Hava Durumu

Merakla beklenen yeni kabinenin mesajları ne?

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2014 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 09:04

Herhalde...

Çok süratli bir şekilde dün açıklanan 62. Hükümet’in kabinesine en çok sevinenlerin başında Bursalılar oldu.
Nitekim;
25 kişilik Davutoğlu kabinesinde de yine iki bakanı oldu Bursa’nın.
Kuşku yok ki;
Bursa Milletvekili Bülent Arınç’ın yine Başbakan Yardımcısı olması, Şanlıurfa’nın Bursalı Milletvekili Faruk Çelik’in de yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kabinede yer alması Bursa için, Bursalılar yine büyük avantaj olacak, yeni dönemde de.
Aslında;
Yeni kabineye matematiksel açıdan bakıldığında sadece revize edilmiş bir bakanlar kurulu olarak görülüyor.
Çünkü;
Ne büyük oranda bir değişim var, ne de sürprizler.
Bu nedenle;
Sadece, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın kabine dışı kalması, genellemeye etki edebilecek bir değişim değil.
Keza;
Başbakan Danışmanı Yalçın Akdoğan ile AK Parti’ye sonradan katılan, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da yeni bakanlar olarak adları fazlasıyla dillendiriliyordu ki, her ikisi de direkt olarak Başbakan Yardımcılığı pozisyonuna yükseldiler.
Yanı sıra;
Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de yeni dönemin bakanları arasında gösteriliyordu ki, o da yeni dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapacak.
Belki;
Sadece iki isimde sürpriz oldu.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın geleceği konuşulan Dışişleri Bakanlığı görevine AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çavuoğlu’ndan boşalan bu koltuğu da TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır getirildi.
Yanı sıra;
Diğer bakanlar da yerlerini korudular.
Efkan Ala’ya, Numan Kurtulmuş’un da katılmasıyla birlikte, milletvekili olmayan bakan sayısı ikiye çıkarken, göze çarpan bir başka nokta da, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekonomi yönetiminde değişikliğe gitmemesi.
Nitekim;
Bu da Tayyip Erdoğan’ın, Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Zeybekci ile izlediği ekonomi politikalarına aynı isimlerle Davutoğlu ile de devam edileceğini gösterdi.
Keza;
Söz konusu yeni kabine, “Yeni Türkiye” sisteminden hareketle, çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kontrolünde ve devamında görünüyor.
AK Parti’de;
Uygulanan “3 dönem kuralı” ile birlikte 2015 genel seçimleriyle TBMM’deki görevi sona erecekler arasında, Bülent Arınç gibi, Faruk Çelik gibi bu görevlerini bakan olarak tamamlayacak şanslı “3 dönemciler” var ki, bu da başka bir nokta.
Bu arada;
Yeni kabinenin oluşumundan sonra Bursa’ya gelecek ilk kabine üyesinin de, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacağını aktaralım.
Arınç;
Partisinin yarın Merinos AKKM’de düzenlenecek “İl Danışma Toplantısı”na katılmak üzere bu akşam Bursa’ya gelecek ve yarın da bu buluşmada partililerine hitap edecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.