Hava Durumu

İktidarın Bursa icraatını CHP ve MHP nasıl atladı?

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 08:47
Siyasetin;
Her kademesinin yakından takip edildiği Bursa'da, yılların bir geleneği var ki, o da hangi partiden olursa olsun, seçimlerin her yıldönümünde belediye başkanlarının bir nevi halka "hesap verme" uygulaması.
Geçtiğimiz nisan ayı, 2009'daki yerel seçimlerin 3. yıldönümüydü.
Bizler de hem Bursa Hakimiyet olarak hem de AS TV olarak belediye başkanlarının bu sunumlarını takip edip, sizlerle paylaştık.
Önce;
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sonra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son olarak da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptı sunumlarını.
Bize göre 4'ü de başarılıydı, gazetecilere yaptıkları bu sunumlarında.
Ne var ki;
Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi muhalefet partileri de özellikle bekliyordu uzun bir süredir.
Altepe de;
Merkez ilçe başkanları gibi dolu ve uzun bir sunum yaptı.
Hep yaptıklarını anlattı, hem de tamamlanmak üzere olan projeleri aktardı gazeteciler aracılığıyla kamuoyuna.
Ne var ki bu dönem ilginç bir şey oldu ve her yıl iktidar belediyelerini yakın takibe alan başta CHP ve MHP yönetimleri, ne Büyükşehir Belediyesi'ni ne de ilçe belediyelerini göremediler, gündemi yakalayamadıkları gibi muhalefet görevlerini de yerine getiremediler.
İşin;
Bir başka ilginç yanı da, Nilüfer'de de başta AKP'nin bu görevini yerine getirememesi.
Tabii; Bu yönde hem CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, hem de MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, başta tabanlarından olmak üzere eleştiri alırken, iktidarın icraatına eleştiri yapamamaları diğer partilerin de dikkatinden kaçmadı.
Geçmişte; Geniş çaplı basın toplantıları düzenleyip, başta Büyükşehir olmak üzere AKP'li belediyeleri adeta topa tutan CHP ve MHP'liler, görünen o ki ya söyleyecek bir şey bulamıyorlar, ya da eleştirmekten kaçınıyorlar.



Bayram kutlamasına 3 önemli ayrıntı

Provoke edilen İstanbul'daki 30 küsur yıl önceki kanlı olay sonrası son bir kaç yıldır sakin ve arzulanan şekilde kutlanan 1 Mayıs, dün de ilginç karelere sahne oldu.
Hem de Bursa dahil, Türkiye'nin dört bir yanında.
Gözlemlediğimiz 3 ortak unsur vardı.
Birincisi, sosyalist marşlar eşliğinde muhafazakar sendikalardan Memur-Sen ve Hak-İş'in yöneticilerinin, hatta "Antikapitalist Müslüman Gençler"in bile yürüyüş yapmaları.
İkincisi, işçi kenti Bursa'daki yürüyüşün ve gösterilerin oldukça sönük geçmesi.
Üçüncüsü de, AKP iktidarınca resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs'ın, yasaklı eski cazibesini yavaş yavaş kaybettiği olgusu.


Kocayayla kurultayı geleneği gelir mi?

13 Mayıs'ta;
Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla gerçekleştirilecek MHP Bursa il kongresi öncesinde 3 başkan adayından Zafer Milli önceki akşam da, gittiği Yıldırım ilçe teşkilatında ilginç bir çıkış yaptı.
Bursa'da;
Yıllar yılı Keles'te, üstelik genel başkan katılımıyla kutlanan ancak sonradan kaldırılan "Kocayayla Türk Kurultayı"nın yeniden gelenek hale getireceklerini anlatan ve il başkanı seçildiğinde bu geleneğin yaşatılması için mutlaka Ankara'dan ricacı olacağını söyleyen Milli'nin "Unutulmaya yüz tutan Kocayayla'daki bu kurultayda Türk dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız. Sadece Türkiye'deki değil tüm dünyadaki 350 milyon Türk'ün kalbi Bursa'da atacak" sözleri dikkat çekiciydi.


4+4+4 sonrası evlilik vizesi

Haberi dün NTV'den izlerken doğrusu şaşırmadık değil.
Haber;
TBMM'de, iktidar ile muhalefet arasında sert tartışmalara yol açan ve sonrasında da Anayasa Mahkemesi'ne götürülen 4+4+4 eğitim yasasına ilişkindi.
Aktarılanlar;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4+4+4 sisteminin ardından lise sistemini de değiştiren yeni yönetmelik hazırladığına ve bu taslakta liseye devam ederken kız öğrencilerin evliliğine de vize geldiğine yönelikti ki bu bile Ankara'da yeni bir tartışmanın odak noktası olarak görünüyor.
Hele hele, CHP'nin iddiaları arasında yer alan "haydi kızlar kocaya" sloganı bu kez ciddileşecek görünüyor.


Şike protestosu 1 Mayıs'ta çıktı

Bursa'da;
Gêçen yılki 1 Mayıs yürüyüşünde ilginç görüntüler vardı ki en renkli görüntüler de transeksüel ve travestilerin üyesi olduğu "Gökkuşağı Derneği"nin geçişinde yaşanmıştı.
Bu yıl ise Bursa'da Kent Meydanı'nda yine farklı bir grup vardı ki, bu kez konu Türk futbolundaki 'şike'ydi.
Açtıkları;
"Hayallerimizi yıktınız", "Artık şikeli maçlara gitmeyeceğiz", "Yaptığınız hiç etik olmadı" pankartlarıyla, şike davasında hem Türkiye Futbol Federasyonu'nu hem de Etik Kurulu'nu protesto eden Bursalı bir grup, 1 Mayıs aracılığıyla mesajlarını bu şekilde vermiş oldular.


TARİHTE BUGÜN

FP Milletvekili Merve Kavakçı, yemin törenine türbanla katıldı. Olay, TBMM'de protestolarla karşılandı.
(2 Mayıs 1999)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.