Hava Durumu

Kapıdan çevrilen konuktan geriye 4 önemli soru kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2012 08:46
Dün belki de;
Sosyal medyada en fazla yorum, Almanya'nın Hessen eyaletinin Başbakan'ı Volker Bouffier'in, Ulucami'ye sokulmamasına dair yapıldı.
Bilmeyenler için kısaca aktaralım.
Vali Şahabettin Harput'un resmi davetlisi olarak tam 70 kişilik bir ekiple bir süredir Bursa'da bulunan konuk Başbakan dün de Bursa turuna çıktı.
Resmi görüşmelerini tamamlayan konuk heyet önce Tophane'ye gitti, Orhan Gazi ve Osman Gazi türbelerini gezdi, sonra da kılıç kalkan gösterisi izledi.
İlginç olanı ise sonradan yaşandı.
Konuk Başbakan, beraberindeki Türk heyetin nezaretinde Ulucami'ye gitti, daha doğrusu götürüldü.
Ne var ki;
Ulucami görevlileri Hessen'in Başbakan'ı Bouffier'i camiye almadılar.
Gerekçe olarak da "içeride kadınlara özel program olduğu" söylendiği ifade edildi.
Bunun üzerine, hem nezaret eden Türk heyeti, hem de Alman konuklar, cami kapısından geri döndürüldüler.
Bu durum da dün fazlasıyla konuşuldu.
Şimdi akıllara şu sorular geliyor.
Bir...
Örneğin bir Türk hükümet üyesi, Almanya'da götürüldüğü bir kilisede, üstelik kameraların önünde içeri sokulmasaydı, kim bilir neler neler düşünülürdü?
İki...
Ulucami'nin yerini bilmeyen konuk Başbakan'ı oraya götüren Türk heyeti olduğuna göre, bu heyet, bu tür programları günlük ve ayaküstü rastgele mi yapıyor?
Üç...
Bursa Vali Yardımcısı'nın ve Osmangazi Belediye Başkanı'nın nezaretinde gerçekleştirilen Bursa gezisinde, Ulucami kapısından çevrilen konuk Başbakan, kötü niyetli olup ayak üstü kameralara bir şeyler söyleseydi  ne olurdu?
Ve dört...
Özel günlerde bile Bursa'nın bu en ulu ibadethanesinin her yerini erkeklere kapatmak, ya da inisiyatif kullanamamak ne derece doğru?


1 yıl önce alındı, ancak durum aynı!

Geçen yıl CHP'nin Bursa örgütleri deyim yerindeyse fokur fokur kaynıyordu.
Nitekim;
1 yıl önce bugün, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, bazı milletvekillerinin de desteği ve isteğiyle görevden alınmıştı.
Bu alınmanın üzerinden tam 1 yıl geçti.
Gerçi;
Görevden alındıktan 4 ay sonra olağanüstü kongrede, Akdoğan yeniden il başkanı seçildi, ama Ankara ile Akdoğan arasında bazı kırgınlıkların olduğunu neredeyse bilmeyen yok CHP içinde.
daha doğrusu, geçen yıldan bu yana bu kırgınlıklar düzelmedi, düzeltilemedi.
Şimdi ise Bursa'da ilçe kongreleri süreci var ve Akdoğan yeniden il kongresine hazırlık yapıyor. Aday olur mu, kazanır mı bunu söylemek için çok erken ancak Ankara-Akdoğan arasında halen fluluk bulunduğu da bir gerçek.



ORC'nin performans anketi açıklandı

Kısa adı ORC olan Objective Research Center tarafından 7-10 Mart tarihleri arasında yurt genelinde 18 bin 646 kişi ile yapıldığı aktarılan bir çalışma geçti dün elimize.
Bakan performanslarının değerlendirildiği gözlenen çalışmanın en önemli özelliği, katılımcıların, bakanları tanıyan ve görevlerini bilen denekler olması.
Bir hayli detayları olduğu görülen çalışmaya göre, 25 kişilik kabine üyeleri arasında "en başarılı bakan" olarak yüzde 75.8 ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bulunuyor.
Çelik'i yüzde 73.8 ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve yüzde 67.5 ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan izliyor.
"En sevilen bakanlar" gruplandırmasında da ilk 3, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Faruk Çelik sıralamasıyla oluşuyor.



Büyük buluşmada en büyük eksik havaalanı

İstanbul'un da peşinde olduğu, hatta "seneye artık biz devam ettirelim" dediği "1.Türk-Arap Turizm Buluşması"na artık saatler kaldı.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla pazar günü Merinos AKKM'de gerçekleştirilecek geniş çaplı buluşmaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve 4 bakan da katılacak. Başbakan Erdoğan'ın özel bir yemek yiyeceği Suud Kralı'nın kardeşinin yanı sıra çok sayıda Arap bakan, müsteşar ve yetkilinin katılacağı buluşma, Türkiye'de de bir ilk olacak.
Suriye ve Libya'nın davet edilmediği buluşmada, başta turizm olmak üzere pek çok alanda işbirliği amaçlanıyor.
Bu yönde;
Dün sabah Polis Evi'nde Vali Şahabettin Harput'u dinlerken, Bursa'nın havaalanı eksikliğini hep birlikte bir kez daha gördük.
Çünkü planlamaya göre, konuklar havayolu ile önce İstanbul'a gelecek, orada bu heyetleri ayrı ayrı Bursa'dan birer Vali Yardımcısı karşılayıp, makam araçları, ekipler, eskortlar ve koruma araçlarıyla feribotla Mudanya'ya getirecek. Sonra da Mudanya'da başka benzer ekipler ve araçlar, yabancı konukları alıp Bursa'ya getirecek ki, hiç de kolay bir organizasyon olmadığı açık.
Doğrusu, Bursa'da düzenlenen ve Başbakan'ın özel önem verdiği böylesine önemli bir zirveye gelecek konukların direkt olarak Bursa'ya gelemiyor olmaları, 'havaalanı'nın önemini bir kez daha ortaya koyuyor.



TARİHTE BUGÜN

Turgut Özakman'ın Kurtuluş Savaşı'nı bir roman kurgusu içinde anlatan "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabı yayımlandı.
(20 Nisan 2005)






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.