Hava Durumu

Osmangazi’de MHP Grubu’ndan AK Parti’ye ne teklif gitti?

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2013 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2013 09:19

Aydın;
1 yıl önce aramızdan ayrılan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adınının Bursa’da da yaşatılması için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a MHP Grubu adına önerge vermiş ancak geçen 1 yılda bir yol alınamamıştı.
Hatta;
Bu yönde MHP İl Başkanlığı’nın da desteğiyle ramazan ayında imza kampanyası düzenlenmiş, binlerce Bursalı’nın imzaları da, bir belediye meclisi toplantısında başkanlık makamına teslim edilmişti.
Ne var ki;
Tüm bu teklif ve toplanan imzalara karşın, Osmangazi Belediye Meclisi’nde ne başkanlık makamından, ne de  AK Parti Grubu’ndan, MHP Grubu’na bir cevap verilmedi geçen bu 1 yıllık süre içinde.
Bu nedenle;
Aradığında, MHP Grubu Sözcüsü Cemil Aydın şu öneriyi getirdi bizim aracılığımızla.
“AK Partili’ler” dedi “Belki bu teklif bizden geldi diye, Rauf Denktaş adını Bursa’da yaşatmıyor olabilirler, belki gerçekten kendilerine zul gelmiş olabilir”
Şunu önerdi:
“Tamam biz bu teklifimizi geri çekelim, teklif bu kez AK Parti Grubu’ndan gelsin belediye yönetimine. Yeter ki Rauf Denktaş’ın ismi Bursa’da da yaşaşın, biz razıyız.”

 

 

Karlık geleneği devam ettirdi

Yıldırım’ın;
Eski belediye başkanlarından Cüneyt Karlık, geleneksel hale getirdiği lokma tatlısı dağıtımını bu kandilde de sürdürdü.
Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde “gönül dostları” adını verdiği arkadaşlarıyla, 10 bini aşkın Yıldırımlı hemşehrisine lokma tatlısı dağıtılan Karlık, bu vesilesiyle vatandaşlarla olan birebir ilişkisini de devam ettirdi. Dağıtımda, Yıldırım’ın bir başka etkin ismi olan, AK Partili Ali Mollasalih de hazır bulundu.

 

 

Ölüm yıldönümü yine görülmedi

Türkiye’yi;
Karanlık bir sürece sokan dönemin ilk cinayetlerinden biriydi gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülüşü.
Özellikle derin devlet ve PKK konusundaki yazılarıyla kamuoyunu aydınlatırken aracına konulan bomba ile öldürülen Mumcu için dün ölümünün 20. yılında pek çok açıklamalar, protesto yürüyüşleri yapıldı.
Keza Bursa’da da tablo böyleydi.
Dikkatimizi çeken özellikle AK Parti kanadından hiçbir Bursa milletvekili’nin bu yönde bir açıklamasının olmamasıydı.

 

 

 

DSP’nin kongre takvimi tamam

Bursa’da;
Demokratik solcular, yeni döneme dair ilçe kongre takvimini belirlediler.
Buna göre;
Necmettin Şengül başkanlığındaki DSP’liler, kongre sürecine 16 Şubat’ta Mudanya’dan başlayıp, 3 Mart’ta Osmangazi ve Yıldırım ile noktalayacaklar.
Yanı sıra;
17 Şubat’ta Nilüfer, 23 Şubat’ta Karacabey, 24 Şubat’ta Gürsu ve Kestel, 2 Mart’ta da Yenişehir kongreleri gerçekleştirilecek.
DSP, İnegöl ve Orhaneli’de ise kongre yapmayacak.

 

 

İDO 26 yaşında BUDO ise yeni!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulup dün de Mudanya-Kabataş arasında ilk resmi seferini gerçekleştiren BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri) ile ilgili düşüncelerimizi aktarmıştık.
İDO’nun deniz otübüsleri ile hemen hemenher açıdan benzerlik gösteren BUDO için, Başkan Recep Altepe’nin, 1994 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından kurulduğunu söylediğimiz İDO gibi kurumsal olmasını da temenni etmiştik.
Dikkatli okurlarımızdan Emre Aysan uyardı dün.
İDO’nun Tayyip Erdoğan tarafından 1984-1989 döneminde İstanbul Belediye Başkanlığı yapan SHP’li Nurettin Sözen tarafından 1987’de kurulduğunu paylaştı ki, bu doğru bilgilendirmeyi paylaşmış olalım.

 

Sergisini bugün açıyor

AK Parti;
Son seçimlerde slogan olarak “hayaldi gerçek oldu”yu kullanmıştı.
CHP’li eski milletvekili Kemal Demirel de, Bursa’ya tren kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalara “hayalden gerçeğe” adını verdi.
16 yıl süresince mücadele veren ve Demirel, bu süre içindeki çalışmalarını anlatan fotoğraf sergisini bugün Tayyare Kültür Merkezi’nde partili dostlarıyla birlikte açacak.

 

 

Adakları adeta kabul oldu!

Doğrusu;
Daha önce böyle bir kutlamayı duymamıştık.
En azından hatırlamıyoruz.
Hükümette yapılan kabine değişikliği ile Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınan Ömer Dinçer, Bursalı eğitim çalışanlarını öyle sevindirdirdi ki dün bu yönde kurban bile kesildi.
Bursa’da;
Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurban kesip, hayal çeken Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, bu sevinçleriyle aslında ilginç bir protestoya da imza attılar.
Bursa’da;
Kendi ifadeleriyle her yönüyle “eğitimin çivisinin çıktığını” ve buna hiç kimsenin dur diyemediğini bu şekilde anlatan sendika başkanı Selçuk Türkoğlu, şimdi de İl Müdürü Atilla Gülsar için müjdeli(!) bir haber beklediklerini de özellikle not düştüler.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.