Hava Durumu

‘Milli Görüş’ün tabanı pazar günü sandık başında ne yapacak?

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 08:01

Bu pazar günü; Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine dair en marjinal kararı, Milli Görüş’ün temsilcisi Saadet Partisi’nin üst düzey yönetimi aldı.
Partinin;
Ankara yönetimi kısa bir süre önce, 3 Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na dair önemli bir karar almış ve hayli de şaşırtıcı bir şekilde seçimde hiçbirini desteklemeyeceklerini duyurmuştu.
Bu yönde;
Partinin Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Bursalı Genel İdare Kurulu üyesi Selim Sait Terzioğlu ve  İl Basın Yayın Sorumlusu Salih Kocatepe dün Bursa Hakimiyet’te konuğumuz oldu.
Partinin 3 yöneticisi de aynı şeyi söylediler.
“Herhangi bir adaya oy vermek, onay vermek anlamına gelir. Bizler Tayyip Erdoğan’a oy vererek vebal altına girmek istemiyoruz çünkü uygulamalarını tasvip etmiyoruz. Bu nedenle taban olarak kesinlikle Tayyip Erdoğan’ı desteklemeyeceğiz. Desteklemeyeceğimiz yani oy vermeyeceğimiz için de içimiz hayli rahat olacak”
Sohbetimiz sırasında;
Söz daha sonra diğer aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na geldi:
“Bu aday” dediler “ısmarlama bir aday, gündemimizde zaten hiç olmadı. Bu nedenle tabanımız ve teşkilatlarımıza, bu adaya da oy verilmemesi yönünde bir çağrımız oldu”
Peki ya Selahattin Demirtaş?
Çok net ve kısa konuştular.
“O zaten gündemimizde hiç olmadı, bu nedenle onu zaten hiç konuşmuyoruz” dediler.
Peki;
Saadet Partisi tabanı bu durumda pazar günü ne yapacak?
Açıkça söylediler:
“Pazar günü Milli Görüş tabanı olarak sandığa mutlaka gideceğiz ama ya boş oy atacağız ya da geçersiz oy kullanacağız. Böylece 3 adaya da desteğimiz olmayacağı gibi, hiçbir yükümlülük içine de girmemiş olacağız. Vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz ama kendi adayımızı çıkaramadığımız yanlış bir seçimin sonucuna da ortak olmayacağız”

 

SON SEÇİM PROPAGANDASI BAKAN ÇELİK'LE YAPILACAK

 

Hafta sonu;
Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için partisi adına Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve seçim bölgesi olan Şanlıurfa’da propaganda çalışmaları yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik dün akşam Bursa’ya geldi.
3 gün Bursa’da kalacak olan ve oyunu da Bursa’da kullanacak olan Bakan Çelik, bugün ve yarın partisinin Bursa İl Başkanlığı’nın son propaganda çalışmalarına da başkanlık edecek.
Bu yönde;
Dün akşam AK Parti İl Başkanlığı’nın programı revize edildi.
Planlamaya göre;
Bakan Çelik, Bursa milletvekilleri, belediye başkanları ve Cemalettin Torun başkanlığındaki parti yöneticileriyle birlikte bugün Ulucami çevresi, Kapalıçarşı, Kozahan, Uzunçarşı, Cumhuriyet Caddesi ve Fomara Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelecek.
Bakan Çelik;
Yarın da Heykel’deki Orhangazi Parkı’ndan başlayarak Altıparmak Caddesi sonuna değin gerçekleştirilecek “sevgi yürüyüşü”nün başında bulanacak.

 

TUNÇAK'A DİKKAT ÇEKEN İKİ GÖREV

 

Ankara’dan;
Dün dikkat çeken bir atama haberi geldi.
23. dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’ın avukat eşi Özlem Tunçak’a, Ankara’da iki yeni görev verildi.
Daha önce;
Ulaştırma Bakanlığı’nda hukuk danışmanı olarak görev yapan Tunçak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Prim Ödemeleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
Özlem Tunçak ayrıca, PTT Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini de üstlendi.

 

ALTEPE, BAŞKANLARI DESTEK İÇİN ÇAĞIRDI

 

Pazar günü;
Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine iki gün kala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün akşam, partili belediye başkanlarına özel bir çağrı yaptı.
Bu sabah için;
Bursa’daki AK Partili ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini Doburca sosyal tesislerine davet eden Altepe, Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’a destek amaçlı bir basın toplantısı organize etti.
Tüm belediye başkanlarının katılacağı buluşmanın kamuoyuna yönelik açıklamasını da Başkan Recep Altepe yapacak.

 

AKIBETİ HALA BİLİNMEYEN TABELALAR İÇİN ALARMDALAR!

 

Benzerleri;
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok olan bir uygulamaya benzedi, Keles’te yaşananlar.
Yıllarca;
İlçenin girişinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk imzalı “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı tabela bir gecede kayboldu.
Nedenleri niçinleri araştırıldı fakat bir yetkiliye ulaşılamadı.
Tabelanın;
Keles Kaymakamlığı mı, yoksa AK Partili Keles Belediyesi’nce mi kaldırıldığı da bilinmiyor.
Bu noktada;
MHP devreye girmişti.
Hatta;
Bursa Milletvekili de olan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu tabelanın kaldırılmasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan henüz bir yanıt gelmedi.
Bu noktada;
MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş da, kurmaylarıyla birlikte bugün için Keles’te tabelanın kaldırıldığı yerde bir açıklama yapıp, yeni tabelayı yerine takma kararı aldı ki, paylaşmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.