Hava Durumu

İyice dip yapan moralsiz DYP/DP’liler, yeni oluşum için Bursa’yı seçtiler

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2016 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 07:44
AK Parti’nin;
Tek başına ilk kez iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçiminden bu yana TBMM’de temsil edilmiyor merkez sağın partisi DYP/DP.
O tarihten beri de sürekli düşüşte.
Tansu Çiller döneminde yüzde 9.54 ile tarihinde ilk kez Meclis dışı kalan parti, ilerleyen seçimlerde hem sık sık Genel Başkan değiştirdi, hem de puan kaybetmeye devam etti.
Hatta;
Neredeyse tanınmayacak hale geldi.
Nitekim;
1 Kasım seçiminde iyice yüzde 1’in de altına gerileyerek 0.15 yüzdesine oturdu.
Haliyle;
Yine bir Genel Başkan sorgulaması başladı Bursa’da.
Bu amaçla;
Aralarında Füsun Erdoğan, Ahmet Yıldırım, Üstün Tunalıgil, Hilmi Sancar, Erhan Keleşoğlu, Ahmet Sevinç, Yusuf Öz, Bekir Öner, Hüsnü Sungur, Hüseyin Yılmaz, Necmettin Ayyıldız, Hilmi Bulan, Ali Şeker, İsmet Koyuncu ve Erol Uvut’un da bulunduğu 100’ü aşkın partili, önceki akşam Cumalıkızık’ta buluşarak fikirlerini döktüler ortaya.

Türkiye’nin;
Yeniden güçlü bir merkez sağa ihtiyacı olduğu düşünen DYP/DP’liler, Süleyman Demirel’in Zincirbozan’a giderken bir mektupla Abdülkadir Cenkçiler aracılığıyla Bursa’da kurdurduğu parti gibi yeniden bir “diriliş” arzusundalar.

Bu amaçla da;
Yıllar sonra yeni bir ışığın yine Bursa’dan yakılabileceğine inanıyorlar.
Güçlü bir merkez sağ hareketi isteyen ve bu amaçla da kendilerine “demokrasi hareketi” adı veren merkez sağ mensupları, gerekirse Genel Başkanları Gültekin Uysal’ın da tartışmaya açılmasını ve hatta bir an önce olağanüstü büyük kongreye gidilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Aralarında;
Genel İdare Kurulu üyesinin, eski il ve ilçe başkanları, milletvekili adayları ile yöneticilerinin bulunduğu grup üyeleri, Bursa’da startını verdikleri bu hareketin ikinci buluşmasını ise bölgesel nitelikte yapmayı ve kendi deyimleriyle yeniden güçlü bir merkez sağ için “bir büyük adım daha” atmayı hedefliyorlar şimdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.