Hava Durumu

‘İmar yolsuzluğu’ davası için bomba gibi itiraflarda bulundu

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2012 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2012 10:23

Nitekim;
Bu 6 isimden 3’ü Servet Büyükpoyraz’ın Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı, Celal Demir’in Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcüsü, Ali Hasan Yoluç’un da Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde encümen üyesi olması dikkat çekiciydi.
Bu yönde;
Mahkemeden aynı hapis cezasını alan diğer 3 isimden Ahmet Okumuş ise dün bu gündeme bomba gibi sözler attı.
Okumuş o dönemde Yıldırım Belediyesi’nde Servet Büyükpoyraz’ın Başkan olduğu İmar Komisyonu’nda diğer AK Partili üyelerle birlikte görev almıştı.
Dün aradığında ise;
“Bana geçmiş olsun” dedikten sonra, mahkemenin hapis kararını “çok doğru bir karar” olarak nitelendirip söz konusu imar planı değişikliğine dair detaylar verdi.
Okumuş şunları söyledi:
“Bu değişiklik benim de bulunduğum İmar Komisyonu’na Başkan Servet Büyükpoyraz tarafından getirildiğinde sıkıntılı bir durum olduğunu fark ettim. Diğer üyeler teknik üyelerdi, ben ise değildim bu nedenle özel açıklama istedim.
Bana bu değişiklik ile yeşil alan eksiltmesi gibi bir durum ortaya çıktığını ancak kamunun 3 katı yeşil alana sahip olacağı söylenerek herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi ve bizleri ikna etti. Ben de onların samimiyetine güvendim ve itimat ettim, bu değişikliğin altına imzamı attım ama kandırıldım. Ancak Allah biliyor ya, tereddütlerim vardı”
Okumuş’un bir dikkat çekici sözü de şu:
“Ben kesinlikle burada bir rant sağlandığına inanıyorum, bu nedenle de mahkemenin hapis kararlarını kesinlikle doğru buluyorum. Ben kurunun yanında yandım ama içim müsterih. Bizi kandırdılar, kamu menfaati olduğunu söylediler ama hiç de öyle değilmiş, kişilere yönelik rant varmış bu hesaplar içinde”
AK Parti’den sonraki süreçte istifa eden İmar Komisyonu eski üyesi Ahmet Okumuş’un başka çarpıcı sözleri de şu oldu:
“Gerek benim sonradan yaptığım araştırmalar, gerekse sizin yazılarınız üzerine yapılan soruşturmalarda ve mahkeme kararlarında rant sağlandığını açık olarak gördüm. Zaten bu yerin müteahhidinin, imar komisyonunun üyelerinin ofislerini tek tek ziyaret ettiği konuşuluyordu ki, bu durumdan da huylanmıştım. Burada birilerine rant sağlandığı açık. Çünkü komisyonda alelacele hazırlanan bir rapor, sonra da meclis üyelerinin ikna edilmesi turları, bunlar sıradan işler değil”
Okumuş’un bir de önerisi oldu:
“Beni tanıyanlar bilir. Vicdan muhasebesi yaparak burada bur suç olduğunu ben de söylüyorum. Birilerine rant sağlanmıştır. Bu nedenle de diyorum ki, başta o dönemdeki imar komisyonu olmak üzere bazı meclis üyelerinin ve yakınlarının mal varlığı araştırılmalıdır”
Eski AK Partili ve eski İmar Komisyoni üyesi Ahmet Okumuş’un bu sözleri oldukça samimi. Zaten öyle olmasa, hapis cezası alan 6 kişi arasında bulunmasına rağmen böyle bir açıklama yapmaya gerek duymayabilir, sessizliğini koruyabilirdi.
Ne var ki, Okumuş’un bu çarpıcı sözleri ve “rant sağlandığına” yönelik itirafları, mahkemenin hapis cezalarıyla adeta örtüşüyor.

 

Seçim stratejisi burada belirlenecek

Bursa’da;
AK Parti’de gözler, yarın Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek olan genişletilmiş “İl Danışma Meclisi” toplantısında.
Kısa bir süre önce 17 ilçede bu buluşmaları tamamlayan AK Parti kurmayları, şimdi de son olarak bu yılın son büyük ve önemli buluşmasını gerçekleştirecekler.
Gündem olarak öne alınan yerel seçimlerin göründüğü buluşmada, 2012 yılının parti çalışmaları ve  faaliyetleri bir süzgeçten geçirildikten sonra seçimde izlenecek strateji de belirlenecek.
Önemli bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirilecek bu buluşmanın ağır konuğu ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak.
Saat 14.00’ten itibaren başlayacak buluşma, partinin Bursa’daki tüm üst yönetim kademelerini de bir araya getirecek.

 

Baroda büyük seçim başlıyor

Bursalı avukatlar;
Mensubu bulundukları Bursa Barosu’nun yeni yönetimini belirlemek üzere gerçekleştirecekleri iki günlük genel kurul bugün başlıyor.
Programa göre;
Baro mensupları bugün Akademik Odalar Birliği salonunda bir araya gelecekler ve başkan adaylarının okuyacakları programları dinleyecekler.
Seçim ise yarın Adliye binasında gerçekleştirilecek.
Mevcut muhafazakar Baro Başkanı Zekeriya Birkan ile sosyal demokrat kökenli aday Ekrem Demiröz’ün listelerinin yarışacağı seçimin hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor.

 

Yalçın’a göre CHP referandumu önemsenmemeli

Bursalı CHP’liler;
Hükümet tasarısına göre kapatılması öngörülen Bursa’daki 21 belde belediyesine yönelik yarın gayriresmi referandum yapacaklar.
Bu çalışma Çeltikçi, Çakırlı, Yeniköy ve Kurşunlu beldelerinde olacak ki...
Dün de duyurduğumuz bu çalışma, belde sakinlerinin önüne sandık konulmasını öngörüyor,.
CHP’nin;
Bursa’daki bu çalışmasını AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a sorduk.
“Tam anlamıyla” dedi “popülizm”
Ardından da;
Resmi olmayan bu referandum sonuçlarından olasılıkla “belediyelerimiz kapanmasın” oyu çıkacağını bunun da “psikolojik” bir durum olduğunu anlatan Yalçın, bu çalışmanın vatandaş lehine olmadığını tam tersine CHP’nin belde sakinlerinin geleceğine zarar verdiğini söyledi.
Bu nedenle de  CHP’nin yapacağı bu gayriresmi referandumu önemsemediklerini de özellikle vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.