Hava Durumu

İstifalar ili de sardı, Ankara bir heyet gönderme kararı aldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2012 01:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 01:22

Halen dahi;
Bu farklı geçişin neden ve niçinleri tartışıladursun, hemen akabinde de CHP’nin Karacabey kanadından benzer bir haber gelmişti.
Gelişmeyi;
Bu sütunlardan aktardığımız üzere Karacabey’in İlçe Gençlik Kolu Başkanı Turgay Çift de, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte partisi CHP’den ani bir kararla istifa ederek AK Parti’ye geçmişlerdi törenle.
Bursa CHP’de;
Gençlerin bu ilginç transferleri konuşulurken şimdi de farklı bir durum İl Gençlik Kolları’nda yaşanmaya başladı.
Hatırlanacaktır;
Bursa’da;
3 adayın yarıştığı bir hayli çekişmeli il kongresinde, Metin Çelik’in CHP İl Başkanı seçilmesinden bir süre sonra da il gençlik kolları seçimi yapılmıştı.
Nitekim;
Taner Hoş’un 39 oy aldığı kongrede Fatih Söylemez 82 oy alarak CHP’nin İl Gençlik Kolu Başkanı seçilmişti.
Ne var ki;
Henüz 6 aylık başkan olan Söylemez’in koltuğu fazlasıyla sallanıyor.
Göreve gelir gelmez, 20 kişilik yönetimiyle çalışmaya başlayan Söylemez’in yönetimi önceki gün itibariyle resmen düştü.
Nedeni de yönetimindeki 12 gençlik kolu yöneticisinin istifası.
Henüz parti dışına pek yansıtılmamaya çalışılan gençlerin bu toplu istifası, Ankara’ya da ulaştı.
Hatta Gençlik Kolu’nun Merkez Yönetim Kurulu’nun son toplantısında Bursa’daki bu istifalar da gündeme geldi ve Bursa’ya gönderilmek üzere bir heyet oluşturuldu.
Buna göre, CHP Genel Merkezi’nin Gençlik Kolları yönetiminden 3 kişilik bir heyet bu hafta Bursa’ya gelerek, CHP’li gençlerin bu istifalarını araştıracak ve bir rapor hazırlayacak.
Yanı sıra;
Ankara ekibinin Bursa temaslarında, yeni bir Bursa Gençlik Kolları oluşturulması ve yeni bir başkan ataması için birtakım görüşmeler yapacağı da aktarılanlar arasında.
Bu arada;
Fatih Söylemez yönetiminin toplu istifası nedeniyle CHP’nin Bursa İl Gençlik Kolları faaliyetlerinin ve etkinliklerinin durduğunu da aktarmış olalım.

Bu hafta Çakır, haftaya Kurtulmuş

Bir süredir;
Cuma sohbetleri adı altında buluşmalar yapan ve konuk ağırlayan Birlik Vakfı’nın Bursa Şubesi yöneticileri bu cuma akşamı da Prof. Dr. Coşkun Çakır’ı ağırlayacaklar. Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan ve aynı zamanda TRT yönetim kurulu üyesi olan Çakır,  birlik üyelerine “Osmanlı Türk mimarileşmesinin kilometre taşları”nı anlatacak.
Birlik Vakfı’nın bir sonraki cuma konuğu ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş olacak ki hac nedeniyle daha önce ertelenen Kurtulmuş’un Bursa’ya yeni sıfatıyla yapacağı bu ziyareti AK Parti’nin Bursa kurmayları da fazlasıyla önemsiyor.

Öcalan’ın aylık masrafını sordu

Bugün;
Abdullah Öcalan’a verilen ölüm cezasının 22 Kasım 1999’da Yargıtay tarafından da onandığının yıldönümü.
Tesadüf olsa gerek...
Dün aradığında;
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Ünsal hayli tepkiliydi.
Tepkisi, teröristbaşı Öcalan’ın kaldığı İmralı Adası’na ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için Kıyı Emniyeti’ne ait acil müdahale botunun tahsis edilmesineydi.
“Milletin parasıyla bebek katiline böyle bir hizmeti kabul etmemiz mümkün değil” diyen Ünsal, Öcalan’ın neyin karşılığında hediye yağmuruna tutulduğunu sordu.
BBP’li Başkan’ın bir dikkat çektiği de “Öcalan’a sağlanan VİP hizmetler”di.
Bu nedenle şunu söyledi:
“Olmaz dediğimiz her geçen gün oluyor. Ada tahsis ettik, doktorlar tahsis ettik, özel oto tahsis ettik, özel yemekler derken şimdi de koster. Acaba PKK başının aylık masrafı ne kadardır, bunu merak ediyorum ve açıklanmasını istiyorum.

Kongreye 4 gün kala sürpriz!

Bu pazar günü;
Kısa adı Dağ-Der olan Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin olağanüstü kongresi var.
Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek kongreye mevcut başkan Erkan Aydın’ın hazırlayacağı tek liste ile gidileceği sanılıyordu ki dün itibariyle bu tablo değişti.
Bir süredir adaylık için nabız yoklayan Mustafa Bay, dün itibariyle aday olma kararı verdi. Resmi olarak adaylığını bugün açıklayacak olan Bay, aynı zamanda derneğin eğitim komisyonu başkanı olaak görev yapıyordu. Yani Başkan Aydın’ın yönetimindeydi Bay.

‘Kulvarda’ bu akşam CHP var

Bu akşam;
AS TV’de “Politika Kulvarı”nda konuklar CHP’den.
Genel Merkez’in kararıyla parti üyeliği iade edilen Osmangazi ilçe eski başkanı Ahmet Memişoğulları’nın yanı sıra eski milletvekili Yahya Şimşek’in stüdyo konuğu olacağı programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve İl Başkanı Metin Çelik de  telefonla bağlanacaklar. Canlı yayın “Politika Kulvarı” saat 20.30’da başlayacak.

Merakla beklenen görüşü ne olacak?

Açıkçası;
Ne diyecekleri merakla bekleniyordu.
İktidarın isteğiyle “Büyükşehir Yasası”nın çıkmasının ardından, kısa adı TMMOB olan Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın Bursa yönetimi herhangi bir görüş bildirmemişti.
Nitekim haberi dün geldi.
Ve TMMOB’un Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli aracılığıyla bugün için BAOB yerleşkesinde bu yönde bir açıklama yapılacağı iletildi ki dün, özellikle teknik insanların bu yasa hakkındaki görüşleri doğal olarak, bu açıklamaya fazlasıyla önem kazandırmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.