Hava Durumu

Muhtarların konuğu olan Orhan, Yalçın’a karşı kılıcını çekti

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2012 13:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2012 13:13
Bugün itibariyle AKP'nin il kongresine 34 gün kaldı.
Süre gittikçe azalıyor, ancak azalırken tansiyon da yavaş yavaş artıyor.
Mesela;
Pazar günü İvazpaşa'da, Osmangazi'nin 80 dolayında muhtarına konuk olan Şevket Orhan'ın o gün orada söyledikleri kılıçların çekildiğinin açık göstergesiydi.
Orhan'ın hedefi açıkça İl Başkanı Sedat Yalçın'dı.
Net ifadeler kullandı.
Yalçın'a hitaben "Sakın" dedi "Aynı hataya bir daha düşme ve Genel Merkez'in adayıyım deme,  dedikçe neler olduğunu iyi biliyorsun"
Devam etti:
"Bu delegeyi sen yaptın, neden bir başka kişinin adaylığına karşı çıkıyorsun, sandıktan kaçma,bak ben korkmadan seçimlere giriyorum, sen de korkma"
Şevket Orhan;
Kendisine destek veren çok sayıda muhtarı da bu sert sözleri arasına kattı.
"Allah aşkına bu muhtar arkadaşlardan kaç tanesinin ayağına gittin, hangisiyle konuşup hangi derdi çözdün, bir sor bakalım kendilerine hakkındaki düşünceleri, bak bakalım ne anlatıyorlar"
Teşkilatçılığın fedakarlık istediğini anlatan ve saygı duyduğunu belirttiği Yalçın'ın sadece "iyi bir teknokrat" olacağını söyleyen Şevket Orhan, "Ben il başkanlığını milletvekili olmak için değil hizmet için istiyorum" sözüyle de başka bir salvo yaptı.
Ankara'nın desteğini aldığını söyleyen İl Başkanı Yalçın bu sözlere ne der bilinmez ama şu da bir gerçek ki, gün geçtikçe ve kongreye doğru süre azaldıkça hem iki adaylı kongre ihtimali giderek artıyor, hem de Osmangazi ilçe kongresinde yaşanan ve delegeyi hiçe sayan antidemokratik uygulamanın tekrarlanacağı olasılığı azalıyor.



Devlete anında ulaşabilmek!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın;
Özellikle üst düzey bürokratlara yönelik açık talimatı var.
"Yerinizde oturmayın kapı kapı dolaşın, medya ile paylaşım yapın ve halkın arasında bulunun" diyor sık sık Başbakan Erdoğan.
Bu örneği şunun için verdik.
Bir bilgi için cuma gününden beri Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel'e bir türlü ulaşamıyoruz. Hele hele devlet hizmetine hafta sonu izni arası verilmesini anlayamıyoruz. Demek ki gazetecisi ya da sorumlu bulunduğu derneklerin yöneticileri bile devlete anında ulaşamıyorsa, vatandaşın vay haline!


Bunun adı eşkıyalık

Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından BURULAŞ'ta dün yaşananların adı tam anlamıyla eşkıyalıktı.
Yoksa, yüksek kar marjı isteyen özel halk otobüsçülerinin belediyeye girip camları kırmaları, Başkan Altepe'nin odasının kapısını tekmelemeleri, görevlileri dövmeleri, Genel Müdür Levent Fidansoy'u ölümle tehdit etmelerinin başka bir izahı olamaz.
Belediyenin ulaşım sistemine karşı çıkan halk otobüsçüleri uzun süredir, belediyenin istediği validatör cihazlarını da taktırmıyorlardı ki, iş restleşmeye kadar gitmişti. Bize göre bu son olayla ipin ucu iyice kaçtı, otobüsçüler maçı kaybetti. Geriye sadece Başkan Altepe'nin ve BURULAŞ yönetiminin radikal kararı kaldı ki, o da bu özel halk otübüslerinin Bukart sözleşmelerinin derhal iptali.



TARİHTE BUGÜN

ABD, Irak'ı istilaya başladı. Bağdat, hava bombardımanına uğradı.                       (20 Mart 2003)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.