Hava Durumu

Kadro seçimine 48 gün kaldı Yalçın hazır ama rakip flu?

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2012 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2012 08:53
Planlamaya göre;
AKP'nin Bursa olağan il kongresi 22 Nisan Pazar günü, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Bu tarihe;
Bugün itibariyle 48 gün var.
Bir başka deyişle, AKP'yi 2014'teki yerel seçimlere hazırlayacak kurmay kadrosunun belirlenmesine de 48 gün kaldı.
Ne var ki bugün itibariyle bilinmeyen bir şey var.
O da, bu kurmay kadrosunun başında 48 gün sonra kimin bulunacağı.
Bugün itibariyle adaylığı kesinleşen kimse yok.
Bu durum biraz da, AKP içindeki biat kültüründen ve de istişare mekanizmasından kaynaklı.
Ankara henüz kongreye kiminle gitmek istediğini işaret etmedi.
Sadece şu an için bilinen, mevcut İl Başkanı Sedat Yalçın'ın tek aday olarak göründüğü.
Yalçın, bir aksilik olmadığı takdirde kongreye aday olarak girmeyi çok arzuluyor.
Bu yönde;
İl başkan adaylığı kriterlerini de tutturduğuna inanıyor.
Bu kriterler de;
Anayasa referandumu, Ovaazatlı belediye başkanlığı seçimleri, son genel seçimler ve öncesindeki Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinginde alınan sonuçlar olarak görünüyor.
Bu nedenle de;
Konuştuğumuzda "benim adaylığımın ölçüsü bunlar" dedi İl Başkanı Yalçın.
Şunu da ilave etti:
"Tabii bu yaşadıklarımız ekibimize nasip oldu. Üzerimizdeki görevimizi yüzümüzün akıyla yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Takdir elbette, Bursalılar'ındır, teşkilatımızındır, bakanlarımızındır, genel başkanımızındır. Bize yeniden görev verilirse biz ekibimizle hazırız, gerisi takdire kalmış"
Görebildiğimiz kadarıyla;
Yalçın, adaylığı yönünde bir engel görmüyor.
Bu nedenle;
Yeni döneme dair çalışma biçimini de oluşturmaya başlamış.
Örneğin 50 asıl yönetim kurulu üyesinin yanı sıra 50 de yedek üyeyi yeni dönemde ayda bir olarak toplamayı ve süreci yakından takip edebilmek için herkesin bilgi sahibi olmasını hedefliyor.
Yine;
Yeni il yönetim kurulu listesinin "kuşatıcı" olacağını söylüyor Yalçın.
"İyi bir kadro oluşturmak istiyoruz. İyi niyetli bir düşünce ile dışarıda kimsenin kalmayacağı bir kadro oluşturmayı planlıyoruz" diyen Yalçın, geçmişte kendisinin de bir dönem dışarıda kaldığını, bunun önemli olmadığını, önemli olanın Bursa için heyecan duymak olduğunu söylüyor.
Her dönemde her partilinin yapacağı işler olduğunu, bu nedenle geniş bir değerlendirme yapacaklarının altını çizen İl Başkanı Sedat Yalçın'ın il kongresine ve yeni döneme dair bu mesajları, bazı ilçe kongrelerinin aksine il kongresinin sanki tek adaylı yapılmak istendiğinin bir işareti gibi de görünüyor.



2 önemli gün için 3 Bursalı teklifi

Bu tarzdaki teklif;
İlk olarak dönemin AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır tarafından getirilmiş ve 1 Mayıs'ın "İşçi Bayramı" olması ve resmi tatiller arasına alınması için yasa önerisi vermişti.
Yanılmıyorsak;
2008 yılıydı ki, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in girişimleriyle, 1 Mayıs "Birlik ve Dayanışma Günü" ilan edilmiş ve resmi tatiller arasına alınmıştı.
Şimdi de;
Benzer teklifi CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli getirdi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesi ise kamuoyuna bir mesaj niteliğinde ki, bünyesinde şiddeti de ezilmişliği de barındırıyor.



Bal-Göç'te gelenek bu kez de bozulmadı

Sadece;
Bursa'nın değil Türkiye'nin de en güçlü ve kamu yararına olan sivil toplum kuruluşlarından Bal-Göç'ün bir üst kuruluşu olan BGF'nin (Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu) kongresi vardı hafta sonunda.
Bursa'nın yanı sıra;
BGF'nin İzmir, Kocaeli, Yalova ve Kartal'daki alt kuruluşlarından delegelerin katılımıyla yapılan kongrede BGF Başkanı da, tıpkı Bal-Göç Başkanı gibi değişti.
Ve BGF Başkanlığı'na Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan seçildi.
Böylece;
Emin Balkan ayrılmasına rağmen gelenek bozulmamış oldu ve BGF Başkanlığı ile Bal-Göç Genel Başkanlığı görevini aynı kişinin yürütmesi prensibi bozulmamış oldu.



Son 26 isim de sonunda seçildi

CHP'de;
Üye olmayan bir kişinin oy kullanması sonucu iptal edilen Nilüfer'deki Cumhuriyet Mahallesi’nin delege seçimleri hafta sonunda yapıldı.
26 delegenin yeniden belirlendiği seçimlere yine iki liste halinde gidildi ve seçimi bu kez daha büyük farkla, Nilüfer Belediyesi'nin desteklediği Nilüfer ilçe başkanlığının listesi kazandı. İl yönetiminin listesi seçimi yine kaybederken bu listede yer alan İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın bir yardımcısı daha (Zafer Ekici) delege seçilememiş oldu.



Duyurulara başladı ama?

Bursa'dan yoğun şikayet alan UEDAŞ sonunda halkı gazete ilanlarıyla bilgilendirmeye başladı. Elektrik kesintilerine dair duyuru yapan UEDAŞ yönetimi keşke bunu sürecin en başında uygulasaydı. Çünkü bu son uygulaması, üzerine gelinmişlikten kaynaklanan bir metazori gibi görünüyor!



TARİHTE BUGÜN

TBMM
Adalet Komisyonu,
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam cezalarını onayladı.
(6 Mart 1972)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.