Hava Durumu

Kararlara uymayan yeşil otobüsler için ilk yaptırım UKOME'den geldi

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2012 08:32
Ulaşım konusunda;
BURULAŞ aracılığıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlara uymamakta direnen özel halk otobüsçülerine ilk yaptırım Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) geldi.
Cuma günü;
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Afşar başkanlığında gerçekleştirilen UKOME toplantısında, halkın daha ucuz ulaşım sağlaması için istenen yeni vadilatörleri ısrarla kullanmak istemeyen 355 "yeşil otobüs" konusu da gündeme geldi.
Oysa;
Söz konusu validatörler (bukart'ı okuyan cihazlar) kullanılabilse iki önemli avantaj sağlayacak.
Birincisi;
Bursalılar aktarma indiriminden yararlanıp, daha ucuza yolculuk yapacaklar.
İkincisi de;
Bu cihazlarda GPS sistemi de bulunacağından artık tüm yeşil otobüsler uydudan takip edilip, çalışıp çalışmadıkları takip edilecek belediye tarafından.
Ne var ki;
Özel halk otobüsçüleri bu aktarmayı ısrarla kabul etmeyince ilk yaptırım batı hattından geldi!
Alınan kararla;
Daha önce Uludağ Üniversitesi'ne değin giden yeşil otobüslerin bir kısmının Acemler İstasyonu'ndan, bir kısmının da Küçük Sanayi İstasyonu'ndan ileri gitmeleri yasaklandı.
Karara göre;
Özellikle Küçük Sanayi Sitesi'nden sonra Bursaray ile paralel giden yeşil otobüslerin önemli bir bölümü artık bu güzergahta bulunamayacak, besleme hatlarına çekilerek Bursaray istasyonlarına yolcu taşıyacaklar.
Böylece batı hattında artık eskisi gibi yeşil otobüs bulunamayacak.
Bu karara özel halk otobüsçülerinin tepki göstermesine rağmen idare, geri adım atmamakta kararlı.
Keza;
UKOME yönetiminde bulunan BESOB temsilcisinin de belediye lehine oy kullanması, kentte vatandaşlardan zaman zaman tepkiler alan özel halk otobüsçülerini iyice köşeye sıkıştırdı.
Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçecek karar için Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı da bilgilendirildi.
Belediye yönetimi;
Şehir trafiğini rahatlatmak için artık her toplu ulaşım aracının Heykel'e çıkmasını istemediği gibi Heykel'den en uzak noktalara tek araçla gidilmesini de istemiyor.
Bu nedenle;
Bursa'da halen olan 210 otobüs hattını 150'ye indirmeyi amaçlayan ve Bursaray kullanımını artırıp, kent trafiğini de rahatlatmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi yönetimi, gelişmiş şehirlerdeki sistemi Bursa'ya entegre etmenin ilk adımını da atmış oldu.



Üçlü kararname ile bakan müşaviri oldu
TBMM'de;
23. dönem Bursa milletvekili olarak görev yapan Mehmet Tunçak, Maliye Bakanlığı'na müşavir olarak atandı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzalarıyla üçlü kararname sonucu müşavir olarak görevlendirilen hukukçu eski parlamenter Mehmet Tunçak'ın atama kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.
Maliye Bakanlığı'na 1. derece kadro ile atanan AKP eski milletvekili Mehmet Tunçak, 12 Haziran seçimlerinin ardından Ankara'da serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştı. Tunçak'ın üçlü kararname ile çıkan bu atama kararı, Bursalı partilileri arasında da mutluluk yarattı.


Eleştirdikleri konu MHP'nin başına geldi
Hafta sonunda;
MHP'nin Gemlik ilçe kongresi vardı.
Tahminlerin tersine, mevcut başkan ve Gemlik'in son seçimdeki belediye başkan adayı Mehmet Kayaoğlu yeniden aday olmadı.
Bu göreve ise Osman Durdu aday oldu ve oluşturulan ekibiyle birlikte MHP'nin Gemlik'teki yeni başkanı seçildi.
Ne var ki;
Bu seçimde dikkat çeken noktalardan biri de katılıma ilişkindi.
Çünkü; 400 delegesi bulunan partinin yönetim seçiminde sadece 191 delege oy kullandı. Üstelik, bu kongreye MHP'nin Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın da katılmasına rağmen!
Bu tablo; Akıllara, geride kalan AKP ilçe kongrelerini getirdi. AKP'de de bazı ilçelerde tek listeli seçimlerde katılım düşük olmuş ve bu düşük oranlar diğer siyasi partilerin kulislerinde de eleştiri konusu olmuştu. Şimdi ise benzer durum MHP'de de yaşandı ki "iğne/çuvaldız" deyimini hatırlattı.


26 Şubat kararı krize dönüşüyor
Görünen o ki;
CHP'de olası kurultaylar art arda yapılacak.
Bursa'dan da 8 delegenin imzasıyla, muhaliflerin yurt genelinde topladığı 362 imza sonrası CHP Genel Merkezi'nin 26 Şubat için almak zorunda kaldığı olağanüstü tüzük kurultayı, daha yapılmadan tartışılmaya başladı.
Muhalifler;
Bu kurultayın gündeminin Genel Merkez tarafından belirlenmesinin hukuki olmadığı düşüncesinde ki, bu kurultay daha yapılmadan mahkemelik olacak görünüyor.
Keza;
Genel Merkez yönetimi, 26 Şubat sonrası için de yeni olağanüstü kurultaylar için yeşil ışık yakınca, umutlarını bu tüzük kurultayına saklayan muhalifler, beklentilerini bu ilk kurultayda karşılayamayacak havasına girdiler ki, CHP içindeki çatlak da büyümeye başladı.


TARİHTE BUGÜN

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, 73 yaşında Ankara'da evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.
(31 Ocak 1990)


GÜNÜN SÖZÜ
"Uludağ, yaz ve kış, Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Dünya turizm ve kış spor merkezlerinde ne varsa biz de onu yapacağız"
Recep Altepe
(Büyükşehir Bld Bşk)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.