Hava Durumu

Kamuoyundan uzak sessiz giden parti içi yarışta ilginç sonuçlar çıkıyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2012 08:39
Konuyu dün de aktardık.
CHP'nin;
Bursa örgütlerinde 1100 noktada devam eden delege seçimleri sürecinde işin yarısına gelindi.
Her ne kadar;
Medya aracılığıyla kamuoyuna yeterince yansımasa da, bazı mahallelerde kıran kırana seçimler yaşanıyor.
Ve tabii;
Bu mücadele sonrası ilginç isimler de çıkıyor ortaya.
Bursa'da;
Üye sayısı iktidar partisi AKP'ninki kadar geniş bir tabana yayılmadığı için bu seçimleri kendine has üslupla yapan CHP'de şaşırtıcı sonuçlar da çıkmıyor değil.
Örneğin;
Mudanya'nın Çağrışan Köyü'nde yapılan seçimlerde milletvekili Turhan Tayan, eski milletvekilleri Abdullah Özer ve Yahya Şimşek, milletvekili adayı Sevil Pamirol, milletvekili aday adayı Fahrettin Çakan, GESİAD Başkanı Emre Varlık sandıktan çıkmayı başardı.
Keza;
Asıl dikkat çeken sonuçlar Osmangazi ilçesinden gelmeye başladı.
Mesela;
12 Haziran genel seçimleri öncesinde sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin de en renkli CHP milletvekili aday adayı olan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, Orhanbey Mahallesi’nde kıran kırana bir seçim yaşadı ve sandıktan delege olarak çıktı.
Bu arada;
CHP'nin 5 Bursa milletvekilinden biri olan İlhan Demiröz ise mahallesi Kükürtlü'de yarışı kaybetti ve delege seçilemedi.
Keza;
CHP'nin İl Disiplin Kurulu Başkanı Özden Doğan da Osmangazi'de delege seçimini kaybeden bir başka parti kurmayı oldu. Bu seçimde Özden Doğan'ın yerine ilçenin eski yöneticilerinden Ramazan Doğan seçildi.
Yine;
İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Toplu da üyelerden nasibini aldı ve girdiği Fatih Mahallesi’ndeki seçimden delege olamadı.
Yanı sıra;
Yıldırım'daki ilginç sonuçlardan biri de ilçenin eski başkanlarından ve halen il yönetim kurulu üyesi olan Necmettin Su'dan geldi. Su da sandıktan çıkamadı.
Parti kulislerinde konuşulanlar CHP'de özellikle son dönemde ihraç kararlarına imza atan disiplin kurulunun tabanın tepkisiyle karşılaştığı bu nedenle delege seçilemedikleri ve taban tarafından, partinin ihraçlı isimlerinden Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Memişoğulları'na bu yönde bir destek sağlandığı yönünde.


Epeyce manidar bu mesaj kime gitti?

AKP'nin;
Eski parlamenterlerinden Hayrettin Çakmak'ın, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta dönen bir mesajı fazlasıyla dikkat çekiyor.
Mesajında;
"Kamu gücü, siyasilere hizmet için emanettir.
Kamu gücü ile menfaat temini de emanete ihanettir"
İbaresi bulunan Çakmak'ın bu sözleri kime ve niçin söylediği, mesajı paylaştığı kişilerce de merak konusu oldu.
Hatta;
Kulağımıza gelenler, bu yönde kendisini arayanlara Çakmak'ın muzipçe güldüğü şeklinde.
2003 Temmuz’undaki olağan kongrede il başkanlığı görevini Mehmet Tunçak'tan alan ve sonrasında 14 Mayıs 2006'da yapılan ikinci kongrede de il başkanlığına seçilen Hayrettin Çakmak, 2007 yılında yapılan genel seçimlerinde milletvekili olmuştu.
Başbakan;
Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimler öncesi yaptığı dizayn ile milletvekilliği görevi sona eren isimlerden biri olan Çakmak'ın adı, zaman zaman da AKP'nin yaklaşan il kongresi için geçiyor.
Son genel seçimden bu yana teşkilata çok yakın görüntü içinde durmayan Çakmak'ı, AKP içindeki güç dengeleri arasında bir yerde tutan bazı çevreler de alternatif planlar yapıyorlar.


Kent Hali'nde yeni kadro tamam

Kongre sürecinden yeni çıkan Bursa Kent Hali Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde, yeni yönetimle birlikte görev dağılımı da yapıldı.
Mehmet Galip Toplan'ın başkanlık görevine bir kez daha getirildiği toplantıda, 9 kişilik yeni yönetim kurulunda başkan yardımcılığı sayısı da 3'e çıkarıldı.
Buna göre;
Başkan yardımcılıkları Ejder Kale, Ertuğrul Yılmaz ve Halil Erdönmez, Genel Sekreter Feridun Özyüksel, sayman Ümit Pekmezci, hal işlerinden sorumlu üye Ayhan Koca, üyelerinden Sorumlu üye Ahmet Beyan, dış temsilden Sorumlu üye Recep İnce oldu.


Mahkeme Hamamı 591yıl önceki ihtişamıyla

591 yıl önce hizmete açılan tarihi Mahkeme Hamamı, restore edilmiş hali ve ilk günkü ihtişamıyla yarın Bursalılar'ın hizmetine giriyor.
Bir süredir; Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında restorasyona alınan tarihi yapı aynı zamanda sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Yapının; kadınlar bölümünün eskiden olduğu gibi yine hamam olarak kullanılması kararlaştırılırken, erkekler bölümü ise kültür merkezi olarak değerlendirilecek. Heykel'de Kız Lisesi yanında yaklaşık 600 yılın ardından ilk günkü hale getirilen tarihi yapı, yarın Başkan Recep Altepe'nin de katılımıyla törenle açılacak.


GÜNÜN SÖZÜ
"Özel yetkili mahkemeler güven vermiyor. İsimsiz bir ihbar dilekçesi ile istediğiniz iftirayı atabiliyorsunuz. Siyasi otoritenin emrindeki mahkemeler sağlıklı çalışmaz"
Kemal Kılıçdaroğlu
(CHP Gn Bşk)
        
TARİHTE BUGÜN
Menemen olaylarını başlatan ve Asteğmen Kubilay'ı şehit eden hükümlülerden 27 kişi, İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edildi.
(3 Şubat 1931)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.