Hava Durumu

İktidarda gözler bu kongrede. Şifreler ise MKYK listesinde!

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2012 10:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2012 10:21


Zira, partinin büyük kongresi var.
Her ne kadar;
Genel Başkanlık seçimi yapılacak olsa da Tayyip Erdoğan’ın rakipsiz olarak 4. kez genel başkan seçileceği kongreyi bu kadar önemli kılan ise iki etken.
Bunlardan biri;
Erdoğan’ın bugün yapacağı konuşma ki, “2023 Türkiyesi”ne yönelik iç ve dış mesajlar verecek olması.
Diğeri de;
AK Parti’yi 2013’teki yerel seçime, 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimine ve 2015’teki genel seçime hazırlayacak üst kadroların yani Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun belirlenecek olması.
Tabii;
Özellikle bu MKYK’nın belirlenecek olması, kamuoyunda Tayyip Erdoğan sonrasında AK Parti’yi yönetecek kadro olarak da lanse ediliyor.
Zaten;
Bu nedenden olsa gerekki dün Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “ülkemizde ilk defa bir partinin kongresi, milletimize bu kadar büyük heyecan ve umut veriyor” dedi.
Gerçi bu kongre direkt olarak sokaktaki vatandaşı ilgilendirmiyor ancak uygulamaları ve doğacak etkileri açısından dolaylı da olsa ilgilendiriyor.
Bugün belirlenecek yeni MKYK, Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde birlikte ve yakın çalışacağı isimlerden oluşacak.
Bazı bakanların bu listeye alınması ve sonrasında da kabine değişimi ile bakanlık görevinin sona ereceği ihtimali de kongreye dair konuşulanlar arasında.
Bu arada;
Tüzükte de bir değişiklik yapılarak 3. dönemleri olan bakan ve milletvekillerine, belediye başkanlığı yolunu açacak düzenlemenin de bugün yapılacağı belirtiliyor.
Bursa’da halihazırda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Milletvekili Canan Candemir Çelik MKYK üyesi. Yeni dönemde listeye sadece Arınç’ın girmesi beklenirken, eski milletvekili Hayrettin Çakmak’ın da birkaç gündür Ankara’da Genel Merkez’de kulis yürüttüğü ifade ediliyor.
Bu kongreye;
Sedat Yalçın başkanlığındaki Bursalı AK Partililer de 30 dolayında otobüsle katılacaklar.
Kongreye bu kez -nedense- yerel basın akredite edilmiyor.
Bu arada, kongreye Cumhuriyet ve Sözcü gibi bazı gazetelerin da alınmayacak olması dün basın kuruluşlarınca kınanıyordu.
Kongrenin sonuçları doğal olarak önemli.
Bursa için de önemli.
Ne var ki MKYK listesini ve sonuçlarını iyi okumak gerekiyor.
Çünkü görebildiğimiz kadarıyla bu sonuçlarda, belediye başkan adaylıkları dahil olmak üzere  geleceğe dair pek çok şifre saklı olacak.

“Tiraj cinayeti” denetim getirmeli

Sakarya’da işlenen cinayet, sıradan bir cinayet değil.
Bu şehirde günlük yayınlanan Anadolu Gazetesi’ni denetlemeye giden Basın İlan Kurumu yetkilisi Devrim Özergin’in, gazete sahibi Adnan Uyumaz tarafından kurşun yağmuruna tutulmasının ardında aslında çok şeyler yatıyor.
Bilmeyenler için söyleyelim.
Basın İlan Kurumu bir devlet kuruluşu.
Ve, tirajı 500’ün üzerinde olan yerel gazetelere ilan veriyor. Türkiye genelinde çok sayıda gazete de bu gelirlerle yaşıyor.
Bu cinayetin de, tiraj rakamlarıyla oynanmasından dolayı çıktığı konuşuluyor.
Doğrusu yıllar yılı biz gazetecilerin tartıştığı bir konudur bu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu denetimlerin gerçekten yapılması ve rapor tutulması için talimat vermesi de hepimizin dileği.

Dündar da hack’lendi!

Bursa’da;
Twitter’ı en yoğun kullanan belediye başkanlarının başında şüphe yok ki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar geliyor.
Takipçilerine, gerek belediye icraatlarını duyuran, gerekse özel sohbetlerini de bu sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla yapan Dündar önceki gün hack’lendi!
Durum da ortaya, Dündar’ın adresinden takipçilerine çok sayıda anlamsız duyurular gelmeye başlamasıyla ortaya çıktı.
Ne var ki bilgi işlemcilerinin devreye girmesiyle Dündar’a yönelik sabotaj(!) dün itibariyle çözüldü.

Haftanın ekibi Orhangazi’den

Belki;
Çarşamba günü yoğunluktan pek anlaşılamadı ya da yeterince duyurulamadı ama...
Ziraat Türkiye Kupası 2. tur elemelerinde, 3. Lig takımı Orhangazispor’un, Süper Lig ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek kupadan elemesi büyük bir başarı.
İlçeyi sevince boğan bu zaferden en fazla siyasi tebriki de Orhangazi’nin başarılı Belediye Başkanı İsmail Tartar aldı ki, bu nedenle bu haftanın en sükseli siyasi ismi Tartar oldu.

İncir yiyemedi biber yiyecek!

Bir süredir Japonya’da bulunduğu için...
Geçen hafta sonu Akçalar’da gerçekleştirilen “incir festivali”ne katılamamış ve etkinlikleri izleyememişti. Bu nedenle festival de, Mustafa Bozbey’in aktif kişiliğinden eksik kalmıştı.
Ne var ki;
Bugün de Ürünlü’de “biber şenliği” var.
Yine Nilüfer Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte “biber yemeği yarışması”ndan, “acı biber yarışması”na değin pek çok etkinlik gerçekleştirilecek ki, bu yıl ilk kez düzenlenen bu şenlikte dans ekipleri ile Ürünlü gençleri de sahne alacak.

Badem ağaçları çerçevelendi!

Yıldırım’da;
İlçe belediyesinin kuruluşunun ardından geçen 25 yıllık süreç, Mutlu Çınar ve YISİAD Başkanı Kamil Goral’ın koordinasyonunda “Yıldırım’ın badem ağaçları” adı altında özetlenmiş ve geçen hafta da bu yönde adı Yıldırım ile özdeşleşen çok sayıda isme anı plaketleri verilmişti.
Çok sayıda eski ve yeni politikacı ile işadamlarını buluşturan organizasyonun ev sahipleri olan Çınar ve Goral dün de bizleri gazetede ziyaret edip, küçük katkılarımızdan dolayı günün ve organizasyonun anısına, çerçeveletilmiş bir hediye verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.