Hava Durumu

Kılıç’ı dinlerken kızdı Feyzioğlu’nda da patladı

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2014 08:27

Elbette ki; Kimse önceden bilemezdi dün Türkiye’nin gündemine bir anda düşen Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaşananları.
Ne var ki;
Kısa bir süre önce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde Haşim Kılıç’ın hükümete yönelik eleştirilerinin olduğu tablo göz önüne geldiğinde dün yaşananlara pek de şaşırmamak gerekiyor.
Hatırlanacaktır;
AYM Başkanı Kılıç, törendeki konuşmasında çeşitli suçlamalarla yargının çökmenin eşiğine geldiğini, yargının karşı karşıya kaldığı durumun adının da vicdan yolsuzluğu olduğunu söylemiş ve bu sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü.
Öyle ki;
O görüntüler akıllara geldiğinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın başta hükümet üyelerini şaşırtan bu ağır eleştirileri karşısında da, Başbakan Erdoğan’ın sanki yerinde zor oturduğu hatırlanıyor hemen.
Bu nedenle;
Başbakan Erdoğan’ın, dün partisinin Afyon’da başlayan siyasi kampına katılmadan önce Ankara’da Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu dinlerken gösterdiği tepki, kimilerine göre şaşırtan bir durum, kimilerine göre de beklenebilecek bir davranış biçimi.
Bildiğimiz kadarıyla;
Danıştay’ın kuruluş tarihinde ilk olan bu olay, uzun süre hafızalardan çıkmayacak görünüyor.
Görüntülere bakılırsa;
Yine;
“Siyaset” ve “edepsizlik” üzerine süren karşılıklı sözlü tartışmanın, Cumhurbaşkanı Gül’ün küçük müdahalesi ile son bulduğu da dikkat çekiyor ki, her yönüyle dikkat çeken ve tartışma yaratan bir durum.
Diğer yandan;
Başbakan Erdoğan’ın bu öfkeli halini yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile iliştirenler de var ancak, henüz olası rakibi ya da rakiplerinin bile olmadığı böylesine bir ortamda, dün yaşanan bu sertlik, geleceğe yönelik idari ipuçları da veriyor görünüyor.

 

Paralel operasyon Bursa’ya gelir mi?

Ankara’dan;
Gelen haberler paralel kadrolara karşı kamuda büyük bir revizyonun başladığı yönünde.
Hatta;
Bakanlıklar düzeyinde üst düzey kadrolardan başlanarak bu taramanın ve atamaların yapıldığı belirtiliyor.
Keza, bazı bakanlıklara bağlı il müdürlüklerinde de çok sayıda il müdürünün ve yardımcısının değiştirildiği haberleri de geliyor.
Henüz;
Paralel yapıya karşı başlatılan bu geniş kapsamlı ayıklama operasyonu Bursa’ya detaylı olarak sıçramış değil.
Ya, Bursa’da paralel yapı mensubu bürokrat öyle çok yok.
Ya da, eli kulağında, ayıklama operasyonu Bursa’ya gelmek üzere.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.