Hava Durumu

Sanayi, ticaret ve siyasetin kalbi BTSO'da bu törende attı

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2012 00:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2012 00:23

Celal Sönmez başkanlığındaki oda yönetimince her yıl düzenlenen "ekonomiye değer katanlar" ödülleri, BTSO hizmet binasında verildi.
Toplamda 504 firma ve işadamının ödül aldığı tören, bir taraftan da Bursa'nın dinamiklerini bu organizasyonda buluşturdu.
Ödüller tam 7 ayrı dalda dağıldı.
"En yüksek düzeyde ihracat yaparak döviz girdisi sağlayanlar" arasında Oyak Renault, Tofaş ve Bosch, geçen yılki gibi ilk üç sırayı paylaştı.
Yine;
"Uluslararası Kara Taşımacılığı hizmetlerinden dolayı yüksek düzeyde döviz girdisi sağlayanlar" kategorisinde de de ilk üç sırayı Sönmez Bustaş, Sönmez Lojistik ve Sıttnak Nakliyat aldı.
Yanı sıra;
"Turizm hizmetlerinden dolayı en yüksek düzeyde döviz girdisi sağlayanlar" kategorisinde de ilk sırayı yine bir Sönmez Holding kuruluşu olan Sönmez Turizm Emlak Tekstil ve Eğlence Yatırımları AŞ aldı, ikinci sırada da Kongre Organizasyon Turizm Seyahat Acentası göründü.
Bu arada;
"Ürün bazında ilk kez ihracat yaparak döviz girdisi sağlayanlar" kategorisinde ise sıralama geçen yıla göre değişti ve ilk 3 sıralamanın ikisini, elektrikli otomobil ve batarya ile Oyak Renault alırken, üçüncü sırayı Gökşin İnşaat aldı.
Bu sıralama geçen yıl, Eroğlu Makina, Barhan Gıda ve Selin Bilgisayar olarak belirlenmişti.
Yine;
"Yeni ülkeye ihracat yaparak döviz girdisi sağlayan firmalar" kategorisinde ise Sierra Leona'ya yaptığı ihracatla geçen yılki gibi Türk Prysmian ilk sırayı aldı.
Törende;
Bir başka alan da "en yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen üyeler"e yönelikti.
Geçen yılın ikincisi Muharrem Yılmaz bu yıl bu kategorinin ilk sırasına yükselirken geçen yılın birincisi Celal Gökçen ikinci, Hüseyin Özdilek de üçüncü oldu.
Yanı sıra;
"En yüksek düzeyde kurumlar vergisi ödeyen üyeler" sıralaması da 2011'e göre değişti.
Uludağ Elektrik, Bursagaz ve Contitech Lastik ilk üç sırayı paylaşırken, geçen yıl bu sıraları Oyak Renault, Özdilek AVM ve Bosch almıştı.

 

Celal Sönmez'den hükümete 3 mesaj

BTSO'da dün gerçekleştirilen tören, sanki işadamlarının bir şarjı gibiydi.
Önce;
BTSO Başkanı Celal Sönmez genel bir ekonomik değerlendirme yaptı, ardından da ivmenin artması, sorunların giderilebilmesine yönelik önerileri sıraladı.
Sönmez özellikle 3 noktaya değindi
Tam taşları yerine oturtacak bir anayasa ile kamu ve adalet reformu, Sönmez'in hükümete yönelik uyarıları arasındaydı.
Ardından da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun moral ve motivasyon dolu hayli uzun konuşması geldi. Hisarcıklıoğlu, törene katılanların yüreğini ferahlatırken, verdiği yatırım ve esprili bürokrasi örnekleri de harikaydı.
İşadamlarının ve kurum temsilcilerinin sahneye davet edilerek ödül aldıkları organizasyon sonrasında verilen kokteylde de heyecan dinmedi.
Hem; Geleneksel törenin dinamizmi, hem de işadamlarının gurur günü olması nedeniyle iş ve siyaset dedikolu tören yine uzun süre unutulmayacak kareler bıraktı geride.

 

Bursa ekonomisi göğüs kabarttı

Bursa'da;
Yeni haftanın gündemi, Celal Sönmez başkanlığındaki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca gerçekleştirilen "Ekonomiye Değer Katanlar" ödül töreniyle başladı.
Aslında;
7 ayrı kategoride toplam 504 ödülün dağıtıldığı organizasyon, Bursa'nın ekonomik gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa'yı, 1. ligin önemli takımı olarak niteleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi Bursa, Türkiye ekonomisine rolmodel olarak gösteriliyor.
Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisine sahip olan Bursa'nın, onlarca ilin işadamlarını kıskandırdığının anlatıldığı tören, Bursalı işadamlarının aslında ne denli imrenilecek noktada bulunduğunun da bir başka ispatı oldu.

 

Hızlı trenin afişi görenleri şaşırttı

Malum... Bursa'nın; yıllardır hasretle beklediği Yüksek Hızlı Tren'in Bursa ayağının temeli pazar günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla güzel bir törenle Geçit'te atıldı. Aynı gün bu tören için Nilüfer'de asılan AK Parti'nin çok sayıdaki bez afişi dikkat çekti.
Partinin İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız imzalı bu afişlerde "Hızlı Tren Nilüfer'de" ibaresi yer alıyordu ki, sanki Nilüfer ilçesi sınırları içinde bir trenin dolaşacağı, bunu da AK Parti'nin Nilüfer ilçe teşkilatı başarmış algısı vardı.
Yanlış bir algıya yol açan bu hatalı afiş, bize göre Nilüfer'de AK Parti'ye puan kazandırmaktan çok eleştiri kazandırdı.

 

Hedef yeni Bozbey'ler!

CHP'nin;
Kervansaray Termal Otel'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen geniş katılımlı "örgüt buluşması" hafta sonunda gerçekleştirildi. Metin Çelik başkanlığındaki CHP'liler, yaklaşan yerel seçimde hedef olarak "Mustafa Bozbey'lerin sayısını artırmak" olarak belirlerken, "parti içi barış" kavramı da üzerinde uzlaşma sağlanan bir başka noktaydı.

BBP'liler yutkundu

Büyük Birlik Partisi'nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, tartışması halen süren bir helikopter kazasında yaşamını yitirmişti. BBP'nin şimdiki genel başkanı Mustafa Destici de makam aracıyla bir kaza geçirdi ki, GATA'da tedavi altın alınan Destici de, partililerin yüreğini ağzına getirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.