Hava Durumu

Konuşulan bir öneri, arkadaşlarınca Basri Sönmez’e moral gecesine döndü

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2012 11:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2012 11:22
Bursa'da;
Basri Sönmez'i hemen hemen tanımayan yok.
Adını;
Özellikle Ekrem Barışık'ın Bursa Belediye Başkanı olduğu dönemde Fen İşleri Müdürü'yken yaptığı çalışmalarla duyuran Balkan kökenli Sönmez, bir yandan da sanatsal çalışmalara imza attı, gazetelerde karikatürleri yayınlandı.
Sönmez;
Gelen teklif üzerine aktif siyasete de soyundu ve ANAP'tan gelen teklif üzerine 1994 yılındaki yerel seçimlere girip, Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.
Görevini;
1999 seçiminde Hilmi Şensoy'a devrettikten sonra sosyal hayattan yavaş yavaş çekildi.
2004 yılında;
Belediye yönetimine, Recep Altepe'nin gelmesiyle bir dönem danışman olarak görev aldı.
Son olarak da 2009'daki yerel seçimlerde MHP'nin teklifini değerlendirdi ve bu kez Osmangazi Belediye Başkanlığı için MHP'den aday oldu ancak rakibi Mustafa Dündar'a karşı seçimi kaybetti.
Sönmez;
Sonraki dönemde ise rahatsızlandı ve Osmangazi Tıp Merkezi'nde yattı. Bir süre Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören Sönmez'e Gebze'deki Anadolu Hastanesi'nde ilik nakli ameliyatı da yapıldı.
Halen Osmangazi Tıp Merkezi'nde kalan Sönmez için arkadaşları, perşembe akşamı Kaültürpark Selçuk Restoran'da bir moral gecesi düzenlediler.
TMMOB'un eski İKK Genel Sekreteri Mustafa Özçelik ve arkadaşları öncülüğünde gerçekleştirilen gece, doğrusu herkesten övgü aldı.
Yine;
Pek çok kişi de bu özel gecede Sönmez'i yalnız bırakmadılar, yanında olduklarını gösterdiler.
Gerçi;
Salon çok kalabalıktı ama bakabildiğimiz kadarıyla Mehmet Gazioğlu, Abdullah Biçen, Bülent Aydemir, Fethi Uluçınar, Cevdet Yüce, Ziya Güney, Erhan Keleşoğlu, Orhan Efe, Bener Özcan, Ergun Elibol, Faruk Baykal, Muammer Kasapoğlu, Sadettin Işıl, Mustafa Taşkeser, Nedim Balıkçılar, Tuncer Dikensak, Hikmet Tepençelik, Osman Ayradilli, Şaziye Sezginer, Nizamettin Kaya, Necati Şahin, Ertuğrul Akagündüz, Hilmi Şensoy, Turgay Erdem, Nezih Fıçıcılar görebildiğimiz isimlerdendi.
Keza;
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Yenisölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan da o gece Basri Sönmez'i yalnız bırakmayanlar arasındaydı.
Gecede;
Dikkat çeken ise, MHP kanadı ile Osmangazi Belediyesi yönetiminin bu özel organizasyonda bulunmayışlarıydı ki, doğrusu, salonda bulunanlarca bu durum konuşulmadı değil.
Kendisi adına düzenlenen gecede sağlık sorunları nedeniyle çok fazla kalamayan Sönmez, duygu dolu konuşmasını yine kendine has üslupla anlattığı bir Amerikan fıkrasıyla noktaladı ki, geceden ayrılırken herkes tarafından ayakta alkışlandı.
Eski sağlığına kavuşmasının arzu edildiği gece, umarız moral kazanımı açısından diğer meslek odaları ile  belediyeler tarafından da düzenlenir.

DSP’nin görüştüğü AKP'li isim kim?
Masum Türker başkanlığındaki Demokratik Sol Parti'nin Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Tekirdağ, Korklareli ve Edirne kurmayları İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan Marmara Bölge Toplantısı'nda bir araya geldi.
67 kişilik bir yönetici heyetiyle gerçekleştirilen buluşmada hem parti içi meseleler, hem de ülke sorunları masaya yatırıldı ve bir dizi kararlar alındı.
Buna göre;
Tüm illerde kadınlardan başlayarak siyasi eğitimler verilmesi, örgütlenme çalışmalarının hızlandırılmasına ve partiye yeni isimler kazandırılmasına karar verildi.
İlk etapta da;
İstanbul'da CHP'li 3 İl Genel Meclisi üyesi, Trakya bölgesinde 3 belediye başkanı, Hatay'da CHP'li 2 belediye başkanı, Genç Parti Genel Sekreteri, HEPAR Genel Sekreteri ile Bursa'dan da adı ve görevi verilmeyen 1 AKP'li ile transfer görüşmelerinde sona gelindiği açıklandı.

SODEV’den 4’lü demokrasi paneli
Kısa adı SODEV olan Sosyal Demokrasi Vakfı'nın Bursa Şubesi'nin yarın "Türkiye'de demokrasi ve aydın sorumluluğu" adlı bir paneli var.
Bursa Şube Başkanı Mustafa Şenyurt'un öncülüğünde düzenlenen panelde İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, sosyolog/yazar Enver Aysever ve CHP'nin Parti Meclisi üyesi Levent Eyipişiren konuşacak.
Nilüfer Ataevler'de Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek panel saat 13.00'te başlayacak.

Yalovalı vekil de istedi Orhangazi’yi
Bir İnegöl'ün il olma meselesi.
Bir de Orhangazi'nin Yalova'ya bağlanma meselesi.
İkisi de zaman zaman ısıtılıp gündeme getiriliyor.
Buna son örnek AKP'nin Yalova Milletvekili Temel Coşkun'dan geldi.
Bursa'nın Orhangazi ilçesi ile İzmit'in Karamürsel ilçesinin Yalova'ya bağlanması ile Yalova'nın büyük bir il olacağını savunan AKP'li vekil, şu an için resmi bir çalışmadan söz edemeyeceğini ancak bu konuyu CHP Milletvekili Muharrem İnce ile de paylaşarak zaman zaman dillendirdiklerini açıklayan Coşkun, böyle bir katılımdan en çok da Orhangazi esnafının istifadesi olacağını düşünüyor.

GÜNÜN SÖZÜ
"Emeklilerin enflasyon karşısında ezdirilmeden makul bir yaşam standardına sahip olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır"
Faruk Çelik
(Çalışma Bakanı)

TARİHTE BUGÜN
Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi, CHP çatısı altında birleşti. SHP'li Hikmet Çetin oybirliğiyle genel başkan seçildi. (18 Şubat 1995)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.