyle yeni bir tempo öncesinde, aktif görüntüden uzak duruyorlar.
Yanı sıra;
Benzer durum muhalefette de var.
Seçim sonrasında bazı ilçelerde yaşanan yönetici istifaları sonrasında çalkantılı bir döneme giren ancak sonrasında bu dönemi büyümeden yatıştıran CHP il yöneticileri de, yerel seçimde alınan kötü sonucu geride bırakmış bir tablo çiziyorlar.
İşin daha da ilginci;
Henüz Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmaması nedenyle gayrıresmi manada bile propaganda yapamayan CHP’liler, bu nedenle aslında her geçen gün hanelerine zarar yazdırıyor.
Keza;
Olağanüstü yapılmaya başlanan bazı ilçe kongreleri de, tek ses ve tek uyum noktasında asıl propaganda öncesinde sarı alarm veriyor görünüyor.
Yanı sıra;
TBMM’de temsil edilmelerine rağmen, Bursa’da 58 gündür sesi soluğu çıkmayan MHP yöneticileri ise şaşırtmaya devam ediyor.
Seçimden seçime bir görüntü vermekle ünlenen MHP kurmaylarının, geçen bunca uzun süreyi tam anlamıyla hareketsiz geçirmeleri da Bursa gibi siyasi hareketin dinamik olduğu bir kentte fazlasıyla dikkat çekiyor.

KAPATILMA KARARI İLE İZNE AYRILDI

Bursa’da;
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni idari yapılanması çerçevesinde kısa bir süre önce Yerel Gündem 21 Şube Müdürlüğü sürpriz bir kararla kapatılmıştı.
Söz konusu alanın çalışmaları da Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları içine dahil edilmişti.
Bu müdürlük;
Gözlerin bir süredir üzerinde olduğu Semih Pala’nın en stratejik alanlarından biriydi ki, bu müdürlüğün kapanmasıyla Pala’nın eli kolu, özellikle mali yönden adeta bağlanmıştı.
Pala’nın halihazırda 4 sıfatı birden var.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı
Bursa Kent Konseyi Başkanı
BİT Ortaklar Kurulu Başkanı
Merinos AKKM Koordinatörü.
Nitekim;
Başkan Altepe’nin bu sürpriz kararını kendisine yönelik bir mesaj olarak algılayan Pala, sıcağı sıcağına, Kent Konseyi’ne yeniden aday olmayacağını ve çekileceğini açıkladı.
Dün de Pala’nın izne ayrıldığını duyduk.
Altepe’ye yakın çevreler, Pala’nın kendi isteğiyle çekilmesinin beklendiğini yorumluyorlar.
Galiba, Pala da izne ayrılarak bu mesaj ve yorumları doğrular nitelikte davranıyor.

UNUTULAN BAYAR İÇİN ÖNERİ VAR

Türkiye’nin;
İlk askeri darbesi olan 27 Mayıs 1960’ın 54. yıldönümünde, Bursa’da başta DYP/DP’liler olmak üzere demokratların, hiçbir etkinlik yapmadığını, anma töreni de düzenlemediklerini ve böylesine önemli bir günü unuttuklarını bu sütunlardan paylaşmıştık.
Bu yönde;
“Merkez Sağ Hareketi”nden Uğur Şahan bir mesaj gönderdi.
“Maalesef Bursa’mızda önce sahip olduğumuz değerleri yok ediyor, sonra o değeri kazanmak için zaman harcıyoruz” diyen Şahan devamında şunu söylüyor:
“Merhum Celal Bayar bu şehrin yetiştirmiş olduğu tek Başbakan ve Cumhurbaşkanı’dır ama bugün insanlara Bayar’ın şehrini sorsak Bursalı olduğunu bilen sayısının az olduğunu görürüz.
Ömürlerinde Bursa’yı görmemiş insanların isimleri Bursa’daki hizmetlere verilirken, Bayar’ın ismi Bursa’da hiçbir eserde yaşatılmamaktadır ki çok acıdır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.