Hava Durumu

İmar yolsuzluğundan ceza alan AK Partililer’e MHP’den tepki

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2012 10:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 10:37

Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi, yaklaşık 3 yıl süren yargılamaların ardından Yıldırım Belediyesi’nin AK Partili meclis üyelerinden 6 kişiyi suçlu buldu.
Mahkeme;
O dönemde belediyede İmar Komisyonu Başkanı olan ve halmen Osmangazi Belediyesi’nde başkan yardımcçısı olarak görev yapan Servet Büyükpoyraz’ı belediye meclisine yanlış rapor sunduğu gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Yine;
O dönemde Yıldırım Belediyesi’nde İmar Komisyonu’nda bulunan AK Partili üyeler Muammer Dündar, Ahmet Okumuş, Hayri Yüksel ve Ali Hasan Yoluç ile Celal Demir’e de “yanlış komisyon raporu düzenleyip” görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi.
Bu cezalar daha sonra da 1 yıl 8 aya düşürülüp, ertelendi.
İşte bu karar sonrası...
Gözler özellikle halen görevde olan imar yolsuzluğundan hapis cezası alan 3 AK Partili’nin görevlerinde değişiklik olup olmayacağıydı.
Osmangazi’de Servet Büyükpoyraz’ın başkan yardımcılığı halen sürüyor.
Yıldırım’da da;
Ali Hasan Yoluç’un İmar Komisyonu Başkanvekilliği ile Celal Demir’in meclisteki ve Büyükşehir’deki İmar Komisyonu Başkanvekilliği görevleri sürüyor.
Yani;
Ne AK Parti yönetimleri, ne de belediye başkanları bu 3 isimle ilgili herhangi bir tasarrufa gitmediler.
İşte bunun üzerine ilk adımı önceki akşam Süleyman Tefekkür başkanlığındaki MHP Yıldırım İlçe yönetimi attı ve...
Yıldırım Belediyesi’nde;
Hapis cezası alan isimlerden Ali Hasan Yoluç ile Celal Demir’in imza attıkları hiçbir karara MHP Yıldırım Grubu olarak imza atmama kararı alındı.
Bu karar uyarınca;
MHP’li meclis üyleleri Mümin Kayraklı, İlyas Güler, Hasan Koç, Erhan Erkan, Erdal Türkoğlu, Fikret Şen, Mustafa Aslan, Dinçer Yeni ve Mehmet Temirtaş artık bu iki AK Partili ismin altına imza atmayacak.
MHP’liler;
Bu kararı özellikle Başkan Özgen Keskin’in bu konuda bir tavır sergilememesi nedeniyle aldıklarını da anlatarak “Bizler aldığımız helal oyların hakkını verme mücadelesi yapıyoruz” notu düştüler.

 

Nilüfer’de hekim açığı raporlandı

 Konuyu Bursa gündemine dün BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın taşıdı.
Doğrusu, paylaştıkları fazlasıyla dikkat çekiciydi.
Çünkü, Bursa’nın en planlı ve modern ilçesindeki doktor ve sağlık yatırımlarındaki eksikliklikleri paylaştı.
Üstelik mahalle mahalle.
Örneğin;
Beşevler ve Barış mahalleleri gibi büyük yerlerde aile hekimi bulunmadığını. Altınşehir, Özlüce, Ertuğrul ve Yüzüncüyıl mahallelerine tek bir aile hekiminin hizmet verdiğini, Balat ve Ahmet Yesevi’ye halen dokor atanmadığını, Görükle, Sakarya ve Dumlupınar mahallelerinde doktor açığı bulunduğunu, Gölyazı’ya haftada bir gün doktor gittiğini anlatan BBP’li Başkan’ın tespitleri, Nilüfer’deki sıkıntıyı gözler önüne serdi.
Bu nedenle de;
Haklı olarak “bu kentin yöneticileri ve hükümet edenler eğer nüfusu 400 bini aşan Nilüfer’in sağlık sorunlarını gideremiyorlarsa bu ilin yönetiminde bir sorun var demektir” dedi.

 

Çin’de, geleceğin kentlerini görüyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Çin’e gideceğini aktarmıştık ancak bu resmi gezisinin nedenini paylaşmamıştık.
Dün kendisi Çin’den açıklık getirdi.
Bir de bu fotoğrafı yollayarak.
Guanzghou kentinde kısa adı FMDV olan Kentsel Gelişem Küresel Fonu’nca düzenlenen “geleceğin şehirleri” ve “finansman modelleri” toplantısında olduğunu aktaran Başkan Bozbey, Bursa’da gelecek hafta olacak.
FMDV’nin Fransız kanadı daha önce Nilüfer’de de “Anadolu Arastası”nda incelemelerde bulunmuştu.

 

“Vali Taşanlar” için talep var!

Orhan Taşanlar;
Bursa’da Vali olarak görev yapan isimler arasında kuşku yok ki, en renkli olan isimlerin başındaydı.
Ne var ki;
Özellikle muhafazakar kesim Taşanlar’ı sevenler gibi düşünmüyor ve kendi ifadeleriyle Bursa’daki “28 Şubat sürecini” unutmuyorlar.
Bu nedenle de siyasi iktidardan bir istekleri var ki, o da Yıldırım ilçesinde adının verildiği ilköğretim okulundan Orhan Taşanlar isminin silinmesi.
Bu yönde adımı bugün, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen sendikasının Bursa şubesi yöneticileri atacak ve Değirmenönü’ndeki okul önünde yapacakları açıklama ile okulun adının değiştirilmesini isteyecekler.

 

Kalp ameliyatı başarılı geçti

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yıldırım bir süre önce kalp spazmı geçirerek rahatsızlanmış ve doktorları tarafından da ameliyat olması gerektiği söylenmişti.
Bu noktada;
Devreye, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal girmiş ve Yıldırım’a bu ameliyatı Ankara’da olmasını tavsiye ederek, kendisine yardımcı olacağını söylemişti.
Hafta sonunda ailesiyle birlikte Ankara’ya giden Yıldırım dün Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kalp ameliyatı oldu ve iki damarı birden değiştirildi.
Yıldırım, 5 saat süren ve iyi geçtiği aktarılan bu ameliyat sonrası dün akşam da yoğun bakıma alındı.

 

Büyükataman, 2. kez A Takımı’nda

MHP kurultayında;
Rakibi Koray Aydın’ı farklı yenerek 6. kez MHP Genel Başkanı seçilen Devlet Bahçeli dün akşam da yeni “A Takımı”nı belirledi.
Bu nedenle;
Gözler doğal olarak Bahçeli başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısındaydı ve Genel Sekreter olarak görev yapan Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’daydı.
Bahçeli;
75 kişilik MYK’da olduğu gibi 12 kişilik Başkanlık Divanı’nda da yarı yarıya değişikliğe gitti. Büyükataman ise yeni dönemde de Genel Sekreter olarak görevlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.