Hava Durumu

Kriz yönetilemeyince, masum bir protesto, nerelere kadar gitti!

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2013 01:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2013 01:42

Sadece;
Türkiye değil, dünya kamuoyu da iki gündür İstanbul’un göbeğinde Taksim’de yaşanan rezaleti izliyor.
Ve inşallah olmaz ama bu iş çok büyüyecek görünüyor.
Çünkü iş;
Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesinin protesto edilmesinden çıktı, başka yöne kaydı.
Ve işi de bu noktaya polis getirdi.
Çünkü başlangıç kötü oldu.
Kimseye zararı olmayan eylemcilerin, uyudukları sırada çadırları yakıldı, sabaha karşı üzerlerine soğuk su sıkıldı, yetmedi bir de coplandılar.
Öyle ki;
Coplarla, biber gazlarıyla, tazyikli sularla Taksim’i adeta savaş alanına çeviren ve krizi iyi yönetemeyip, bölge esnafı ile protesto ile ilgisi olmayan vatandaşlara, hatta İstanbul’u gezen turistlere ve tur rehberlerine bile zarar veren polisin sert uygulamaları, basit bir protestoyu, inatlaşmaya kadar götürdü.
Camiye gelen gaz bombasından namazı terk edenler de oldu.
Metro beklerken yaralananlar da oldu.
Gelen;
Ham görüntüleri izleyince, Gezi Parkı’nı “Gazi Parkı”na çeviren bu sert uygulamalara, pek çok kişi gibi biz de mantık getiremedik.
Çünkü uygulamalar, insanları direkt olarak yaralamaya ya da hasar vermeye yönelik.
Emniyetin bu krizi iyi yönetemediği ortada.
Aralarında;
CHP ve BDP milletvekilleri ile belediye başkanlarının da zarar gördüğü ve sonunun nereye gittiği belli olmayan bu sert uygulamalar, fazlasıyla yanlış.
Nitekim;
Etki tepki doğurdu ve olayları duyan Taksim’e koştu.
Araçlarıyla korna çalıp, parkın yıkılmasına tepki gösterenler oldu.
Pek çok şehirde olduğu gibi, yaşananlar karşısında buluşma kararı alan Bursalılar da bugün için saat 19.00’da Kültürpark’ta toplanarak, hem yıkım kararını hem de polisi protesto edip, İstanbullular’a destek verecekler.
Taksim, çok masum bir işin, TBMM dahil olmak üzere büyük hatalarla nerelere geldiğini/getirildiğini gösteren çok net bir örnek oldu.

 

O da ıslanıp gazı yedi!

Dün;
Partisinin Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın ve milletvekilleri ile Taksim Gezi Parkı’na giden CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de, polisin sert uygulamasından nasibini aldı.
Gaza ve tazyikli suya maruz kalan Demiröz, yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşırken, olayın bu denli büyümesinden polis müdürünü ve hükümeti sorumlu tutuyordu.

 

Adeta gölge vekil gibi!

TBMM’de;
İki dönem görev yaptıktan sonra, parlamenterlik görevi 12 Haziran 2011 seçimleriyle birlikte son bulan CHP Bursa eski Miletvekili Kemal Demirel, adeta gölge milletvekili gibi çalışmalarına devam ediyor.
Demirel;
Son olarak da İnegöl’e ağırlıklı bir program yaparak, görüşme yaptığı vatandaşlara, “Büyükşehir Yasası”nın ne şekilde işleyeceğini anlatıp, bu yasanın yaratacağını iddia ettiği “sorunları” aktardı.

 

Öğretmenler de 4+4+4 nedeniyle okul değiştirecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün planlaması dahilinde...
Valilik’in;
4+4+4 sistemi çerçevesinde Bursa’daki 268 okulun ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılmasına onay verdiğini ve bu yönde öğrenciler ile velilerini yeni br krizin beklediğini dün paylaşmıştık.
Hatırlanacaktır;
Binlerce öğrenci, öğrenim gördükleri okullarının ilkokul ya da ortaokul olarak değiştirilmesi nedeniyle başka okullara taşınacak.
Ve devreye servis araçları ile öğle yemekleri de girecek.
Bu yöndeki yazımıza dün de eğitim sendikalarından başka bir ayrıntı geldi.
Ve;
Uygulamadaki yanlışlara karşı yeni eğitim döneminde yaşanabilecek bir başka sıkıntıyı da paylaştılar ki o da öğretmenlere yönelik.
Nitekim;
Yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrenciler gibi, öğretmenler de okul değiştirecek.
Aktarılanlar;
Okulları değişecek öğretmenlerin bilgisiyar kurası ile atanacağı yönünde ki, bir sıkıntı da bu noktada yaşanacak görünüyor.

 

Babasını kaybetti

1999-2004 seçim döneminde DSP kimliği ile Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hilmi Şensoy dün acı bir gün yaşadı. Babasını kaybeden Şensoy, ailesi ve dostlarıyla birlikte dün Kemerçeşmeye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, babasını son yolculuğuna uğurladı. Biz de Şensoy’a başsağlığı diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.