Hava Durumu

Şahin'in CHP'den olası adaylığı direkt olarak Altepe'ye mi bağlı?

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2013 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2013 08:27

Son dönemde;
Adı, AK Parti'nin ardından CHP'den de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, geçen hafta ulaşım sistemleri konusunda bir açıklama yapmıştı.
Şahin;
Özellikle hafif raylı sistemler konusunda teknik konuları içeren açıklamasındaki eleştiriler direkt olarak Büşükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yönelikti.
Bu noktada;
Hem dikkat çeken nokta, Şahin'in daha önce gündeme getirdiği konuları bir kez daha gündeme getirmesi ve de bu zamanlamanın önemiydi.
Üstelik;
Tam da AK Parti'nin belediye başkan adayları belirlenirken, Şahin'in bu STK Başkanı sıfatıyla yaptığı bu açıklama daha önce söylediğimiz gibi hayli manidardı.
Şahin;
Bu eleştiriler karşısında hayli nezaketli bir açıklama göndererek, hakkındaki yorumlara yorum yapmanın şık olmayacağını belirtmiş.
Ancak, mesleğinin tamamlayıcı unsurlarında ulaşım ve trafik planlaması bulunduğunu da hatırlatıp, gündeme getirdiği eleştirilerin yanlış algılanmaması gerektiğini de aktarmış ki bunu da paylaşmış olalım.
Şahin, Bursa'nın etkin STK Başkanlarından biri.
Aktardığımız, Altepe ile yıldızı bir türlü barışmayan -ki barışmak zorunda da değil- Şahin'in, bu zamanlama hamlesiydi.
Öyle ki;
Şahin'in bu açıklamalarını, "Başkan Altepe'ye yönelik özellikle yaptığı" izlenimi bile doğuyor çoğu kişide.
Haliyle de merak uyandırıyor bu durum.
Acaba "niye" diye?
Kaldı ki;
Dün;
Arkadaşımız Mustafa Gültekin'in yazısında yer alan ve belli ki bir takım somut görüşlere dayanan "AK Parti'nin adayının Sedat Yalçın olması durumunda, Necati Şahin'in hiçbir partiden aday olmayacağını, not düşelim" sözü de bu durumu biraz açıklar gibi görünüyor.
Yani;
AK Parti'nin adayı Altepe olursa, Necati Şahin CHP'nin olası teklifini değerlendirecek, belki de aday olacak.
Ama;
Altepe AK Parti'nin adayı gösterilmezse, Şahin de CHP'den adaylık düşünmeyecek, yarışa girmeyecek!
Doğrusu böyle bir düşünce mantığı doğal olarak hem dikkat çekiyor, hem de STK Başkanı sıfatıyla Altepe'ye yaptığı muhalefeti, akıllara başka hesapları getiriyor.

Bursa Büyükşehir adayı haftaya kaldı

Belki de;
Yüzbinlerce kişi, dün televizyonları başında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Grup konuşmasında açıkladığı belediye başkan adaylarına odaklandı dün.
Gümüşhane'den başlayıp;
Bartın, Kırşehir, Amasya, Afyon, Kahramanmaraş, Eskişehir, Kayseri ve Konya ile devam etti, Ankara ile de toplamda 5 il, 5 büyükşehir'in adaylarını açıkladı Erdoğan.
Tahmin edildiği;
Veya kulislere sızdığı üzere isimlerde bir sürpriz yaşanmadı.
Erdoğan, 10 bölgenin 6'sında mevcut başkanlarla yola devam kararı aldı.
Yine;
Başbakan Erdoğan'ın söylemine göre, bu cuma günü il başkanları toplantısı olacak ki, o güne kadar belirlenen diğer illerin adayları da açıklanacak.
Doğal olarak, gözler Bursa'da.
Aktarılanlar;
Aralarında İstanbul ve Bursa'nın da bulunduğu çok sayıdaki adayın, 4 Aralık çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek buluşmada açıklanacağı yönünde.

Karacabey'deki riskli karar bir tercih mi?

Olasılık üzerinden yorum yapmak pek doğru değil.
Ancak;
Yerel seçime Karacabey'de Ergun Koç'la girilmiş olsaydı, MHP'nin seçim kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğuna inananların sayısı hayli fazla.
Ancak bu ihtimal artık yok.
Çünkü;
Bir süre önce MHP'ye geçen Ergun Koç yerine, 2009'da Koç'a yenilen Ayhan Tayfur'un aday gösterilmiş, bunun üzerine hem Koç, hem de Fevzi Kahraman başkanlığındaki tüm MHP ilçe yönetimi istifa etmişti.
Bu yönde;
MHP Milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy arasında da bir görüş ayrılığı olduğu yansımıştı MHP kulislerine.
Büyükataman'ın Koç'u istemediği, Özensoy'un da Kahraman'ı istemediği yönünde söylentiler vardı.
Galiba;
Bu söylentiler fazlasıyla büyüdü ki, Özensoy arayıp Ergun Koç'a kendisinin kesin bir sözü olmadığını, dolayasıyla Büyükataman'la ilgili de bir görüş ayrılığı içinde bulunmadığını aktardı.
Bu bilgiyi de not olarak kaydedip, paylaşmış olalım.

Önerdiği teklifinin üzerinden 2 yıl geçti

Üzerinden tam 2 yıl geçti.
2011 yılının Öğretmenler Günü nedeniyle CHP'nin Bursa Milletvekili Turhan Tayan, TBMM'de gündem dışı bir konuşma yapmış ve dikkat çeken bir öneri de bulunmuştu.
Tayan'ın teklifi;
Depremde ve yaşanan terör olaylarında şehit düşen 250 dolayında öğretmenin isimlerinin, yapılan ve yapılacak olan okullara verilmesine yönelikti.
Tabii;
Parlamenter olmasının yanı sıra aynı zamanda eski bir Milli Eğitim Bakanı da olan deneyimli siyasetçi Tayan'ın bu teklifi gayet anlamlıydı.
Ne var ki;
Tayan, bu teklifi vereli, aradan 2 yıl geçmiş olmasına karşın, bildiğimiz kadarıyla ilgili bakanlıkça bir çalışma da halen yapılmadı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.