Hava Durumu

Noel ile yılbaşı arasında bakın ne gibi farklar var?

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2013 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2013 08:36

Ve büyük bir yanlışa yönlendiriliyor insanlar.
Kimi inanıyor buna, kimi ise gülüp geçiyor.
Bu nedenle bir kez daha aktarmakta fayda var.
Bugün yeni yılın ilk günü.
Umarız ki; 2013, herkesin tüm beklentilerini karşıladığı bir yıl olur.
Geçen yıllarda olduğu bu yıl da bazı gruplar yılbaşı kutlamalarını eleştirdiler.
Bu gruplar; toplumu yanlış yönledirerek, Noel ile yılbaşı kutlamasının aynı olduğunu göstermeye çalıştılar yine.
Ama şu da bir gerçek ki;
Noel ile yılbaşı kutlamasını hala birbirine karıştıranlar, ikisinin aynı şey olduğunu sananlar var. Bir kez daha anımsatmakta fayda var.
Hıristiyanların Noel kutlaması ile yılbaşı kutlaması aynı değil.
Noel denilen kutlama, Hıristiyanların bir dini bayramı.
Hıristiyan alemince; dini bayram 24 Aralık'tan itibaren kutlanmaya başlar ve Hz. İsa'nın doğumu anılır.
Dolayısıyla; 24 Aralık ve sonrasında devam eden Noel kutlamaları ile 31 Aralık gecesi tüm dünyada ortak kutlanan yılbaşı, aynı şeyler değildir. İngilizce olarak; Orijinal adı "Christ's Mass" olan yani "İsa'nın ayini" anlamına gelen Christmas bayramı, Hz. İsa'nın doğum günü için yapılan ayin ve kutlamalardır.
Akıllara gelebilir. Peki niye 24 Aralık? Onu da aktaralım.
Roma İmparatorluğu döneminde, İmparator Aurelion, "mağlup edilemeyen güneş"i, imparatorluğun resmi dini olarak ilan eder.
"Güneş Tanrısı"nın doğum günü ise 24 Aralık'tır. Dolayısıyla; Roma İmparatoru da "Güneş Tanrısı"nın yeryüzündeki temsilcisi ve bedenleşmesi olarak kabul görür.
Hıristiyan alemi de, Romalılar'dan aldıkları 24 Aralık tarihini, daha sonraları "Allah'ın oğlu Hz. İsa"nın doğum günü olarak kutlamaya başlarlar. Durum bundan ibaret.
Noel ve yılbaşı birbirinden çok farklı şeyler. Bugünün Türkiyesi'nde bile yılbaşı kutlamalarının "caiz olmadığını" hatta neredeyse "günah" olduğunu savunanlar, ne yazık ki toplumu çeşitli safsatalarla kandırmaya devam ediyor. Hatta; Diyanet İşleri eski Başkanı Bardakoğlu, artan bu safsatalar üzerine açıklama yapmak zorunda kalmış "Yılbaşında insanların sevinmesi ve mutlu olması en tabii haklarıdır" demişti.
Bundan daha açık ne olabilir ki?
Dinimiz İslam’da cehalet yüz karası bir durumdur. Bu konuyu danıştığımız hocamız, Zümer Suresi'nden şu ifadeyi aktarmıştı:
"Hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu?"

 

Az yanlış, iyi bir sağlık, çok mutluluk

Bugün itibariyle yeni bir yılın ilk gününü yaşıyoruz. Muhtemelen ki; çoğu kişinin umudu, hayalleri, beklentileri, hedefleri bu yıla sarktı. Hiç yanlış yapmayan insan genellikle hayatta da çok bir şey yapmaz, yapamaz.
Bu nedenle;
2013 yılında yanlışlarımızın az, başarılarımızın devamlı olması temennisiyle, önce sağlık sonra da mutluluk dolu uzun bir zaman dileğiyle de yeni yılınızı kutluyoruz.

 

2012'nin son protestosu!

Bursa'da;
2012 yılının son protestosu dün gece Heykel'de gerçekleştirildi.
Hasan Altun başkanlığındaki Bursa Alperen Ocakları üyeleri geceyarısına 1 saat kala Orhangazi Parkı'nda buluşarak, topluca Heykel'e Valilik binası önüne sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler.
Ocak üyeleri; eski liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasında yol alınamamış olmasına tepki olarak hükümeti protesto etmek üzere Bursa Valiliği önüne siyah çelenk bıraktılar.

 

DP'deki atamaya sert tepki var

Ahmet Yıldırım'ın;
Genel Başkanı Gültekin Uysal'la olan anlaşmalı istifasının ardından boşta kalan Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı görevine Halil Öz'ün atandığını aktarmıştık.
Planlamada; bir değişiklik olmaz ise bu atama bu hafta partinin üst organlarınca bu hafta resmileşecek. Ne var ki;
Resmileşme öncesindeki bu atamaya partinin Bursalı Yüksek Haysiyet Divanı üyesi Ahmet Sevinç tepkili.
Bursa'ya; halen il başkanı atanmadığını, atamanın da böyle olmayacağını anlatan Sevinç, "Demokrat Parti kimseye babasından miras kalmadı, kimse kendi şirketiymiş gibi genel müdür ataması yapar gibi atama yapamaz, Bu konu gerekli kurullarda konuşulur, istişareler yapılır ve son olarak da karar çıkar. Partimizde her kim olursa olsun, adımız gibi demokrat olmalıdır" dedi. Sözleriyle; genel başkan ve yönetimini de ağır bir şekilde eleştiren Sevinç'e göre, Bursa'nın il başkanlığı koltuğu hala boş.

 

Sürpriz ziyaret yankı yarattı!

AK Parti'de;
Bir süre önce bir görev değişikliği olmuş ve partinin Bursa'dan sorumlu ismi, TBMM Çevre Komisyonu üyesi olan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün olmuştu.
Bursa sorumluluğu için bir başka Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'le yer değiştiren Aygün önceki akşam, Bursa'ya sürpriz bir ziyaret yapıp, Hüdayi Yazıcı başkanlığındaki Yıldırım ilçe yönetimiyle görüştü.
İlginçtir; Bir tanışma niteleğinde olan bu ziyaretin, parti içinde bir hayli yankı yarattığını da aktarmış olalım.

 

Temsilcilik açtılar

MHP Osmangazi ilçe yönetimi, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı projeyi gerçekleştirdi ve Emek'te Adnan Menderes Mahallesi’nde bir temsilcilik açtı. Adem Dönmez başkanlığındaki MHP'liler, yılın son hafta sonunu Emek Mahallesi’nde geçirerek, açılışını birlikte gerçekleştirdikleri temsilcilik ofislerini de bölge halkına emanet ettiler.

 

İki dilek diledi

Mesaj;
CHP Gemlik yönetiminin ilçe başkan yardımcısı Özgür Aksoy'dan geldi.
AK Parti ilçe yönetimi ile AK Partili belediye yönetimini eleştiren Aksoy, 2013'e dair özellikle iki dilekte bulunuyor mesajında.
Biri, hakkındaki soruşturma nedeniyle belediye başkanlığı koltuğundan uzaklaştırılan Fatih Güler'in bu yıl artık görevine dönmesini arzu ediyor, diğeri de ilçe başkanları Mehmet Uğur Sertaslan'ın sağlığına kavuşmasını istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.