Hava Durumu

Partisinde ipin koptuğunu düşünen Orhan, ilk çıkışında neler söyledi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2012 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2012 08:38
Doğrusunu söylemek gerekirse;
Haşim İşcan'daki AKP İl Başkanlığı binası uzun süredir böyle bir heyecan yaşamıyordu.
Dün;
Epeyce kalabalık bir partili topluluğu eşliğinde il başkan adaylığını açıklayan eski parlamenter Şevket Orhan adeta gövde gösterisi yaptı.
Bunu hem iddialı sözleriyle yaptı, hem de yanındaki kalabalıkla.
Gerçi;
Orhan'ın yanındaki isimleri tek tek sayabilmek mümkün değil ancak görebildiğimiz kadarıyla Refik Özen, Işıl Zeliha Gençoğlu, Necmi Akosman, Ercan Yenice, Dursun Akan, Muhammet Gümüşsoy, İbrahim Aytekin, Mehmet Babacan, Abdülmecit Alp, Seyfettin Sivri, Celal Akgün, Esat Uğur ve Ali Cakalıoğlu gibi pek çok önemli isim ile bazı belediye ve il genel meclis üyeleri, Orhan'a destek vermek için yanındaydı.
Kalabalıktan;
Basın toplantısının yapılacağı salona 15 dakika geç giren ve girdiği gibi gazetecilere karanfil dağıtan Orhan gayet doğaldı.
Bu nedenle konuşmasını da irticalen yaptı.
Önemli mesajlar verdi konuşmasında.
Mesela;
"İpin koptuğu yerden düğüm atmak için adayım" diyerek, AKP Bursa teşkilatlarındaki bölünme sürecine dikkat çekti ki, bu sözlerini de delege seçimlerinde partililerin ikiye ayrılmasıyla tamamladı.
Bu nedenle;
"Ben sevginin hakim olduğu bir parti teşkilatı oluşturmak için buradayım, çekişmelerden arınarak Bursa'ya daha fazla hizmet gelmesi için adayım" diyen Orhan, teşkilata şu mesajı da verdi.
"Ben" dedi "O'cu veya bu'cu değilim, iyi bir partiliyim, ben Recep Tayyip Erdoğancı'yım. Bizim kavgayla işimiz yok, biz gönüller yapmaya geliyoruz"
Tabii;
Şevket Orhan'a, AKP Teşkilat Başkanlığı'nın Sedat Yalçın'a verdiği iddia edilen destek de soruldu ve bir nevi geri adım atıp atmayacağı yöneltildi.
O da gayet net cevap verdi.
"Biliyorsunuz" dedi "Partimizde yapılan delege seçimleriyle insanlarımız birbirine düşürüldü, bunca olandan sonra il kongremizin birden fazla adaylı yapılmasına artık bu saatten sonra izin verirler diye düşünüyorum, kaldı ki ben sonuna kadar bu adaylıkta varım ve devam edeceğim"
Bu noktada;
Kongrenin birden fazla adaylı olması için "Başbakanım benden yana hareket eder" diyen Orhan, Ankara'nın miletvekillerine herhangi bir görüş sormadığını öğrendiğini de anlatarak, bir nevi, İl Başkanı Yalçın'a olduğu ifade edilen desteğe nazire yaptı.
Kongre sürecinde kimsenin kimseyle sürtüşmeyeceğini ve çok seviyeli bir kongre yapılacağının da sözünü veren Orhan, bina dışında kendisini bekleyen kalabalığa yaptığı ikinci açıklamada da, Bursa'da artık tabanın sesinin hakim olacağının sözünü verdi.


"Hayrola yine seçim mi var?"

Yaşadıklarını, Saadet Partililer anlattı.
Osmangazi'de;
8 ayrı ekiple ova köylerini dolaşan SP'liler, ziyaretlerde köylülerin kendilerini görünce şaşkınlıkları gizleyemediklerini ve "seçim mi var yoksa" diyerek, unutulduklarını böyle ifade ettiklerini söylediler.
AKP'ye;
Atıfta bulunarak "Bizler otellerde yemekli toplantılar düzenlemek yerine halkın ayağına giderek sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz" diyen İlçe Başkanı Gökhan Gerçek'in, çiftçinin durumuna çektiği dikkat de önemliydi.


Benzer bir facia için MHP'den uyarı

Adeta;
Aklımızı okumuş MHP'nin Osmangazi yöneticileri.
İstanbul'da yaşanan ve 11 işçinin canına mal olan çadır barınağı yangını sonrasında, aklımıza hemen Doğanbey'deki TOKİ inşaatında çalışanların çadırları gelmişti.
Nitekim, Adem Dönmez başkanlığındaki MHP'liler de aynı şeyi düşünmüşler.
MHP'lilerin;
Doğanbey tespitlerinde 250 civarında işçinin kaldığı 15 çadır barınakta, elektrikli ısıtıcıların olduğu, yangın söndürücü bulunmadığı ve tek çıkış kapısı olduğu görülüyor.
İstanbul'daki facia sonrasında, müteahhit firmanın neden önlem almadığı sorgulanırken, benzer uygulamanın Bursa'da TOKİ eliyle de yürütülüyor olması dikkat çekici.


DP’de Yıldırım’a teşkilat desteği

Namık Kemal Zeybek'in katılımıyla 25 Mart'ta yapılacak Demokrat Parti il kongresi öncesinde il başkan adayları sayısı 2'ye yükseldi ve mevcut il başkanı Ahmet Yıldırım da, kalabalık bir partili topluluğuyla adaylığını açıkladı.
Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar'ın da tam destek verdiği Yıldırım'ın yanında, ilçe başkanları ile delegeler de hazır bulundu.
Yanı sıra;
Celal Gül, Mehmet Şirin, Üstün Tunalıgil, Şevket Burhan, Enver Ünen ve Erhan Keleşoğlu gibi parti büyüklerinin de hazır bulunduğu açıklamada, Yıldırım ısrarla birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
2014 seçimleri için kendisini bu partili hisseden herkesi destek vermeye çağıran Yıldırım, oluşturacağı yeni il yönetim kurulunun da herkesi temsil edeceğini anlattı.
Kongreye henüz zaman var ancak dün Yıldırım'ın yanında bulunan ve destek veren ilçeler, bu seçime Yıldırım'ı birkaç adım önde sokmuş oldular.



TARİHTE BUGÜN

DYP Genel Başkanı Demirel, MİT'in muvazzaf subaylardan arındırılmasını ve sivilleştirilmesini istedi.
(15 Mart 1990)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.