Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’nun 110 kişilik Çin çıkarmasında Bursa da var

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2013 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2013 01:25

Süreç içinde;
Çin’e yapılması planlanan bu nezaket ziyareti aynı zamanda ticari bir işbirliğine de dönüşebilir umuduyla geniş kadrolu bir ziyarete dönüştürüldü.
Bu yönde;
Bir süre önce Bursa’ya da gelerek işadamlarıyla buluşmaya başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sanayisi gelişmiş illerden temsilciler istedi.
Bursa’daki görev de, DOSAB eski başkanı, işadamı Ertuğrul Kaplan’a verildi.
Kaplan’ı;
Kılıçdaroğlu adına arayan CHP Genel Merkezi yöneticileri, gezinin Bursa ekibinin oluşturulması için acele edilmesini ve makul sayıda isim verilmesini istedi.
Kaplan da yaptığı görüşmeler sonrasında Çin gezisine -ismi gizli tutulan- Bursa’dan 5 işadamını dahil etti.
Böylece;
Toplam 60 işadamı oldu ki, çok sayıda gazeteci, 6 milletvekili, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Faruk Laloğlu ve yardımcı personelle birlikte Çin heyeti sayısı 110 kişiye ulaştı.
Bu yöndeki program Çin’den de onay alınca iş şimdi Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmeye kaldı.
Planlamaya göre;
Uçuş bu cumartesi akşamı Ankara’dan Esenboğa’dan özel bir uçakla.
Pekin, Şanghay ve Urumçi’de teknik ve ekonomik incelemelerde bulunacak olan CHP heyetinin Çin ziyareti 6 gün sürecek.
Bursa’dan hiçbir milletvekilinin katılmadığı, sadece CHP kimliği ile işadamı Ertuğrul Kaplan’ın katılacağı ticari işbirliği ve teknik gezisi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da çok sayıda işadamıyla yurtdışında Gabon’da olduğu bir sürece denk gelmesi de bir hayli dikkat çekici.

 

Birleşme için net bir itiraf

Demokrat Parti;
7 Ocak 1946’da kuruldu ve 4 yıl sonra yapılan seçimlerde de 27 yıllık tek parti dönemini sona erdirdi.
27 Mayıs 1960 darbesiyle kapatılan parti, 2007 yılında DYP’nin adını De- mokrat Parti olarak değiştirmesiyle yeniden aktif siyaset sahnesine dönmüş oldu.
7 Ocak’ta;
DP’nin 67. kuruluş yıldönümü kutlandı. Misyonun son lideri Gültekin Uysal’ın bu yöndeki bir açıklaması ulaştı dün elimize.
Özellikle;
DYP ve ANAP birleşmesine dair görüşü ilginçti.
“Bu birleşmenin başarılı olduğunu düşünmüyorum” diyen Uysal, “insanların beklentisine cevap verebilecek bir süreci maalesef yürütemedik” derken belki de merkez sağ adına bir itirafta bulunuyordu.

 

Adaşının sürprizi 48. yaşı kutlattı

İlginçtir;
Böyle farklı durumlar nedense AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk’ün başına geliyor.
Gittikleri Bulgaristan’da araçlarının çalınması, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı takip ederken trafik polisiyle girdiği polemik sonucu, gazete mansetlerine çıkması da bu tür.
Dün de;
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın aracılığıyla Öztürk’ün, 47 yaşına dek gerçek doğum gününü bilmediği ortaya çıktı.
Bulgaristan’a yapılan bir gezide, köyün nüfus kayıtlarında doğum gününün 7 Ocak 1965 olduğu görülen Öztürk’e, ilk gerçek doğum gününü de Başkan Dündar sürpriz bir şekilde yaptı.

 

10 kuruşluk zamma açıklama

Burulaş’ın;
BuKart bilet ücretlerine yaptığı 10 kuruşluk zam, büyük muhalefet partilerince pek fark edilmese bile özellikle BBP yöneticilerinin dikkatini çekmişti.
Hatta özel bir hesaplama yapıp, bu 10 kuruşluk zammın ufak ama 1 yılda yüzde 19’a varan bir zam olduğunu açıklamışlardı.
Bu yönde Burulaş’tan bir yanıt geldi BBP’lilere.
Tarifenin;
Ankara’da 1.75 lira, İstanbul’da 1.95 lira, İzmir’de de 1.85 lira olduğu belirtilen açıklamada, Bursa’da bu ücretin 1.60 liraya getirildiği belirtiliyor ve hat uzunluğuna göre de en düşük ücretin Bursa’da olduğu aktarılıyor.

 

MHP yönetiminden eleştiri yağmuru

Deyim yerindeyse;
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş dün adeta eleştiri yağmuruna tuttu AK Parti’yi.
İlçe başkanları ve yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Almira Otel’de gazetecilerin karşısına çıkan Toktaş, 2012’yi de göz önüne alarak Bursa’nın ve Türkiye’nin iyi yönetilmediğini anlattı.
Bu yönde çeşitli örnekler de verdi.
Toktaş’a göre;
Dış politika iflas etti, ekonomi de hızla küçülüyor.
Bursa’daki 160 bin firmanın sigorta pirim borçlsu olması, TOFAŞ’tan 800 işçinin çıkarılması, ihracat rakamlarının düşmesi Toktaş’ın anlattığına göre somut örnekler.
Bursa’daki;
Eğitimi de başarı grafikleri ve “yandaş sendikayla yürüttüğü usulsüz görevlendirmeler” nedeniyle “çivisi çıkmış” olarak tanımlayan Toktaş, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın da acilen istifasını istedi.
Bursa’da;
10 yıl süresince Orhaneli hariç, başlanıp bitirilen tek bir hastane bulunmadığını, Bursa’da sağlık sorununun “içler acısı” olduğunu anlatan MHP İl Başkanı, belediye uygulamalarından da örnekler vererek AK Partili yerel yönetimlerin de imardan, ulaşıma, bütçeye değin pek çok konuda çözümsüzlükten öteye gidemediğini anlattı.
Hasan Toktaş’ın;
Sunumunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da vardı.
Hele hele;
Arınç için ifade ettiği “Normal bakanlar bile milletvekili olduğu vilayetleri, genel bütçeden ihyaya çalışırken, kendisi bırakın ihya etmeyi, Bursa’nın  genel bütçeden aldığı yatırım payı azaldı” sözleri dikkat çekiciydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.