Hava Durumu

“İmar yolsuzluğu davası”ndan sürpriz yargı kararları çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2012 10:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 10:07


Böylece, 3 yılı aşkın süren 36 sanıklı “imar yolsuzluğu davası”nda 6 isme 1 yıl 8 ay hapis cezası çıktı.
Peki bu dava neydi?
Hemen hatırlayalım.
Yıldırım Namazgah’ta;
Şehir Plancıları Odası’nın itirazlarına rağmen yapılan plan değişikliğiyle yeşil alan, konut alanına çevrilerek ilgili parselde 2476 metrekarelik bir artış sağlanmıştı.
Bunun sonucunda da;
Bu parsele yapılması gereken daire sayısı bir anda 20’den 72’ye çıkarılmış, bu 52 dairelik artışın rantı da, mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna göre “5 milyon 200 bin lira” olarak yansımıştı.
İşte bu nedenle;
Yıldırım Belediye Meclisi’nin 27.10.2004 tarihli tadilat imar planına onay veren meclis üyeleri de, Başkan Özgen Keskin gibi yargılanıyordu.
Bu süreçte adından en çok bahsedilen ise bu muazzam değişikliğe onay veren dönemin İmar Komisyonu Başkanı Servet Büyükpoyraz’ın aynı zamanda bu inşaatın statik mühendisliğini de üstlenmiş olmasıydı.
Sonuçta;
Bu plan değişikliğinin ayyuka çıkmayla İçişleri Bakanlığı müfettişleri Yıldırım Belediyesi’nde günler süren inceleme yapmış ve açılan soruşturmanın ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame de 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.
İşte;
Fazladan elde edilen bu 52 daire yüzünden bir grup belediye görevlisi ve belediye meclis üyesi “görevi kötüye kullanma” ve “kamu menfaatine zarar verme” ile “haksız kazanç” suçlamasıyla yargılanıyordu.
Dava sonuçlandı.
Ve;
Arsa sahibine rant sağladığı iddiasıyla aralarında Yıldırım Belediyle Başkanı Özgen Keskin’in de bulunduğu davada 6 kişiye hapis cezası çıktı.
Mahkeme;
Olay sırasında Yıldırım Belediyesi’nde İmar Komisyonu Başkanı olan Servet Büyükpoyraz’ın arsa sahibinin lehine ve kamunun aleyhine sonuç doğuracak şekilde belediye meclisi’ne yanlış rapor sunduğuna karar verip “göre-vi kötüye kullanmak suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Yine o dönemde;
İmar Komisyonu’nda bulunan AK Partili üyeler Muammer Dündar, Ahmet Okumuş, Hayri Yüksel ve Ali Hasan Yoluç ile Celal Demir’e de “yanlış komisyon raporu düzenleyip gerçekleri yansıtmayıp görevi kötüye kullandıkları”ndan 2 yıl hapis cezası çıktı.
Cezalar önce 1 yıl 8 aya indirildi.
Sonra da ertelendi.
İşin tuhafı;
Bu imar planına onay verip hapis cezası alan AK Partililer’in bazılarının bugün belediyelerde etkin konumda olmaları.
Örneğin;
Hapis cezası alan dönemin Yıldırım Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Servet Büyükpoyraz halen Osmangazi Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Yine;
Hapis cezası alan AK Partililer’den Celal Demir de halen Yıldırım Belediye Meclisi’nde bulunuyor ve partisinin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcülüğü’nü yaptığı gibi Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nda bulunuyor.
Yine;
Bir başka hapis cezası alan AK Partili ise     Ali Hasan Yoluç ki o da halen hem Yıldırım Belediye Meclisi’nde, hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde encümen üyesi olarak görev yapıyor.

Başkanlara istifalarını sordu!

Yıldırım’daki;
Bu “imar yolsuzluğu davası”nı uzun süredir takip eden isimlerden biri de DSP İl Başkanı Necmettin Şengül.
Dönemin İlçe Başkanı olan Şengül, mahkemenin bu kararıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e dün soruyordu.
Başkanlara;
“İmar yolsuzluğundan yargılanıp ceza alan bu kişileri, belediyede daha ne kadar tutacaksınız, bu kişilerin belediye başkan yardımcılığı, imar komisyonu ve encümen üyeliği görevleri daha ne kadar sürecek, istifalarını istemeyecek misiniz” diye soran Şengül, bu kararla AK Partili belediyelerin karalandığını ifade ediyor.

Hayrettin Çakmak oğlunu evlendiriyor

AK Parti’nin;
Bursa eski milletvekillerinden Hayrettin Çakmak’ın, oğlunu dünya evine sokacağı düğün yarın akşam Almira Otel’de         yapılacak.
Çakmak’ın düğün davetiyesini vermesine rağmen yoğun programından dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gelemeyeceği düğünün nikah şahidi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak. Nikah şahitliği de yapması beklenen Arınç, geceyi de Bursa’da geçirdikten sonra pazar günü, partisinin Merinos’taki “İl Divan Toplantısı”na katılacak.

Buldu gitti, Dinçer geldi

Nilüfer’de, Sezgin Buldu’nun istifasıyla boşalan AK Parti İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı görevine Gökhan Dinçer atandı. Dinçer’in yazısı dün Ankara’dan gelirken, bu yönde “işbaşı” da dün yapıldı.

Pazar günü Bursa’da referandum yapacaklar

Hükümetin;
Belde belediyelerini kapatan, yeni büyükşehirler getiren yasa tasarısına karşı CHP Genel Merkezi de harekete geçti.
Bu anlamda;
Bu pazar günü belediyesi kapatılacak beldelerde “referandum” yapacak olan Bursalı CHP’liler, dün Ankara’da Genel Merkez’de, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiler.
Karar uyarınca;
Bursa’da 17 beldede pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek  “CHP referandumu”nda belde sakinlerine, belediyelerinin kapatılıp kapatılmamaları sorulacak.
Sonuçları da Bursa kamuoyu ile paylaşılacak.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.