Hava Durumu

Kurmay ekibinin yarısını değiştirip gençleşen AKP en diri teşkilat oldu

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2012 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2012 09:01
AKP'ye ilişkin...
Akıllarda iki farklı görüntü kaldı.
Birincisi;
Bursa'da AKP'nin ilçe kongreleri süreci başladığında tüm teşkilat mensuplarını saran büyük bir heyecan.
İkincisi de;
Delege seçimlerini hiçe sayan Genel Merkez'in müdahaleleri ile kongre sürecinin daha başında tüm heyecanın kaybolması.
Bursa'da; Spekülasyonları halen süren ilçe kongrelerini geride bırakan iktidar partisinde bu yıl ilk kez uygulanan bu seçim sistemi partide değişimlere de yol açtı.
Örneğin;
İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ilettiklerine göre, Bursa'da AKP'nin 17 ilçe yönetiminin yüzde 48.4'ü değişti ki, hemen hemen yarı yarıya bir yönetici değişimine gidildiği görülüyor.
İstatistiklere göre;
17 ilçedeki toplam 415 yönetici arasına 201 yeni isim katıldı.
Ne var ki;
Bu çok önemli değişim yüzdesine rağmen ilçe başkanlıkları koltuğunda ciddi bir değişim yaşanmadı.
Sadece;
Osmangazi'de Refik Özen'in yerine Cihat Çini.
Gürsu'da İbrahim Arslan'ın yerine Cüneyt Yıldız.
Mustafakemalpaşa'da Şaban Korkmaz'ın yerine Kerim Akça seçildi ki, bu durum, 17 ilçe arasından 14 başkanın yerlerini koruduğu anlamı da taşıyor.
Yanı sıra;
Görevlerine yeniden seçilen 14 ilçe başkanının, yönetimlerinin hemen hemen yarısını değiştirmesi de dikkat çekici.
Hatta;
Bu değişimdeki ayrıntılardan biri de, toplam 415 ilçe yöneticisinin yüzde 73'ünün 25-35 yaş arasında olması ki, AKP'nin Bursa'da kadrosunu önemli ölçüde gençleştirdiği, orta yaş ve yaşlı yöneticilerin artık saha kenarına alındığı görülüyor.
Ne var ki;
Yöneticilerinin ağırlıklı olarak lise mezunu olarak belirleyen AKP'nin kongre istatistiklerinde, kadının adı yok!
17 ilçedeki kadın oranı ve kadın yönetici sayısının açıklanmaması, AKP'de de kadınların siyasete çok ilgi göstermediğini ya da yönetimlerde yer bulamadığına işaret ediyor. Bursa'da; tamamlanan kongreler ile tüm şehir genelinde yeniden yapılanan ve bu kez iyice gençleşen AKP teşkilatları, aynı zamanda Bursa'daki en diri siyasi teşkilat oldu.


Bu isim Tirilye'ye çok yakışıyor
Doğrusu da buydu.
Yıllar yılı Tirilye olarak bilinen ve tanınan tarihi bölgenin adı 1963 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Zeytinbağı olarak değiştirilmişti ki, dün itibariyle yeniden Tirilye adına dönüldü.
Bu yönde;
AKP'li Belediye Başkanı Ali Turan ve meclis üyelerinin geçen yıl aldığı kararın Ankara'da geç de olsa onanması ve kararın dün Resmi Gazetede yayımlanması sevindirici.
Yerli ve yabancı turizm merkezlerinden olan Tirilye'nin yeniden eski adına kavuşması, bölgedeki turizmi mutlaka hareketlendirecektir.
Çünkü;
Tirilye adı Tirilye'ye çok yakışıyor.


Bursa'ya 3 ödülü "Güvencem" getirdi

Her yıl;
Türkiye genelinde düzenlenen "güvenlik sektörünün 2011 yılı oscarları" organizasyonunda bir Bursa markası olan "Güvencem", İstanbul'dan ödüllerle döndü.
Elektronik ve dijital güvenlik konularında firmaların yarıştığı 2011 yılının değerlendirmesinde "Güvencem"'e ilk ödül, en iyi iş ortaklığı kategorisinde "kristal kamera ödülü" ile geldi.
Ardından; "En iyi IP CCTV" projesi kapsamında, hayata geçirilen Uludağ Üniversitesi IP CCTV projesi de 20 bin metre fiber optik kablo altyapısı ve yüksek çözünürlüklü Truen IP kameralarla desteklenen çalışma, bu kategoride yüzlerce proje arasında birinci seçildi.
Yine;
Ermetal fabrikasına kurulan yaklaşık 300 kameralık Pinetron DVR projesi de "En iyi analog CCTV" kategorisinde Türkiye üçüncüsü seçildi ki, Hasan Çelebi yönetimindeki Bursalı firma "Güvencem", İstanbul'dan toplam 3 ödülle dönerek, dev firmalar arasından sıyrılarak Bursa'nın yüzünü güldürdü.


Açılışı iki bakan yapacak

Doktor Abdi Gazioğlu yıllarca Devlet Hastanesi'nde Radyoloji Uzmanı ve yönetici olarak çalıştı, kısa bir süre önce de kamu görevinden ayrıldı.
Gazioğlu şimdi ise tecrübelerini Bilgemed adını verdiği İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi'nde paylaşacak. Nilüfer Üçevler'deki merkezin açılışı ise cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Abdi Gazioğlu'nun ağabeyi İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu tarafından yapılacak.

GÜNÜN SÖZÜ
"Sendikalılığında bir engeli olmayan 10 milyon 300 bin kişi var. SGK verilerine göre, çalışan işçinin 880 bini sendikalı ki bu oran yüzde 8.5 yapıyor"
Faruk Çelik
(Çalışma Bakanı)


TARİHTE BUGÜN

Bülent Ecevit başbakanlığında Cumhuriyet Halk Partisi-Milli Selamet Partisi koalisyon hükümeti göreve başladı.
 (26 Ocak 1974)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.