Hava Durumu

Milli Görüş’te kılıçlar çekildi Bursa kongresi mahkemeye taşındı

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2012 10:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2012 10:53

Hatırlanacağı üzere;
Partinin Bursa il kongresi geçenlerde sessiz sedasız yapıldığı gibi, kongrenin yapıldığı parti binasına ne gazeteciler ne de partililer alınmamış, kapıda da polisler beklemişti.
SP’de;
İlk kez görülen bir uygulamayla, parti binasına sadece delegelerin alındığı o gün partililer arasında gerginlikler yaşanmış, il başkanlığına da tek aday olarak mevcut başkan Selim Sait Terzioğlu seçilmişti.
Muhalifler ise;
Bu durumu “partiden Erbakan’ın izlerini silme operasyonu” olarak niteleyip, dava açma hazırlığı yapıyorlardı.
Nitekim;
Dün, Yenişehir grubundan Orhan Efe, ilçe eski başkanı Ahmet Şengül ve kongre delegesi İsmail Ataç, 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde “kongrenin iptali” ve “sorumluların cezalandırılması” istemiyle dava açtılar.
Yanı sıra;
Partili muhalifler, Orhan Efe’nin il başkanlığı adaylığını koyacağı kongreye alınmadığına dair çektikleri video görüntülerini de delil olarak sunup, adaylık haklarının engellendiğini, bu amaçla kongreyi yöneten Divan Başkanı Mustafa Balta’nın da “görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla cezalandırılması başvurusunu yaptılar.
Muhalifler;
Başvurularında İl Başkanı Terzioğlu’nu da sorumlu tutarak, kendilerini kongre salonuna almayan 20 görevliye bu talimatın Terzioğlu’ndan geldiğini ve hukuki haklarının gasp edildiğini iddia ettiler.
Bu arada;
Muhalifler, Saadet Partisi il kongresinin “yangından nasıl mal kaçırırcasına yapıldığını” ispatlamak için birtakım rakamları da dilekçeye koydular.
Dilekçede;
il kongresinde oy kulanması gereken 640 delegeden sadece 283’nün kongreye katılmış olmasını, “kongre kapısındaki zulmün ispatı” olarak gösteren SP’li muhalifler, Erbakan ailesine yönelik olduklarını iddia ettikleri tüm bu yaşananların sorumlularına ise adeta ateş püskürüyorlar.

 

Ramazan ayına bağış uyarısı

Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Vakfı, bir süre önce Bursa’da bir şube açtı.
İhtiyaç nedeniyle açılan şube, bildiğimiz kadarıyla önemli bir eksikliği de giderdi Bursa’da.
Ne varki;
LÖSEV yönetimi, çıkar amaçlı olarak kendi isimlerinin kullanılmasından ve ramazan ayında, Bursalılar’ın dini duygularının istismar edilmesinden rahatsız.
Nedeni de;
Birilerinin “Lösev’den geliyoruz, bağış topluyoruz, siz de kanserli çocuklara yar-    dım edin” diyerek kapı kapı dolaşmaları, para toplamaları.
Biz de buradan aktarmış olalım.
LÖSEV yönetimi ısrarla vurguluyor.
“Bu tuzağa düşmeyin, hemen polisi arayın, çünkü LÖSEV kapı kapı dolaşıp asla para toplamaz”

 

İDO’ya karşı BDO için sona gelindi

Eğer;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önceki akşam BUMİAD iftarında dediği gibi...
İstanbul şehir hatlarına bağlı iskelelerin “Bursa Deniz Otobüsleri” tarafından kullanılmasına imkan tanıyan kararname, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın masasında imzalanmayı bekliyorsa, iyi bir noktaya gelindiğinin en büyük işareti.
Özelleştirilmesinden sonra yolcuları maddi ve manevi sıkıntıya sokan İDO’nun uygulamaları yüzünden, Bursa Büyükşehir Belediyesi odaklı BDO, alternatif olarak düşünülmüştü.
Göründüğü kadarıyla;
Mudanya’dan Karaköy ve Bostancı iskelelerine yanaşması planlanan BDO’lar için en önemli sorun giderildi.
Şimdi sırada kiralanacak deniz otobüslerinin anlaşması kaldı ki, aktarılanlara göre o da bitmek üzere.
Bu da;
Sonbaharda, İDO’ya karşı BDO’nun çalışacağı anlamı taşıyor ki, özellikle Bursalılar’ın o süreçte, kendilerini “yolunacak kaz” gördüğü İDO’ya yönelik protestosu da merakla bekleniyor.

 

Gerçek amacına ulaşan iftar!

Genelleme yapmak doğru değil.
Ancak;
Tüm uyarılara karşın, verilen iftar yemeklerinin önemli bir kısmının, asıl amacının dışında verildiği de açık.
Lüks sofralarda iftar verenlerin, ertesi gün başka lüks sofralara konuk olması, yani kişilerin birbirlerini ağırlayıp durması ne yazık ki artık alışılagelen bir uygulama oldu.
Bu nedenle;
Önceki akşam, Karagöz, Osmangazi, Tophane, İnegöl ve Yıldırım Beyazıt Rotary kulüplerinin müştereken, Uludağ Üniversitesi bahçesinde, hasta yakınları ile öğrencilere verdiği iftar yemeği dikkatimizi çekti ve paylaşma gereği hissettik.
Bize göre;
Sadece ihtiyaç sahiplerine verilen bu iftar yemeği gerçek anlamda amacına ulaşmış ki, organizasyonu yapanları kutluyoruz.
 

Bursa suda sınıfı geçti
Günlerdir merakle bekleniyordu ki;
Sağlık Bakanlığı, pis su satan markaları dün tek tek açıklandı.
İnsan sağlığına zararlı olduğu açıklanan bu su firmaları aslında Bursa’da tanınan, bilinen markalar değil. Bu da Bursa firmalarının sınıfı geçtiğini gösteriyor ki, tanıdık, bildik Bursa firmalarının sularını içmekte yarar olduğunun ne denli önemli olduğunu da ortaya koyuyor.

 

TARİHTE BUGÜN

Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle mal varlığını açıkladı.
(4 Ağustos 1986)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.