Hava Durumu

Kılıçdaroğlu Bursa'da, CHP'liler telaşta, işadamları da kuyrukta!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2012 02:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2012 02:09

Bunun nedeni ise;
Bu gece Hilton Otel'de Bursalı sanayici ve işadamlarıyla yapılacak 250 kişilik buluşmaya, iş camiasından talep patlaması yaşanması ve yemekli buluşmaya katılacakların sayısının 500'ü geçmesi nedeniyle otelde yeni düzenlemeler yapılması.
CHP kurmayları, dün akşam geç saatlerde yaptığımız görüşmede hala masa düzenlemesi yapıyordu.
Talep patlamasının CHP'lileri sevindirdiği bir gerçek.
Hele hele;
Kılıçdaroğlu'nun yemeğine katılmak için "Bursalı 150 cesur yürekli işadamı" aranırken, bu sayıda patlama yaşanması bir hayli tetiklemiş CHP'lileri.
Bu arada;
Çelik başkanlığındaki CHP'liler, genel başkanları için hazırlık yaparken bir yandan da AK Parti üyesi görünen CHP'lilerin durumu ile uğraşıyorlar.
Bu yönde;
Genel Merkez'den gelen talimatta CHP'de aktif üye kalmak isteyenlerin yeniden üye formu doldurması gerektiği belirtiliyor.
Yanı sıra; İki de dilekçe örneği gönderilmiş ki, biri üyesi görünen AK Parti'nin ilçe başkanlıklarına, diğeri de Cumhuriyet Savcılığı'na verilmek üzere hazırlanan itiraz dilekçeleri.
AK Parti üyesi görünen CHP'liler için yargıya başvurmaya hazırlanan CHP yönetimi, bu işlemi 15 Aralık'a kadar tamamlamayı amaçlıyor.

AK Partili başkanın kızları CHP'li çıktı

Ali Turan;
Tirilye'nin iki dönemdir üst üste AK Parti'den seçilen ve bölgenin sevilen bir belediye başkanı.
Ne var ki;
Turan da, partiler arası "mükerrer üyelikler" konusunda canı sıkılanlardan.
Çünkü yapılan incelemede Başkan Turan'ın iki kızı da CHP üyesi çıktı.
Doğal olarak Turan ailesi tepkili. Yaptıkları incelemede;
İstanbul'da yaşayan kızı Elif Turan'ın CHP Üsküdar üyesi, diğer kızı Devrim Turan Teke'nin de CHP Niğde Aksaray üyesi göründüğünü gördüklerini anlatan Başkan Ali Turan haliyle şaşkın.
Bilgileri dışında CHP üyesi yapıldıkları için, kızlarının ilk etapta Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu da aktaran Turan, istekleri dışında AK Parti'li ya da CHP'li olan pek çok kişinin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Uluğbay 8 yıllık eğitimi anlatacak

Milli Eğitim eski bakanlarından Hikmet Uluğbay cumartesi günü Bursa'ya geliyor.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü ve haftası etkinlikleri kapsamında davet edilen DSP'li eski bakan Uluğbay'ın en büyük özelliği 8 yıllık kesintisiz eğitimin uygulayacısı olması.
Bakan Uluğbay'ın, 4+4+4 eğitim sisteminin tartışıldığı süreçte cumartesi günü Görükle'deki ÇEK Kültür Merkezi'nde saat 15.00'te yapacağı sunumun dikkat çekici olacağını düşünüyoruz.

Yalçın, bugün açıklama yapacak

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelemesi sonucu CHP ile aralarında krize yol açan "mükerrer üyelikler" konusunda bugün bir açıklama yapacak ve bazı belgeleri de kamuoyu ile paylaşacak.
Sedat Yalçın, akşam da AS TV'de canlı yayın "Politika Kulvarı"nda konuğumuz olacak ve bugün yapacağı açıklamaların detaylarını saat 20.30'dan itibaren programda konuşacağız.

Büyükşehir'de 2. oturum var

Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısının 2. oturumu bugün, Recep Altepe başkanlığında gerçekleştirilecek. Başkan Altepe, Meclis toplantısı öncesinde de Yeni Mahalle'deki Yeşil deresi ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştirecek.

BURBAK'a 3'lü ortak sorular

Bursa'da;
CHP'nin eski yöneticilerinden Gündüz Gürler, İsmail Tolun ve Ahmet Haşim Paker, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURBAK Genel Müdürlüğü'ne dün bir dilekçeyle başvurarak dikkat çeken sorular yönelttiler.
Şirkette çalışan personel sayısını, bu kişilerin işe nasıl alındığını, bundan sonra alınacak personel için hangi yol izleneceğini soran 3'lü dilekçe grubu, şimdiye kadar ne kadar gelir edildiğinin yanı sıra personel giderlerini de öğrenmek istiyor.
Yine; Yöneltilen bir başka soru da elde edilen gelirin, hangi ilk kademe belediyelerine ne kadar aktarıldığı.
3'lü grup, şimdi Bilgi Edinme Kanunu uyarınca bu sorulara cevap bekliyor.

Düşük rekolteyi Bakan'a sordu

Bursalı;
Zeytin üreticilerinin gözü bir süredir MHP'nin Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'daydı.
O da, beklenen adımı attı ve üreticiler adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e yönelik önerge vererek, 2012-2013 sezonunda sofralık zeytinde yaşanan rekolte düşüklüğünü sordu. Özellikle; Körfez yöresi üreticilerinin, yüzde 70-80 oranlara ulaşan rekolte kaybı içinde olduğunu aktaran Büyükataman, kooperatif ve bankalara olan borçların ertelenip ertelenmeyeceğini, bir sonraki dönem için nasıl bir finansman temin edileceğini sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.