Hava Durumu

Koç Grubu, Bursa’da 2013’e kötü sürprizlerle başladı!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2013 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2013 08:37

Dolayısıyla, yeni yılın ilk çeyreğine dair verilerin alınabilmesi için hayli bir zaman var.
Temenniler, 2013’ün 2012’den farklı olması yönünde.
Keza;
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın verilerine de yansıdığı üzere, 2011 yılına göre Bursalı girişimcinin 2012’de çekingen ve ürkek davrandığı ve yatırım için riske girmek istemediği görüldü.
Tam da;
Bu noktada Koç Grubu’nun, Bursa’daki en büyük yatırımı olan TOFAŞ’tan 800 işçiyi birden çıkarması, 2013’ün ilk günlerinde kafalarda soru işareti yarattı.
Nitekim;
Otomotiv kenti Bursa’da tek kalemde bu denli büyük bir tenkisat için yapılan açıklamada ise, Avrupa’daki otomobil siparişinin düşmesi gösterilmişti.
Şimdi ise;
Bursa iş çevrelerinde Koç Grubu’nun bir başka hamlesi konuşuluyor.
Konuşulan;
Koç yönetiminin, TOFAŞ’taki kararının ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Bursa Aygaz Dolum Tesisleri’nin de kapatılma kararı verildiği yönünde.
Bursa’da;
LPG sektöründe faaliyet gösteren ilk yatırımını 25 yıl önce yapan Koç Grubu’nun, şimdi de Aygaz’ın dolum tesislerinin kapatılmasına dair kararı, sendika çevrelerinde de şaşkınlık yarattı.
Mudanya Yolu’ndaki;
OSB’de faaliyet gösteren şirket, bir dönem 100’ü aşkın işçiyi bünyesinde barındırırken, sonraki süreçte taşeronlaşmaya ağırlık vermiş, bu nedenle işyerinde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası’nın da yetkisi düşmüştü.
Aktarılanlar;
Bursa’daki dolum tesisinin kapatılma kararıyla birlikte, çalışanların bir kısmının işten çıkarıldığı, bir kısmının da Aygaz’ın Yarımca’daki tesislerine kaydırıldığı yönünde.
Yeni yatırımların tesadüf kararlardan olmadığından hareketle, küçülme ya da kapatma kararları da, stratejileri mutlaka önceden belirlenen kararlardır.
İşte bu nedenle;
Koç Grubu’nun aynı zaman diliminde, Bursa’daki yatırımlarından birinde 800 çalışanı çıkarması, başka bir yatırımını da kapatması, grubun Bursa’ya kötü bir 2013 sürprizi olarak görünüyor.

 

 

Başkan Dündar’a sürpriz ziyaret

Bursa’nın;
1979-1988 dönemindeki eski Valisi Zekai Gümüşdiş ile 1982-1989 arasındaki eski belediye başkanı Ekrem Barışık’ın önemli bir ortak noktası var.
O da, 12 Eylül 1980 ihtilali.
Özellikle ihtilal sonrasında, diğer iller gibi Bursa’nın da her yönüyle yeniden dizayn edildiği süreçte aktif rol üstlenen Gümüşdiş ve Barışık, önemli bir tarihe de tanıklık etmiş yöneticiler.
Gümüşdiş ve Barışık dün sürpriz bir ziyaretle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ettiler. Aktarılanlar, sohbet havasında geçen ziyaretin, geçmişten günümüze yönelik bir köprü çizdiği şeklinde.

 

 

 

Zıt kutuplar akşam AS TV’de

Bu akşam;
AS TV’de “Politika Kulvarı”nda son dönemde adlarından sıkça söz ettiren iki siyasi hareketin temsilcilerini konuk edeceğiz.
İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Alanbel ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Ünsal, İmralı görüşmelerinden, ırkçılık tartışmalarına, yerel seçimlerden Bursa’ya değin zıt kutuplu geniş bir yelpazede saat 20.30’dan itibaren görüşlerini açıklayacaklar.

 

 

İlginç tesadüf dedikodu yarattı

Önceki akşam;
Orhangazi’de ilginç bir tesadüf yaşandı.
Milletvekili İlhan Demiröz ve kurmaylarıyla Orhangazi’ye adeta çıkarma yapan CHP İl Başkanı Metin Çelik, pek çok ziyaretin ardından Esnaf Kefalet Kongresi’ne de katıldı.
Kongrede ise;
Çok ilginç bir görüntü oluştu ve adı zaman zaman CHP ile anılan Orhangazi’nin Demokrat Partili başarılı belediye başkanı İsmail Tartar ile CHP il Başkanı Metin Çelik yan yana oturdu.
Haliyle;
Bu tablo, beraberinde birtakım söylentileri de beraberinde taşıyınca, neredeyse yaşanan kongreden önemli hale geldi bu tesadüfi birliktelik.

 

 

 

Kesinleşen Otomativ Test Merkezi için ne dedi?

CHP’nin;
Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursa’ya kurulması tartışmaları çerçevesinde Otomotiv Test Merkezi’nin yeri için Yenişehir’e itiraz ediyordu.
İtirazını da;
Yenişehir’deki verimli tarım arazilerinin heba olacağı endişesinden dolayı yapıyordu.
Ne var ki;
Karar verildi ve TSE’nin kurulacağı alan Yenişehir olarak netleşti.
Bu kararı nasıl karyıladığını deneyimli siyasetçiye sorduk.
“Söz konusu merkezin” dedi “Bursa’da kurulacak olmasının kesinleşmesi, kentimiz ve otomotiv sanayii için iyi olmuştur”
Ama itirazını da anımsattı:
“Merkezin, Yenişehir yerine Karacabey’deki verimsiz araziye kurulması daha iyi olurdu”
Hedefi de gösterdi:
“Şimdi sırada Otomotiv Test Merkezi’nin Avrupa’da yetkin kurumlarca akredite edilmesi var. Bu hedef çok önemlidir, yakından takip edeceğiz”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.