Hava Durumu

Kentin misafir odasının değişimi için rekor sayıda proje şaşırttı

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2012 08:50
İlk adım;
29 Mart 2009'daki yerel seçim sonrasında atılmıştı.
Gerçi;
Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminden beri bölgenin yenilenmesi fikri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kafasındaydı.
Ama, Atatürk Caddesi'ndeki Orhangazi Parkı'nda yıllardır yaşanan görüntü kirliliğini ortadan kaldırma projesi bir program dahilinde yürüyordu.
Keza;
Kentin vitrini olan Atatürk Caddesi'nin modern bir görünüme kavuşması hedefi doğrultusunda planlanan Cadde Cephesi Sağlıklaştırma Projesi'ne, Büyükşehir Belediyesi tarafından Heykel PTT binasından başlandı.
Gelinen süreçte ise bu uygulamaya cadde esnafı da destek verdi ve hatta bazı büyük mağazalarda cephelere led ışıklandırmalar da konularak estetik bir görüntü elde edildi.
İşte;
Bu uygulama doğrultusunda bir işlem de Ulucami, Orhan Camii ve Kozahan arasındaki bölge için başlatıldı.
Ve;
Orhangazi Parkı'ndaki fonksiyonel bozukluğu yıllar sonra da olsa gidermek için belediye tarafından tasarım yarışması açıldı, başvuru süresi de 7 Şubat'ta sona erdi.
Dün ise;
"Orhangazi Parkı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması"na tam 61 projenin katıldığı açıklandı ki, bu denli yoğun başvuru, belediye yönetimini de şaşırttı.
Doğrusu bu rakam bizleri de şaşırttı.
Bize göre;
Adeta rekor derecedeki bu kadar çok projenin yarışmaya katılmış olması ortaya iki sonuç çıkartıyor.
Birincisi;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, Bursa'nın mühendis ve mimarlarına yaptığı "Kent için projeler üretin, gelin birlikte çalışalım" teklifi olumlu yanıt buldu.
İkincisi de;
Kentin göbeğinde yıllardan beri bir çirkinlik abidesi olarak duran heykelli havuz ve çevresinin bir an önce yenilenmesi gerektiğine demek ki teknik adamlar da şiddetle onay veriyor.
Şimdi gözler;
Jürinin, önümüzdeki hafta 23 Şubat'ta açıklayacağı sonuçlara çevrildi ki, sonrasında da bölgeye kazma vurulacak.



Cadde isimlerini Bursa ile örnekledi

Ordu'da;
Cadde isimlerinde yapılan değişiklik MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ı da harekete geçirdi.
Bu yönde;
TBMM'de, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e bir önerge verip, "halk alışamadı" denilerek değiştirilen cadde isimleri "İstiklal", "Cumhuriyet" ve "Hürriyet"i sordu.
Aybastı ilçesindeki bu değişimin "Cumhuriyet rejimiyle bir hesaplaşma" olup olmadığını soran Büyükataman, önergesinde "Halk aşılamadı gerekçesiyle bu cadde isimlerini değiştiren zihniyet, yarın Cumhuriyet kavramını da halk aşılamadı diyecek midir" cümlesine de yer verdi.
Büyükataman;
Önergesinde, Bursa'dan da alıntı yaptı.
Ve;
"Zeytinbağı'na Tirilye diyenler mi, İstiklal, Hürriyet, Cumhiriyet isimlerinden rahatsızdırlar" diyerek, AKP'li belediyenin yaptığı bu değişikliğin soruşturulmasını istedi.



DP'de Nilüfer ilçe kongresi ertelendi

Planlamaya göre; Bursa'da Demokrat Parti'nin ilçe kongreleri süreci bu pazar günü yapılacak Nilüfer ilçe kongresi ile sona erecekti. Ne var ki; Kongrenin yapılması öngörülen Küçük Sanayi Sitesi'ndeki BESOB tesislerinden gelen "doluluk" haberi, DP'nin Nilüfer kurmaylarını sıkıntıya soktu. Bu nedenle dün konuyu İl Başkanı Ahmet Yıldırım'la görüşen İlçe Başkanı Semra Çetin ve kurmayları kongre tarihini zorunlu olarak bir hafta ileri alıp, 26 Şubat Pazar gününe kaydırdılar. DP'nin Nilüfer kanadında Nejat Tomaç'tan boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna atama ile oturan Semra Çetin, kongre öncesinde şimdilik tek aday olarak görünüyor.



AKP İl Başkanı Sedat Yalçın Umre'de

Yerine de Cemalettin Torun vekalet ediyor.
Biraz da tesadüf olsa gerek ki, Yalçın Bursa'da yokken ve henüz tarihi de belli olmayan AKP il kongresi öncesinde Yalçın'la ilgili bazı yakıştırmalar, dün akşam saatlerinde Cemalettin Torun'u açıklama yapmaya zorladı.
Partisinin genel hiyerarşik işleyişini uzunca anlatan Torun, kısaca iki mesaj veriyor.
Bir;
"AKP'de herkes il başkanı olamaz, bunun kriterleri var" diyerek, isimleri geçen bazı kişilerin başka amaçlar doğrultusunda bu işe soyunduğunu ima etmeye çalışıyor.
İki;
İl Başkanı Sedat Yalçın'ın Ankara'ya gönderilerek Bakan Yardımcısı olma gibi bir ihtimalin bulunmadığını söyleyip, AKP teşkilatlarına 'uyanık olun' mesajı gönderdi.



Sefer tarihine cevap bekliyor

Ankara ile Bursa arasını 2.5 saate düşürecek hızlı tren projesi şimdi de CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli tarafından TBMM'ye taşındı. Bursa ile Yenişehir arasındaki 75 kilometrelik ilk etap ihalesi tamamlanan proje ile Yenişehir-Bilecik ayağının ne zaman tamamlanacağını ve 2012 bütçesinden ayrılan payın ne kadar olduğunu soran Kaleli'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a yönelik verdiği, seferlerin ne zaman başlayacağına dair önerge, "hızlı tren projesinde ağır yol alınıyor" söylemlerini destekler nitelikte oldu.


GÜNÜN SÖZÜ

"12 Eylül döneminde yapılan tüm kanunları değiştirelim, eğer hükümet bunları değiştirmezse o tuzağa onlar da düşebilir, yarın Savcı'nın kimi çağıracağı belli olmaz"
Gürsel Tekin
(CHP Gn Bşk Yrd)


TARİHTE BUGÜN

Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis'in uçağı, Ankara Güvercinlik'ten kalktıktan hemen sonra düştü, Bitlis ile beraberindeki 3 subay ve 1 astsubay öldü.
(17 Şubat 1993)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.