Hava Durumu

İlk kez bir araya gelen CHP adayları kongre provası yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2012 03:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 03:18
Salı akşamı;
Bir ilki gerçekleştirdik ve bu pazar günü yapılacak CHP il kongresi öncesinde partinin 4 il başkan adayını birlikte AS TV'de moderatörlüğünü üstlendiğimiz "Politika Kulvarı"nda ağırladık.
Yaklaşık;
3 saat süren canlı yayında Bülent Aslanhan'a, Mustafa Şenyurt'a, Metin Çelik'e ve Yahya Şimşek'e onlarca soru yönelttik.
Doğrusunu söylemek gerekirse, biraz da CHP içindeki taşları döktük bu programda.
Görebildiğimiz kadarıyla hiçbir aday "yoğurdum ekşi" demiyor, demediği gibi, ne Genel Merkez'e, ne genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na, ne de uygulanan ve zaman zaman eleştirilen politikalara karşı ciddi bir eleştiri getiremediler.
Tabii;
Bir de şunu gözlemledik.
Mesela;
Yahşa Şimşek, hakkındaki "Gürhan Akdoğan'ın adamı" söylentilerinden fazlasıyla rahatsız.
Keza yaşı nedeniyle yapılan spekülasyonlardan da.
Bu nedenle ısrarla şunu söyledi.
"Ben" dedi "kimsenin adamı değilim, gençlikle tercübenin birlikte olmadığını da iyi bilenlerdenim"
Yanı sıra;
Metin Çelik ise kongreye elinde büyük bir kozla çıkıyor ki, bu da Nilüfer'de üst üste elde edilen seçim başarıları.
"Bu başarıyı şimdi tüm Bursa'ya yaymak istiyoruz" diyen Çelik, her zaman arkasında hissettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de desteğiyle, artık örgütlerin hakim olmasını istiyor yönetim mekanizmalarında.
Adaylardan;
Bülent Aslanhan ise kongreden ziyade daha çok, yöntemler konusundaki fikirleriyle dikkat çekti.
Bugüne değin uygulanan politik yöntemler yerine daha bilimsel metodlarla yola çıkılması gerektiğini savunan Aslanhan, partisindeki değişimin bu çizgide olması gerektiği kanaatinde.
Yanı sıra;
Mustafa Şenyurt'un ise özellikle kadınlar ve gençler konusunda hassas olmazsa olmazları var ki, o da tıpkı Çelik gibi bir an önce üye sayısının artırılması taraftarı.
Doğal olarak;
Kongre öncesinde birleşme istek ve iddiaları da gündeme geliyor.
Örneğin bu tek listede birleşme teklifi ilk olarak canlı yayında Yahya Şimşek'ten geldi ki, ilk yanıt veren de Mustafa Şenyurt oldu ve "benim listemde birleşilirse kabul ederim tabii" yanıtını verdi.
Çelik'in sessiz kaldığı Aslanhan'ın da birleşmenin tabandan olması gerektiğini belirttiği program, görebildiğimiz kadarıyla, kongrenin de bir provası oldu.
Çünkü;
Kongre salonunda tartışılması beklenen ve adaylardan hangisinin ne yönde bir tavrının olacağı yönünde merak konusu olan çarşaf liste mi blok liste mi tartışması da canlı yayın "Politika Kulvarı"nda yanıt buldu.
Bu yöndeki tespitimiz şu.
Adaylar, ağızlarından düşürmediği parti içi demokrasi kavramından ve tüzükten dolayı çarşaf liste uygulaması olması gerektiğini biliyorlar ancak, gönüllerinde blok liste yatıyor.
Bunun de nedeni, her adayın kendi yönetimiyle çalışma arzusu.
Bir de, her ne kadar çarşaf liste uygulansa da, sonuçta delegelere anahtar liste dağıtılacağından bunun bir geçerliliği olmayacak ve dolayısıyla yine blok listeye dönülmüş olacak aslında.

MAG üyelerinden bir demet rüya!
Kısa isimleri MAG.
Açılımı ise Gemlik'in mahalle afet gönüllüleri.
Grup üyeleri yaklaşık 1 yıldır özellikle afet sonrasına yönelik çalışmalar yapıyor ki bugün için 3 mahallede 3 konteynır, 17 cankurtaran, 8 eğitmen ve 8 asistan yardımcısı ile kısa sürede 142 kişiye ulaştılar.
MAG'a Bursa Valiliği ve Gemlik Kaymakamlığı ile Gemlik Belediyesi de destek veriyor. MAG yönetimi şimdi de isimlerini sosyal faaliyetlerle de duyurmak üzere özel bir gece düzenlediler. "Bir demet rüya" isimli bir tiyatro gösterisi hazırlayan MAG üyeleri, bu gösterilerini yarın saat 20.00'de Gemlik Manastır Kültür Merkezi'nde sergileyecekler.

Yeni muhtarlara MHP'den teklif
Kısa bir süre önce;
Yıldırım'ın 3 mahallesinde muhtarlık seçimi yapılmış, 75. Yıl Mahallesi’ne Figen Ermantaş, Musababa Mahallesi’ne Metin Erdoğan ve Emirsultan Mahallesi’ne de Yusuf Ziya Aydınlı muhtar seçilmişti.
Bu amaçla, MHP'nin Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Muhlis Koç, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Yağız ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bayram, Reyhan Arslan, Mürvet Karnap ve Meliha Püksüsler'den oluşan MHP heyeti yeni mahalle muhtarlarına nezaket ziyareti gerçekleştirerek, vatandaş yararına işbirliği teklifinde bulundular.

DP lideri Uysal, Tartar'a geliyor
Kısa bir süre önce;
Muğla'nın Demokrat Partili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.
Benzer bir soruşturma çerçevesinde de Orhangazi'nin Demokrat Partili Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ifadelerine başvuruldu, dün sabaha karşı da bazı tutuklamalar gerçekleştirildi. Bu tablo, DP Genel Merkezi'nce de yakından takip ediliyor. Bu amaçla "geçmiş olsun" dileklerini iletmek üzere DP'nin yeni çiçeği burnunda Genel Başkanı Gültekin Uysal dün İl Başkanı Ahmet Yıldırım'ı arayıp birkaç gün içinde Bursa'ya gelmek istediğini söyledi.

TARiHTE BUGÜN
Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, hükümet kurma görevini CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e verdi.
(14 Haziran 1977)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.