Hava Durumu

Projesi onaylanan Bursa Havaalanı işinde konuşulan soru işareti ne?

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2012 08:36
Tam 1 yıl önceydi.
Dönemin;
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve milletvekilleri Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu, Mehmet Emin Tutan'ın da katılımıyla, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal'la bir sözleşme imzalanmıştı belediyenin Doburca tesislerinde.
Anlaşmaya göre;
Bursa Havaalanı'nın tam 15 yıl aradan sonra yeniden hizmete açılması için belediye de, özel sektör de, Ankara da elini taşın altına koyacaktı.
Bu yönde ciddi adımlar atıldı.
Hatta;
Hazırlanan projelere bir süre sonra Ankara'nın onayı da geldi.
Ne var ki;
Bursa'yı bulunduğu konumdan kanatlandırmak için büyük çaba veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve kentin dinamiklerinin hevesi bir süre sonra adeta kursağında kaldı.
Çünkü;
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün mania kriterleri ile ilgili son yazısı sıkıntı oluşturdu ve Bursa'da yerinde bir inceleme yapılması gerektiği bildirildi.
Buna karşın Altepe;
Çevredeki 10 küsur binanın kaçak olan katlarının tıraşlanması yönünde hazır bekliyor.
Yani "sıkıntı" istenirse hemen çözülebilecek durumda.
Ancak;
İş artık son noktaya gelmiş olmasına rağmen karşı tezler tartışılmaya başladı.
Hatta;
Bu yönde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da adı verilerek, bu projeye sıcak bakmadığı da aktarıldı.
Ve;
Sonrasında da Başkan Altepe'nin manidar bir açıklaması geldi.
"Biz" dedi;
"Bu projenin Bursa'ya değer katacağına inanıyoruz ancak Bursa'nın zararına olacaksa vazgeçebiliriz. Biz değer katmak istiyoruz ama iş yapmazsanız zaten sorun olmaz!.."
Görünürde;
Bursa Havaalanı'nın bu yıl itibariyle tam 16 yıl aranın ardından küçük uçaklar için yeniden hizmete açılması için küçük teknik pürüzler var.
Ancak;
Madalyonun bir de arka yüzü var ki, bu yüz, başta siyaset ve iş kulislerinde fazlasıyla telaffuz ediliyor, yorumlanıyor.
Aktarılanlar ve konuşulanlar ilginç.
Günümüzde;
Giderek büyüyen Bursa'nın, kent merkezi de değer kazanıyor.
Pek çok bölge gibi havalanının çevresi, sadece konut alanından değil, tarım arazilerinden ve ticari alanlardan oluşuyor.
Hatta;
Bu alanlar içinde iktidar partisi AKP'nin etkin isimlerinin de yerleri bulunuyor ki, AKP içindeki güç dengeleri içinde halen var olma mücadelesi veren bazı kişilerin de, havaalanının açılmaması yönünde tazyik yaptığı ifade ediliyor.
Bu nedenle de;
Söz konusu bölgenin imar planlarının değiştirilerek yüksek katlı konut alanına çevrilmesi halinde, bölgenin Bursa'nın en değerli alanlarından biri olabileceğini, kulislerde neredeyse konuşmayan yok gibi.
Açıkçası;
Bu havaalanı ile Bursa'nın neler kazanacağından çok, AKP içinde ayrışmaların ya da kişisel menfaatlerin daha çok konuşuluyor olması çok ilginç.
Kanımızca;
Kamuoyuna sunulan teknik nedenler bir tarafa bırakılarak, bu havaalanı'nın neden ve kimler tarafından istenmediği konuşulursa fotoğrafın tamamı galiba asıl o zaman ortaya çıkacak.



HSP için Arınç son nokta oldu
Bursa'da Halktan gelen yoğun ve toplu şikayetler nedeniyle neredeyse tüm muhtarların en önemli gündem maddesi, bölgedeki elektrik dağıtımı yapan UEDAŞ.
Bursa'da hemen herkesin bildiği bu sorun, belki çözüm bulun umuduyla dün de Halkın Sesi Partisi'nin Bursa yönetimince, Bursa parlamenteri olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a havale edildi.
İl Başkanı Ali Mollasalih'in, son çare olarak Bursalılar'ın uğratıldığı sıkıntıların ve haksızlığın giderilmesi için Arınç'ı "göreve çağırması, UEDAŞ konusunda gelinen adeta son nokta oldu!



İstanbul'dan gelip açık açık istediler

Buluşma;
Planlandığı gibi dün Bursa'da Almira Otel'de gerçekleşti.
Ve;
Bursa'nın gerek turizm, gerekse iş hayatına ivme kazandıracak olan eski havaalanının açılıp açılmamasına yönelik tartışmalar süredursun, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yetkilileri dün Bursa'nın göbeğinde kendi havaalanlarının pazarlamasını yapıp, gittiler.
Bursa'daki;
Bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörleri ile bir araya gelip, Sabiha Gökçen'in reklamını yapan İstanbullular, Bursa'nın bu yöndeki pastasını açıkça kendilerine istediler.
Bu durum;
Bursa'da ciddi bir potansiyel olduğu anlamı da taşıyor ki, İstanbulluların bunu net olarak görüp buraya kadar geldiği havayolu konusunda, Bursa'da halen bu konunun tartışılıyor olması çok düşündürücü.



MHP'de süreç pazar bitiyor

Bursa'da MHP için de ilçe kongreleri sürecinin sonuna gelindi.
Şu ana değin 15 ilçe kongresini geride bırakan MHP'liler, 26 Şubat Pazar günü yapacakları Orhaneli ve İnegöl kongreleri ile süreci tamamlayacaklar.
Beklenti, Orhaneli'de İsmail Asa, İnegöl'de ise İlkay Meriç'in yerine Fahri İnkaya ile yola devam edileceği yönünde.



Bugün çifte mutluluk var

Bugün bizim için önemli bir gün.
Zira;
Meslekte 23. yıla, yaşta da 42. yıla girdiğimizin günü bugün.
Bu nedenle bugün iki mutluluğu birden yaşıyoruz.
Temennimiz o ki, sizlerle olan bu birlikteliğimiz daha uzun yıllar devam eder.



GÜNÜN SÖZÜ

"Türkiye çok tatlı su kaptanı gördü ama fırtınalı denizlerde gemisini rıhtıma yanaştıranları fazla görmedi. Tayyip Erdoğan işte öyle bir kaptandır"
Binali Yıldırım
(Ulaştırma Bakanı)


TARİHTE BUGÜN

CHP'nin "Parti Sanat Mükafatı" adıyla düzenlediği yarışmada Cahit Sıtkı Tarancı, "Otuzbeş Yaş" şiiriyle birinci oldu.(24 Şubat 1946)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.