Hava Durumu

Mustafakemalpaşa önergesi 5 yıl sonra Soma'yla aynı

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2014 08:27

Türkiye'nin; Gözünü bir anda Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine çeviren acı haber, bundan 5 yıl önce aralık ayında yine akşam saatlerinde geldi.
Özel bir firma olan;
Bükköy Madencilik tarafından işletilen kömür madeninde yaşanan gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş ve işçiler mahsur kalmıştı.
Tıpkı; Bugün Soma'da olanlar gibi, Mustafakemalpaşa'yı bir taraftan kameralar, bir taraftan kurtarma personeli, bir taraftan da devlet görevlileri sardı.
Hatırlıyoruz da;
Muazzam bir bilgi kirliliği yaşanmış, buna bir de üst düzey bürokratların kamuoyuna -nedense- bilgi vermeme alışkanlığı eklenince ortaya bir kaos çıkmıştı.
Acaba;
Madende kaç kişi vardı ve durumları neydi?
İş güvenliği alınmış mıydı?
Gerekli denetlemeler yapılmış mıydı?
Kazanın ardından,
Saatler geçmesine karşın ocaktaki göçük altında kalan işçi sayısı bir türlü açıklanmıyor ya da açıklanamıyordu.
Çok enteresandır;
Türkiye, Mustafakemlapaşa'dan gelecek bu bilgiye odaklanırken, dönemin CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, kameraların karşısına geçti ve daha hiç kimse bir şey bilmezken, ocakta 19 işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
Ve herkesi de şaşırtmıştı aldığı bu istihbarat ve sonrasında verdiği bu çok özel bilgi ile Abdullah Özer.
Nitekim;
İşçilerin cenazeleri halen çıkarılmamıştı ki bu kazanın hemen ertesi günü, 11 Aralık 2009'da dönemin bir başka CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Demirel; O önergede önemli bir tespit yaptı. Ve maden kazalarında patlama ya da göçüklerden sonra genel olarak yapılacak bir şeyin olmadığının yetkililerin ortaya koyduğu bir gerçek olduğunu belirtip, çalışanların ocakta can güvenliklerini sağlayacak önlemlerin teknik olarak olup olmayacağını sordu.
Başbakanlık'tan; Demirel'e bu yönde nasıl bir cevap geldi onu hatırlayamıyoruz ama 2009'da olanların ardından şimdi Soma'da yaşanan benzerlikler, Türk maden işçilerinin hala bir kaderi(!) gibi görünüyor.

BUDO’dan ek sefer

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve bugüne kadar 1 milyonun üzerinde yolcu taşıyan BUDO, gelen talepler üzerine 19 Mayıs gününe ek sefer koydu. Halen haftanın yedi günü karşılıklı olarak 8 sefer yapan BUDO, 19 Mayıs günü Bursa’dan Kabataş’a saat 16.15’te, Kabataş’tan Bursa’ya da saat 19.00’da olmak üzere karşılıklı ek sefer yapacak.

DAĞDER’den Torun’a tebrik

DAĞDER Genel Başkanı Mustafa Bay ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun' a tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dün DAĞDER yönetimini ağırladı. Seçimlerdeki başarısından dolayı Başkan Torun’u tebrik eden DAĞDER heyeti, sonuçların yöre, AK Parti ve Bursa için hayırlı olması dileğinde bulundu.

DAĞDER Genel Başkanı Mustafa Bay, "Biz DAĞDER olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kent dinamikleriyle olumlu diyalog içinde olmak istiyoruz. Yöremize ve Bursa'mıza yapılacak her türlü hizmetin takipçisi ve destekçisi olacağız" dedi. 

 

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bursa’nın menfaatleri için her zaman STK’larla diyalog halinde olacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.