Hava Durumu

Sağlıkta dev satış: Alman ve Vatan, Memorial oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2013 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2013 08:48

Sonradan vazgeçildi ve alanın otopark olarak kullanılması düşünüldü.
Ne var ki;
İlerleyen süreçte planlar yine değişti ve yer, belediyeden kiralanarak Alman Hastanesi yapılmak üzere Universal Grup tarafından harekete geçildi.
Fakat;
Bünyesinde Vatan Hastaneleri’ni de barındıran Azmi Ofluoğlu başkanlığındaki Universal Grup, mali  sıkıntı içine girince Bursa’daki hastane inşaatı da, grubun diğer illerdeki pek çok sağlık yatırımı gibi durdu.
Önce;
Grubun yüzde 26 oranındaki hisseleri, yabancı ortaklı bir konsorsiyuma satıldı.
Fakat gruba bu para girişi de yeterli olmadı.
Önce doktor ve personel maaşları ödenemez hale geldi sonra da grubun elindeki hastaneler kapatılmaya başladı.
Bursa’da Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Vatan Hastanesi ilk kapatılan hastanelerden biri oldu.
Grubun;
Bursa’da yıllardır yarım kalan Alman Hastanesi’nin akıbeti merak ediliyordu ki, yüzde 74’ü Ofluoğlu’nun olduğu Universal Grup’un yüzde 51’ine bir başka dev sağlık grubu olan, Turgut Aydın’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Memorial’ın talip olduğu ortaya çıktı.
Gelen bilgilere göre satış 13 Şubat’ta yapılacak.
Böylece;
Toplamda 20 hastane ve 3 tıp merkezi ile ortaya Türkiye’nin en büyük sağlık kuruluşu çıkacak ki, aralarında inşaatı halen süren Alman Hastanesi ile maddi imkansızlıktan kapatılan Vatan Hastanesi de Memorial Grup’a geçecek.
Ancak;
Ofluoğlu’nun hastanelerine yüzde 26 oranında ortak olan ADM Capital, PGGM ve bir başka uluslararası kuruluş olan IFC’nin, hisselerini Memorial’a satmak istemediği de konuşulurken, satışın en kötü ihtimalle Azmi Ofluoğlu’nun yüzde 74’lük hisselerinin satışının yapılarak gerçekleşeceği de aktarılanlar arasında.

 

 

“Pot”çu bakan Şahin geliyor

Bursa;
Hafta sonunda, bu kez de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ev sahipliği yapacak.
Uludağ’da gerçekleştirilecek olan “kış ve doğa sporlarında kaza, yaralanma ve kaybolma olaylarıyla ilgili arama kurtarma faaliyetleri değerlendirme, bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı”na katılacak olan, kırdığı potlarla da ünlü Bakan Şahin, gazetecilerin de sorularını cevaplayacak.

 

 

BUDO için şimdi top Bursalılar’da

Aylardır;
Merakla beklenen sorunun cevabı için bir hafta kaldı.
Bilet fiyatları ile sefer saatlerindeki değişiklikler nedeniyle İDO’ya yönelik yoğun şikayetler üzerine harekete geçip kendi deniz taşımacılığını kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kabataş ile Mudanya arasında çalışacak deniz otobüslerinin seferlerini 24 Ocak’ta başlatıyor.
Açıklama net.
Mudanya’dan 07.00 ve 15.30’da.
Kabataş’tan da 10.30 ve 18.30’da kalkacak.
Fiyatlar ise 14 ve 18 lira.
Büfelerini BESAŞ’ın işleteceği BUDO için gözler şimdi Bursalılar’da.
İDO’ya karşı alternatif olsun diye istenilen ve hayata geçirilmek üzere olan BUDO’ya, ne kadar sahip çıkıldığı da böylece yakında görülmüş olacak.

 

 

Parti kadrosu gibi kadroya sahibiz

Yıldırım’ın;
Eski belediye başkanlarından Cüneyt Karlık’ın adının, CHP’nin Yıldırım kanadında olası belediye başkan adaylığı için geçtiğini/konuşulduğunu dün bu sütunlardan paylaşmıştık.
Dün de ifade ettiğimiz gibi eski ANAP’lı, AK Parti’li ve MHP’li Karlık’ın adı, “parti örgütü içinde tepki doğurabilir” düşüncesiyle, bazı kurmaylar tarafından konuşuldu ve bu düşünce yaydırılmadı.
Bu düşünce üzerine dün eski başkan Karlık aradı.
“İnanın” dedi “bu gelişmelerden ya da konuşulanlardan bilgim yok ama adımın CHP içinde geçmiş ya da geçirilmiş olması elbette ki bizleri memnun eder”
Şunu da söyledi:
“Bildiğiniz gibi, gönül dostları adını verdiğimiz bir hayli geniş bir çalışma grubuyla, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarın için Allah ne kısmet eder bilemeyiz ama, bizler bugün için ancak bir siyasi partinin oluşturabileceği kadro ile sahada olduğumuzu söylüyoruz”

 

 

Seçim öncesi dersler başladı

MHP’nin;
Yıldırım kanadı, yaklaşan yerel seçimleri gözönüne alarak, halkla temas için bir dizi parti içi eğitim semineri başlattı.
“Adabı muaşeret, ülkücü hareket, Demokrat Parti dönemi hatıraları, hemşericilik kültürü, Kerbela olayları, PKK ve teşkilatlar” konularında bilgilendirilecek olan parti kurmayları, alacakları bu ders programlarını seçim propaganda döneminde kullanmayı amaçlıyorlar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.