Hava Durumu

Köşk stratejisi başarılı oldu şimdi de son hamleye geçildi!

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 07:54

Aslında; Aylardır çok dikkat çekici bir propaganda yürüttü AK Parti yöneticileri.
Ki halen de yürütülüyor.
Bir kere;
Yürütülen bu strateji ile kamuoyuna, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı ya da olması gerektiği aşılandı haftalarca.
Keza;
Kamuoyunda yaratılan bu algı başarılı da oldu.
Öyle ki;
Eğer 1 Temmuz’da AK Parti’den yapılacak açıklamada duyurulacak isim “Erdoğan olmazsa sürpriz olur”a bile getirildi.
Belki dikkatlerden kaçıyor.
Ama daha da önemlisi, haftalardır yürütülen bu algı kampanyasına, olası Erdoğan sonrası AK Parti’nin durumu hiç karıştırılmadı.
Dikkat edilirse;
Başbakan Erdoğan dün bunu ifade etmeye çalıştı il başkanları toplantısında.
Kişilerden değil, sistemden bahsetti.
Önemli olanın, koltuklara kimlerin geldiği değil, kurdukları yönetim sisteminin olduğuna ısrarla vurgu yaptı.
Böylece;
1 Temmuz’da olası Erdoğan ismi açıklamasının ardından, ve sonra da Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde, AK Parti’nin geleceğinin tehlike altına girmemesi için artık daha açık mesajlar verilmeye başlandı.
Kaldı ki;
Ankara’dan gelen bilgiler, olası yeni genel başkan ve yeni başbakan isimleri üzerinde polemik yapılmaması yönünde parti içinde uyarılar yapıldığı yönünde ki, Başbakan Erdoğan’ın 1 Temmuz’da isminin açıklanması ve sonrasında Köşk’e çıkması halinde de bir parti içi tartışmaya meydan verilmemesi amaçlanıyor.
Nitekim;
Zaten dikkat edilirse haftalardır, televizyon programlarında da AK Parti’de olası Erdoğan sonrası değil, Erdoğan’ın Köşk yoluna girmesi konuşuluyor ki, bu da AK Parti yönetiminin geçmişte DYP ve ANAP dönemlerinde yaşanan parti içi krizleri yaşamamak için aldığı bir önlem olarak görülüyor.

ÇIKAN RAPOR, ACI KADAR ÜZÜCÜ

Raporu okur okumaz, irkildik üzüldük.
Çünkü;
Pazartesi günü Mudanya’da meydana gelen ve 2 genç kızın yaşamını yitirdiği, 2’si ağır olmak üzere de 5 gencin yaralandığı trafik kazasına dair Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin hazırladığı rapor, en az bu kaza kadar acı.
İbrahim Mart; başkanlığındaki oda yönetimi kazanın olduğu yerde şu kusurları belirlemiş:
- Yol, toprak üzerine asfalt dökülerek trafiğe açılmış.
- Yol, fiziki şartlara göre teknik olarak hatalıdır.
- Yolda 90 derece açı oluşturan çok tehlikeli viraj bulunmaktadır.
- Virajda veya yol üzerinde hiçbir bariyer bulunmamaktadır.
- Virajda veya yol üzerinde hiçbir trafik uyarı işareti bulunmamaktadır.
Kısacası;
Oda raporuna göre, kaza bir gün mutlaka olacakmış ki, ne yazık ki o kaza da 17 ve 18 yaşlarındaki 7 gencin başına geldi.
Acı ki, ne acı!..

‘EKMEL HOCA’ İÇİN ‘BEKLEYELİM’ DENİLDİ

Hayli;
Sürpriz bir şekilde CHP ve MHP’nin “çatı aday” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkarmasının ardından, “Bursa Cumhur Girişimi” mensubu üyeleri bir araya gelip, bu isim üzerinden durum değerlendirmesi yaptılar.
Siyasi;
Yelpazenin en solundan en sağına değin pek çok ismin yer aldığı bu grubun bu son değerlendirmesinde 3 ana görüş benimsendi.
İlki;
Cumhurbaşkanlığı seçiminin, normal bir seçim olmaktan çıkıp bir rejim tartışmasına döndüğü, yani başkanlık sistemi mi, parlamenter sistemi mi tartışması yaşandığı inancı hakim oldu.
İkincisi;
CHP ve MHP’nin çatı adayı İhsanoğlu için, grup üyelerinden bağlayıcı bir karar çıkmadı.
Üçüncüsü de;
Süre içinde yeni bir adayın da çıkabileceği de düşünülerek, son değerlendirme için biraz daha beklenilmesine karar verildi.

AK PARTİ ÖNÜNDE ÜSTSÜZ PROTESTO

Bugün;
AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde hayli dikkat çekeceğe benzer bir protesto yaşanacak.
Torba yasa ile devlet memurlarıyla ilgili yapılması düşünülen düzenleme öncesinde, Selçuk Türkoğlu başkanlığındaki Kamu-Sen mensubu memurlar, Fomara Meydanı’ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde “üstsüz” olarak “Meydanlar bol değil” başlıklı bir protesto gösterisi ve açıklaması yapacaklar.

ÖZEL AÇIKLAMALAR SADECE AS TV’de!

Genel kanı;
1 Temmuz salı günü açıklanacak AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Tayyip Erdoğan olacağı yönünde.
Haliyle;
Dün de ifade ettiğimiz üzere, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halindeki siyasi senaryolar, iktidar partisinin yeni yapılanmasını da yakından ilgilendiriyor ki, fazlasıyla seçenekler üretiliyor, dillendiriliyor.
İşte;
Bu aşamada, yani AK Parti’nin adayının açıklanmasına 5 gün kala bugün Bursa’da olacak olan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, Bursa’da sadece AS TV’nin konuğu olacak.
Kendisiyle gündeme dair konuları konuşucağımız program, saat 20.30’dan itibaren ekranlarda olacak ki kaçırmamanızı öneririz.

AÇIKLAMAYA 5 GÜN KALA BUGÜN BURSA'DA

Sadece;
İktidarı değil, muhalefeti de yakından ilgilendiren, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz’da açıklayacak olmasından önce, Bursa bugün önemli bir siyasi konuk ağırlayacak.
Partinin;
Etkin isimlerinden olan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün bir dizi ziyaret için Bursa’da olacak.
Programa göre;
Sabah saatlerinde partisinin il başkanlığı’nı ve ardından da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Kurtulmuş, ASKON mensubu işadamlarıyla yemekli toplantıda buluşacak.
Sonrasında da, Osmangazi Belediyesi’nin Doburca’daki sosyal tesislerinin açılışını yapıp akşam da partisinin gençlik kollarının Merinos AKKM’deki etkinliğine katılacak.
Olası;
Tayyip Erdoğan’ın Köşk adaylığı sonrasında kendisine yönelik bir takım görev tanımları yakıştırmaları yapılan Kurtulmuş’un günübirlik Bursa programında önemli açıklamalarda da bulunması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.