Hava Durumu

Osmangazi’de AK Parti ile MHP arasında kriz büyüyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2012 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 10:23

Konuyu zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz.
MHP Grubu;
Yaklaşık 6 ay kadar önce KKTC’nin kurucu merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adının, Osmangazi’de bir tesise veya bir caddeye verilmesi için yazılı önerge vermiş ancak bu önergeye AK Partililer sıcak bakmamıştı.
Bu nedenle de;
MHP’nin teklifi, mecliste oylatılmadan direkt olarak kültür komisyonuna havale edilmişti.
MHP Grubu;
Bunun üzerine bir hamle daha yapmış ve aylardır komisyonda bekletilen önergelerine destek olmak için ramazan ayında 3 bin imza toplayarak bunu son yapılan meclis toplantısında Belediye Başkanı  Mustafa Dündar’a iletmişti.
Ne var ki;
Bu imzalar son oturumda, Başkanlık makamından meclise geldi ve MHP sözcüsü Cemil Aydın’ın “oylama yapılsın” ısrarına karşın AKP Grubu’nun isteğiyle bu imzalar da, önergenin 6 aydır bekletildiği komisyona gönderildi.
Yani iş iyice çıkmaza girdi.
Dün aradığında Aydın yine tepkiliydi.
“Ne yapsak bu AKP’liler komisyona gönderiyor, bu kadar mı korkuyorlar bu Rauf Denktaş isminden anlayamıyoruz” diyordu.

Öngörülen ekonomiye yapısal reform uyarısı


Suriye meselesinden dolayı ekonomi yönetimi gündeme pek gelmiyordu ki bu sessizliği dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bozdu.
2013-2015 yıllarını kapsayan orta vadeli programı açıklayan Babacan’a göre herşey yolunda.
Özellikle de açıkladıkları arasında 3 nokta dikkatimizi çekti.
Birincisi;
Büyüme hızının 2013’te yüzde4, 2015’te de yüzde 5 olacağının öngörülmesi.
İkincisi;
Cari işlemler açığının bu yıl sonunda yüzde 7.3’e, 2015’te de yüzde 6.5’a düşeceği tahmini.
Sonuncusu da;
Türkiye ekonomisinin 2013 yılında, 2012’den daha iyi bir seviyeye geleceğinin hesabı.
Doğrusu, bu rakamlar ve beklentiler, küresel ekonominin patinaj yaptığı bu sürece göre çok iyi.
Ne var ki, bu hedeflerin yanı sıra iş dünyası özellikle yapısal reformları bekliyor.
 Bunu da dün Bursa iş dünyası adına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez dile getirdi.
Sönmez’e göre, “bu dönemde ülkeyi 2023 hedeflerine taşıyacak yapısal reformları gerçekleştirme iradesi, 3 yıllık program hedeflerinden çok daha ileri bir anlam taşıyor”
Rakamlardaki 1 puanlık artış veya 2 puanlık düşüşten ziyade 80 dolayında kalemde sıralanan reformların önemsenmesi vurgusu yapan Sönmez’in, bu adımların atılması halinde Türkiye’nin istikrarlı bir çekim merkezi haline geleceğini vurgulaması da dikkat çekiciydi.

Uluslararası kongre yarın başlıyor

10 gün kadar önce;
Başkan Semih Pala’ya kızıp Bursa Kent Konseyi’nden toplu olarak istifa ettiklerinde, “Uluslarası Felsefe Kongresi”nin bu yıl yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyordu.
Ne var ki;
Bursa’da Prof. Dr. Kadir Çüçen başkanlığında yürütülen felsefe çalışmalarına Vali Şahabettin Harput da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek de destek çıkınca  bu organizasyonun bu yıl 2.’sinin yapılması kararı çıktı.
Planlamaya göre;
Bu yılın teması “şehir ve felsefe” olacak olan “2. Uluslararası Felsefe Kongresi” 11-13 Ekim tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
Uluslarası ölçekte 5 konuşmacının 5 oturumda 5 bildiri sunacağı 3 günlük etkinliğe 20 ülkeden toplam 110 akademisyenin katılacağı kongre “Evliya şehri Bursa” sloganından hareketle açılımın Bursa’ya faydası amaçlanıyor.

İyi polis kötü polis!

Doğal olarak;
Tartışılıyor Diyarbakır’ın yeni Emniyet Müdürü Recep Güven’in önceki gün ifade ettiği “dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir” başlıklı sözleri.
Başta MHP olmak üzere şiddetli tepkilerin gösterildiği bu sözlere dün de partinin grup toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan’dan tepki geldi.
Tartışmalı sözlere atıfta bulunarak “Evlatlarımızı katleden terörist için ağlamadık, ağlamayız” diyen Erdoğan, böylece bu sözler hakkında ne düşündüğünü göstermiş oldu.
Aslında;
Tepkilerde belirtildiği gibi polis müdürünün bu son sözler karşısında -normal şartlar altında- istifasını vermesi gerekiyor. Ancak istifa gelmediğine ya da görevden alınmadığına göre bu durum sanki planlı bir duruma da benzemiyor değil.

Magazin artık Gençosman’da

 Burak Özgün’ün koordinasyonunda her geçen gün güçlenen ve yenilenen Sönmez Medya ailesine bir yeni arkadaşımız daha güç kattı. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Aysın Komitgan’ın yaptığı Bursa Hakimiyet gazetesinin, magazin eki ile aylık magazin dergimiz Yaşayan Bursa artık Hande Gençosman’a emanet. Aynı zamanda Bursa’nın sosyal hayatının da isimlerinden olan Hande Gençosman, yeni ekibiyle birlikte, Bursa cemiyet hayatına bir takım sürprizler hazırlıyor ki, bu sürprizler arasında görsel haberler de olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.