Hava Durumu

"Dr. Zırva"ya atılan çamur özür röportajıyla temizlendi

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2012 10:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2012 10:21

Yıllar önce kamuda gösterdiği performansını şimdi özel sektörde kendi işinde gösteren İrgil, özellikle meme hastalıkları ve meme kanseri konusunda "üstat" mertebesine geldi.
Gerek yurt içi, gerek dışında aldığı mesleki ödüller de zaten bu başarının göstergelerinden biri.
Ne var ki;
İrgil de, belki de hiç ummadığı bir şekilde zaman zaman medyanın yaptığı "yargısız infaza" kurban oldu geçen hafta.
Bir İstanbul gazetesine "Dr. Zırva" başlığıyla haber olan İrgil de şaştı bu işe.
Gazeteye bu başlığı attıran da, İrgil'in Balıkesir'de bir mesleki buluşmada yaptığı konuşmadan kadın memesine yönelik alıntı sözlerdi.
Özellikle İrgil'in hastaları ve yakınları çok iyi bilirler.
Özellikle kanserli memenin alınmasının insan sağlığından daha önemli olmadığını sürekli anlatır, toplu terapilerle de psikolojik olarak rahatlatır hastalarını.
Balıkesir'de de benzer bir konuşmayı yaparken, bir meslektaşımızın İstanbul'a eksik haber geçmesi, orada da editöryel bir hatayla, bu konuşmaların "zırva" başlığıyla manşetten verilmesi Bursa'da da tepki yaratmıştı.
O günden beri İrgil'in kliniği telefonlara ve çiçeklere boğuldu, destek veren yakınları ve hastaları tarafından.
Dün ise ilginç bir gelişme oldu
Ve söz konusu başlığı ve manşeti atan gazetenin bir ekibi Bursa'ya gelerek bir "özür röportajı" yaptılar İrgil'le ki bu da dün o gazetenin sürmanşetinde "hayata doğru bakan biri" diyerek yayınlandı.
Yani gazete bir anlamda özür diledi İrgil'den.
Buradan net sonuçlar da çıktı.
Örneğin,
Türkiye'ye sadece İstanbul'dan bakmanın asla yeterli olmadığı ve "yargısız infazın" ne denli tehlikeli sonuçlara yol açabileceği bir kez daha görüldü.

 

 İade-i itibarla adalet sağlandı

Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'nda kendisi ve arkadaşları için çıkan "iade-i itibar" kararından beri heyecan içindeydi Ahmet Memişoğulları.
Kendisi gibi Osmangazi'nin eski ilçe başkanları Sabit Şerbetçioğlu ve Recep Tek başta olmak üzere 13 yöneticiye 4 yıl sonra gelen partiye dönebilme kararı, cumartesi günü yapılan Parti Meclisi'nden de onay alınca mutluluk ikiye katlandı.
Tartışmalı gerekçelerle partisinden ihraç edilen Memişoğulları'nın telefonu iki gündür adeta susmuyor. Tebrik edenler kutlayanlar, adaletin yerine geldiğini aktaranlar haliyle Memişoğulları ve arkadaşlarını da mutlu ediyor.
Bu görüşler özellikle;
Partiden ihraç edilen ve buna karşın 4 yıl boyunca CHP'yi savunan Memişoğulları ve arkadaşları hakkında yıllar sonra da olsa aslında ne kadar yerinde bir karar verildiğini de gösteriyor.

 

Vuruluşunun ardındaki soru işaretleri sürüyor

3 yıl önce şaşırtıcı bir tesadüf olmuştu.
AS TV'de canlı yayın "Bursa'nın Seçimi"ni sunuyorduk ki Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Hikmet Şahin'in vurulduğu haberi gelince, bizler de şok olmuş programın akışını hemen değiştirmiştik.
Ne ilginç ki;
Bir hafta sonraki canlı yayında da bu kez Şahin'in vefat ettiği haberi gelmiş ve bir televizyon programcısının yaşayabileceği ender durumlardan biriyle daha karşı karşıya kalmıştık.
Tam üç yıl oldu Hikmet Şahin'in aramızdan ayrılışı.
Sol bacağına isabet eden kurşunla can veren veren Şahin, 10 yıl süresince yaptığı İnegöl Belediye Başkanlığı görevinin ardından 2004-2009 arası da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş ve bugün için hiç kimsenin inkar edemeyeceği hizmetlerde bulunmuştu.
Şahin'in adı bugün, kendi eseri olan Görükle'deki Sebze ve Meyve Hali'nde yaşıyor.
Bu arada;
Başkan Şahin'i vuran Hüseyin Şimşek'in davası tutuklu olarak devam ediyor ancak gelişmeler Bursa kamuoyuna yansımadığı/yansıtılmadığı için Şahin'i niye vurduğu, olayın neden kaynaklandığına dair soru işaretleri de halen sürüyor ki bu da işin bir başka yönü.

 

Bursa ziyareti için ekibi inceleme yaptı

29 Kasım Perşembe günü Bursa'ya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlıklar sürüyor.
Bu yönde;
Genel başkan yardımcılarından Erdoğan Toprak ile Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da dün Bursa'ya gelerek, Kılıçdaroğlu'nun programında bulunacağı yerlerde incelemeler yaptılar. Öğle yemeğini DOSAB'da işadamı Ertuğrul Kaplan'ın fabrikasında çalışanlarla yiyecek olan Kılıçdaroğlu, akşam da bir otelde Bursalı işadamlarıyla bir yemekte olacak.
İl Başkanı Metin Çelik ile Kaplan'ın nezaretinde dün gerçekleşen incelemelerde, Kılıçdaroğlu'nun günübirlik olacak Bursa programı için her detayın eksiksiz olması için çalışılıyor.

 

DSP'li başkandan Casa uyarısı!

Siirt'te;
Dağa çarparak düşen ve 17 askerimizin şehit olmasına neden olan kazanın ardında DSP Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül'den "uçak uyarısı" geldi.
Dün aradığında;
TSK'nın envanterinde bulunan Casa CN235 ve 295 tipi uçakların tehlikesine değinen Şengül, dünya genelinde hızla kaldırılan ve sadece halen 207 adet bulunan bu uçakların 62 adedinin TSK tarafından kullanıldığını belirterek, bu tip nakliye uçaklarının miadını doldurduğunu ve artık kullanılmaması gerektiğini anlattı.
Şengül'e göre bu uçaklar devre dışı bırakılmalı ve envanterden de çıkarılmalı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.