Hava Durumu

Keskin öyle bir konuştu ki önce herkes şaştı sonra ise?

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2012 08:42
Dün sabah;
Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde yıllık icraat toplantısı yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin öyle sözler söyledi ki, bu yönde geçmişe dair ne varsa hepsini geçersiz kıldı.
Öyle ki, bu sözler sanki iktidarın temsilcisinin değil de, bir muhalefet partisinin ilçe başkanının söylemleri gibiydi.
Peki ne dedi Özgen Keskin, yıllardır kıvanç duyduğu ilçesi Yıldırım'a dair?
Başlıkları şunlardı.
"İlçede hala denetleyemediğimiz alanlar var, kent çok çarpık.
21. yüzyılda Yıldırım'da Afrika'dan daha kötü bir yaşam var.
Şu anda ova bir felaket, oysa ova Bursa'ya lazım.
İlk Bursa depreminde çoluk çocuk tüm evler birer mezar olacak"
Bizim şehrimizdeki meydanlar meydan değil. Ve dahası... Başkan Keskin, herkesin şaşkın bakışları altında öyle bir özeleştiri yaptı ki yerel seçimlerin 3. yıldönümünde şaşırmamak elde değildi.
Nedeni ise az sonra anlaşıldı ve "şimdi de çılgın projemi açıklamak istiyorum" dedi.
Keskin'in projesi, Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerini tümüyle ortadan kaldırmak, bu bölgelere 50 bin konutluk yeni Yıldırım yaratmak.
Tabii, inşaatları yapacak ve payını alacak olan özel sektör eliyle.
Vatandaş ise para vermeyecek. Evini verecek, yeni lüks daire alacak.
Bu yönde, bu 7 mahallede yılbaşında gizlice belirlenmiş ve fotoğraflanmış tam 9477 ev var ki hepsi kökünden yıkılacak ve yeşil alanların, parkların, sosyal donatı alanlarının bulunduğu 8-10 katlı binalar inşa edilecek.
Bu fotoğraflama işi yapıldığı için de bu saatten sonra vatandaşların daha fazla daire sahibi olması için şimdi çürük yapılarına ilaveler yapmasının da hiçbir anlamı yok.
Bursa'daki en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak bu iş seneye mayısta start alacak ve o zamana değin de hem bürokratik işler yürüyecek, hem de akademik odalardan yararlanılacak.
Bu büyük dönüşüm yapılabilir mi bilinmez ama, yapılırsa da Keskin, Bursa'nın en kötü ilçesi konumundaki Yıldırım'ın kaderini değiştiren isim olacak.


Demokratlar görev dağılımını yaptı

4 adaylı kongrede açık farkla İl Başkanı seçilen Ahmet Yıldırım yönetimindeki Demokrat Parti'nin kurmay kadrosu belli oldu.
Yapılan ilk yönetim kurulu sonrasında, başkanvekilliğine Hasan Gülayan, Teşkilat Başkanlığı'na Necdet Nalıncılar, Seçim İşleri'ne Raif Sezer, Basın Sorumluluğu'na Ahmet Galip Gürbüz, İl Sekreterliği'ne Engin Özkan, İl Muhasipliği'ne Mustafa Sarıkaya, Yerel Yönetimler'e Zeki Mete, Kadın Kolları Sorumluluğu'na Filiz Sır ve Gül Eda Kıvrak, Gençlik Kolları Sorumluluğu'na Serdar Coşkun, Sosyal İşler'e Süleyman Şaru, Mali İşler'e Ercan Ateş, İlçeler Sorumluluğu'na Salim Kaplan, Ekonomik İşler'e Nevzat Adıman, STK Sorumluluğu'na İlyas Kurtuluş getirildi.
Yine;
Ziraat Komitesi Mehmet Güner ve Ercan Aslan, Spor Komitesi Osman İnan, Sağlık Komitesi Halil Yıldız ve Ferda Baysan, Hukuk Komitesi Güner Elçin ve Mustafa Canbaz, Esnaf Komitesi Mustafa Nafizöz ve Fikret Keskin, Ar-Ge de Metin Duran başkanlığında oluştu.


AKP’de herkes bu listeyi bekliyordu

Geçen yıl bugünler AKP'de inanılmaz bir yarış, telaş ve merak vardı. Çünkü;
12 Haziran genel seçimleri öncesinde 18 kişilik milletvekili adayı listesi belirli olacaktı.
Nitekim geçen yıl bugün liste belirlendi ve AKP'nin 180 Bursa milletvekili aday adayından 162'si Ankara tarafından elendi, 18 kişilik liste belirlendi. Hatırlanacaktır, liste sürprizleri de beraberinde getirdi.
Örneğin;
Seçilmişlere adaylık yasağına rağmen görevlerinden istifa eden İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Yıldırım ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Tığ listelere alınmadı.
Yanı sıra; başta Hasan Tuğcu, Tahsin Bulut, Fatih Acar, Cennet Cankılıç, Dilek Durak, Murat Polat, Müfit Aydın, Özkan Özipekliler, Işıl Zeliha Gençoğlu, Hakkı Üçüncü, Mehmet Akkuş, İzzet Şenocak, Murat Demir, Tahsin Kara olmak üzere pek çok isim de milletvekili adayı listesine bile alınmayarak sürprizlerin kaynağı olmuştu.


Bursa-Urfa hattı adeta kilitlendi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in dün Urfa'da rahatsızlanması ve hastaneye kaldırılması haberi anında da Bursa'ya düştü ve hem yakınları hem de partilileri Bursa-Urfa hattında telefon trafiğine girdi. Ve tabii çok sayıda kişi de Bursa'da kendi aralarında bilgi almaya, gazetecilere ulaşmaya çalıştı. İlerleyen saatlerde de Çelik'in tansiyon düşümüne bağlı olarak rahatsızlandığı haberleri geldi ki, Bursa'daki yakınları da biraz olsun rahatladı.


CHP’de devir teslim bugün

Şu ana değin yapılan CHP'nin 4 ilçe kongresinden en önemli sonuçların çıktığı Osmangazi'nin yankısı halen sürüyor. Bu yankıların eşliğinde bugün de ilçe başkanlığı binasında devir-teslim töreni yapılacak ve mazbatasını alan yeni başkan İsmet Karaca, kurmayları ve partililer eşliğinde, koltuğu eski başkan Yücel Akgün'den devralacak.


DSP’liler harıl harıl çalışıyor

Demokratik Sol Parti'nin, Parti Meclisi Üyesi Murat Özbilge ile İl Başkanı Necmettin Şengül dün Bursa Hakimiyet'te konuğumuzdu. Yerel seçimlerin 3. yıldönümü nedeniyle, AKP'li belediyelere yönelik basın toplantılı bir muhalefet hazırlığı yaptıklarını anlatan DSP kurmayları, ellerindeki donelere son rötuşlarını verdiklerini ve yakın zaman içinde de bunları Bursa kamuoyu ile paylaşacaklarını anlattılar.


TARİHTE BUGÜN

Türkiye, ODTÜ aracılığıyla ilk kez internet sistemine bağlandı. (12 Nisan 1993)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.